Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Крварење за време на бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од elenileni, 29 март 2010.

1. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    Se nadevam ama nesakam da go izgubam nesakam mn placev nesakam neka bidw vo red

2. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Немој да плачеш и да се нервираш со тоа само лошо си правиш и на бебе му штети, кај мене во 8 +5 ми се појави кафеавиот исцедок и ми траеше четири дена а терапија сеуште примам и гледам да внимавам иако докторот рече дека после 12та недела се намалува ризикот од спонтан. Опушти се лежи станувај само за до тоалет, примај терапија и позитивна мисла

На aceee99 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    Blsgodaram mn za podrskata se nadevam ke bide taka se ke napravam

I apcinjana utrogestan mi gi dade so pienje i tri pati na den

Последна измена од модератор: 6 јуни 2018
    На Vennera.aa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.831
    Допаѓања:
    23.642
    Лежи, одмарај и само позитивна мисла, никако нервирање. Се ќе биди во ред. Имај верба ;)

5. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Ajde ne se sekiraj I jas Imav kafeav iscedok vo 6 nedela I sopre za edna ned so progesteron depo I so utrogestan I ete me veke vo 13 ned od bremenosta

На Martka и aceee99 им се допаѓа ова.
  6. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    Imam koga se brisam samo malku kafeava tecnost ama.deneska nakaj 3 imav kafeavo pak kako fcera na vloskata sega nenam se nadevam e vo red ginekologot rece hematom e toa nz sto moze da bide

7. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Primaj si terapija, lezi odmaraj i ke bide dobro. :)

8. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    Devojki deneska pak imav kafeavo bledo ama poveke dva tri dena nemav od ineksiite a sega deneska koga gledam imav potecno kafeavo od prosliot pat mu se javiv na doktorot normalno e rece mozet da imas ako imas mn krvarenje ke dojdis za inekcija pak

9. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    2.127
    Оди за инекција

10. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    ako imas rrce poveke deneska ke dojdis utre

Последна измена од модератор: 12 јуни 2018
  11. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Немој да чекаш оди и боцнисе нема штета од прогестеронот ови матичниве за ништо не ги бива освен да те полудат..

Последна измена од модератор: 12 јуни 2018
    На Martka и aceee99 им се допаѓа ова.
  12. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    Vo struga se javiva kaj privatniov sto odam tuka kaj maticnav nitu odam normalno e zaradi hematomot ke imas ama dobro sto nemas krv mn crvena bledo kafeava dobro se cistit po malku podobro da se procistit nego da ostanit ke vidime deneska ak imam cela den utre ke pojdam i ja nz veke kaj da odam upm

13. anastasija mitic

anastasija mitic Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
    Trudna sum 4 /5 nedela imam samo iscedok non stop do vcera proziren a sabajle zelenkav kako zolt ne bese mnogu i sega malku kako kafeno krv eve na slika videte so mislite deka mozi da bidi maticnata mi rece utrogestan da zemma da sledam ako ne da pojdam ako prodolzi ova

14. Vaga~

Vaga~ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2017
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    454
    Здраво девојки, бремена сум во 7недела и од вчера имам како некое кафено бело прање(не е обилно ни постојано).Бев на преглед докторката вика се е ок,може да е стара крв да се чисти. Ваше мислење..?

15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.073
    Допаѓања:
    225.492
    сигурно е стара чим е кафена. И да почне да е црвена не паничи веднаш. повеќето имаме искрварено на почеток на бременост и пак се било ок. Само ќе мораш да одиш на преглед. Ова зборам ако се случи тоа а не дека ќе се случи.

16. Vaga~

Vaga~ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2017
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    454
    Ахам, јас миле паника сум и вака и така, на штрек цело време:D дај Боже да не е ништо.. фала ти :)

На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ancebanance

ancebanance Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2013
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    71
    Zdravo, sakam da vi prenesam moe iskustvo vo vrska so krvareneto vo bremenost. Sega sum majka se pomina vo najdobar red megutoa jas si znam kako mi bese. Okolu 6 nedela imav na brisenje nekoj kafen rozev iscedok, odma otidov na bolnica mi stadoja progesteron i piev dobraston 4 pati na den i me zadrzaa lezev negde 2 nedeli, bledo kafeniot iscedok ke go snemase pa odvreme navreme se pojavuvase osobeno posle podolga prosetka.Taka bese do 13 nedela negde koga otidov kaj dobar doktor mi kaza deka bebenceto e super iscedokot se javuva od cuvstvitelen i mn nezen cervix , mi dade utrogestan odma mi prestana i cela bremenost do 36 nedela bev so utrogestan vaginalno. Sekoja vtora zena ima nekakov iscedok zolt kafen malce ili mnogu krv najcesto e bezopasno, no vo sekoj slucaj treba vednas da se poseti doktor, miruvane, terapija i se ke bide vo red. So lesno zenski so nasmevka bez grizi ama pretpazlivo :*

На Lolipop23, Novella, Meckicja и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Miiaa

Miiaa Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    289
    Здраво девојки бидејќи по природа сум паничарка така и сега во бременоста паничам. Бидејќи предходно имав една неуспешна бременост за ваа за се паничам. Бремена сум 7 недели минатата недела прокрвавев и примав прогестереон инекција и утрогестан земам два пати на ден. Ви четвртокот бев на контрола ми рече добро било и наодот ми бил мноху подобар.ми рече преглед дури за недела иоппл бидејќи два пати ме гледаше на ехо и не било убаво толку гледање на брзо и декс терапијата е таа си ја примам и така. Утре повторно треба да земам инекција. Ама ме фаќа паника од време на време ми се јавував некој жолто кафен исцедок... и незнам што да правам за болки немам болки

19. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.979
    Здраво. И мене ми е прва бременост, вчера бев на гинеколог и сум 5 недела, но секој ден имам по некоја капка кафеафа крв и како повремени менструални болки. Му кажав на матичниот ми рече ако не е многу ке почекаме десетина дена до наредна контрола и ми даде само фолна киселина да пијам. Но, и јас паничам и само на тоа мислам да не е нршто страшно, некој совет?

20. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    мислам дека нормално само повеќе мирувај, каква фолна користиш?