оди одма на гинеколог, не чекај не чини да се крвари поубаво да те види гинеколог ќе ти даде можеби утрогестан за зачувувањ на плодот...
Дали некоја има искуство со крварење во бременост? Неколку дена имав како кафеаво, денес многу крв , како добиено. Гинекологот ми даде да пијам дабростон 3 по 1 и денес ми стаде инекција прогестерон. Многу сум уплашена од што може да е, 8 недели сум . Со првото дете немав ништо вакво
Јас пред неколку дена прокрварев мислам не многу само на бришење имав свежа крв..се извадив од памет и отидов на предлед др.ми рече дека е хематом и ми даде таб.алматех на 6×1и прогестеронот на 4 дена ама тој веќе го користев и мирување во кревет инаку јас сум од денес 7 недела ...Ср надевам дека ќе поминеме без компликации со лесно..
na eho sto ti kazaa od sto e krvarenjeto,moze da bide od hematomi ili pak druga pricina toa ke ti kaze dr.miruvaj i primaj ja terapijata sto ti ja dal doktorot
мирувај и примај ја терапијата не се движи колку што можеш само лежи, треба да ти се запре ако имаш повеќе пак оди на хитна мирувај и примај ја терапијата не се движи колку што можеш само лежи, треба да ти се запре ако имаш повеќе пак оди на хитна
Сега за сега немам воопшто ,мирувам(иако е тешко лежењето)ама мора да издржам...заради бебушите се ќе истрпам само да бидат во ред и за 6 недели сум на контрола иако ми се гледа многу далеку...
со среќа срцка, јас имав спонтан абортус и ми е страв сега кога ќе читам вакви пораки затоа и малку да има одма на хитна
Мене ми се случи обилно да ми се појави крв во 7 недела. Ама беше буквално како да се излеа и се смири. Многу мирување, терапија и добра мисла. Ако продолжи обавезно на дежурен.
Ајде уште малку ќе одиш на доктор сигурно ќе те покрие со терапија и додека не е свежа крв валда не е сериозно, ма да често и свежа крв немора да значи спонтан.
Se e vo red so bebeto skokase dusiceto na mama vnstra go vidovme ama postoit rizik rece od nesakam da mislam veke i mi stavi inekcija i utrogestan od 200 mg tri pati na den da gi pijam se nadevam ke nema nis na bebeto se plasam mn strogo miruvanje na rabota.nemat rece toa