Немој да плачеш и да се нервираш со тоа само лошо си правиш и на бебе му штети, кај мене во 8 +5 ми се појави кафеавиот исцедок и ми траеше четири дена а терапија сеуште примам и гледам да внимавам иако докторот рече дека после 12та недела се намалува ризикот од спонтан. Опушти се лежи станувај само за до тоалет, примај терапија и позитивна мисла
Blsgodaram mn za podrskata se nadevam ke bide taka se ke napravam I apcinjana utrogestan mi gi dade so pienje i tri pati na den
Ajde ne se sekiraj I jas Imav kafeav iscedok vo 6 nedela I sopre za edna ned so progesteron depo I so utrogestan I ete me veke vo 13 ned od bremenosta
Imam koga se brisam samo malku kafeava tecnost ama.deneska nakaj 3 imav kafeavo pak kako fcera na vloskata sega nenam se nadevam e vo red ginekologot rece hematom e toa nz sto moze da bide
Devojki deneska pak imav kafeavo bledo ama poveke dva tri dena nemav od ineksiite a sega deneska koga gledam imav potecno kafeavo od prosliot pat mu se javiv na doktorot normalno e rece mozet da imas ako imas mn krvarenje ke dojdis za inekcija pak
Немој да чекаш оди и боцнисе нема штета од прогестеронот ови матичниве за ништо не ги бива освен да те полудат..
Vo struga se javiva kaj privatniov sto odam tuka kaj maticnav nitu odam normalno e zaradi hematomot ke imas ama dobro sto nemas krv mn crvena bledo kafeava dobro se cistit po malku podobro da se procistit nego da ostanit ke vidime deneska ak imam cela den utre ke pojdam i ja nz veke kaj da odam upm
Trudna sum 4 /5 nedela imam samo iscedok non stop do vcera proziren a sabajle zelenkav kako zolt ne bese mnogu i sega malku kako kafeno krv eve na slika videte so mislite deka mozi da bidi maticnata mi rece utrogestan da zemma da sledam ako ne da pojdam ako prodolzi ova
Здраво девојки, бремена сум во 7недела и од вчера имам како некое кафено бело прање(не е обилно ни постојано).Бев на преглед докторката вика се е ок,може да е стара крв да се чисти. Ваше мислење..?
сигурно е стара чим е кафена. И да почне да е црвена не паничи веднаш. повеќето имаме искрварено на почеток на бременост и пак се било ок. Само ќе мораш да одиш на преглед. Ова зборам ако се случи тоа а не дека ќе се случи.
Zdravo, sakam da vi prenesam moe iskustvo vo vrska so krvareneto vo bremenost. Sega sum majka se pomina vo najdobar red megutoa jas si znam kako mi bese. Okolu 6 nedela imav na brisenje nekoj kafen rozev iscedok, odma otidov na bolnica mi stadoja progesteron i piev dobraston 4 pati na den i me zadrzaa lezev negde 2 nedeli, bledo kafeniot iscedok ke go snemase pa odvreme navreme se pojavuvase osobeno posle podolga prosetka.Taka bese do 13 nedela negde koga otidov kaj dobar doktor mi kaza deka bebenceto e super iscedokot se javuva od cuvstvitelen i mn nezen cervix , mi dade utrogestan odma mi prestana i cela bremenost do 36 nedela bev so utrogestan vaginalno. Sekoja vtora zena ima nekakov iscedok zolt kafen malce ili mnogu krv najcesto e bezopasno, no vo sekoj slucaj treba vednas da se poseti doktor, miruvane, terapija i se ke bide vo red. So lesno zenski so nasmevka bez grizi ama pretpazlivo
Здраво девојки бидејќи по природа сум паничарка така и сега во бременоста паничам. Бидејќи предходно имав една неуспешна бременост за ваа за се паничам. Бремена сум 7 недели минатата недела прокрвавев и примав прогестереон инекција и утрогестан земам два пати на ден. Ви четвртокот бев на контрола ми рече добро било и наодот ми бил мноху подобар.ми рече преглед дури за недела иоппл бидејќи два пати ме гледаше на ехо и не било убаво толку гледање на брзо и декс терапијата е таа си ја примам и така. Утре повторно треба да земам инекција. Ама ме фаќа паника од време на време ми се јавував некој жолто кафен исцедок... и незнам што да правам за болки немам болки
Здраво. И мене ми е прва бременост, вчера бев на гинеколог и сум 5 недела, но секој ден имам по некоја капка кафеафа крв и како повремени менструални болки. Му кажав на матичниот ми рече ако не е многу ке почекаме десетина дена до наредна контрола и ми даде само фолна киселина да пијам. Но, и јас паничам и само на тоа мислам да не е нршто страшно, некој совет?