нели ти даде лекови за подршка на бременоста?Утрогестан на пример?Болките се нормални,ќе ги имаш и подоцна затоа шо матката ќе се шири и прилагодува на новата состојба.
Не, кога му реков на контролата дека имам по малку крварење тој тогаш ми препиша само фолна киселина. Сега од сабајлево му пишав дали е нормално што по малку крв имам секој ден за да не ми е премисла, тој ми одговори не би требало ама да одам на контрола како што сме се договориле по 10 дена.
а и најбрзо поарно сама купи си или прашај дали да ставиш или да го испиеш утрогестан и полежи 30 тина мин
Се јавив кај гинекологот да се напијам утрогестан и да лежам сега засега не ми тече во ред е како да ми прекина сабајле на контрола обавезно,лелее не сакам уште еден спонтан страв ми е (( тероидната ми е 6 можеби и затоа
Не девојче оди на дежурен сега да те видат накдобро е. Доктор по телефон за ваква работа не се слуша.
Мене во 7 недела ми се појави 1 капка кафеав секрет после подолго шетање. Се јавив кај гинекологот и ми рече веднаш да одам на контрола и дека така по телефон ниш не може да ми каже.
Да ги послушаш другите и јас ќе ти го кажам истото оди на дежурен да прегледа поарно не се плаши и опушти се да те прегледа доктор подобро за вакви работи не се знае..
Минатиот пат истото ми се случи бев во плодност и кога ми течеше кафеаво ме исчистија со нешто за да не дојде дп инфекција по еден сат веќе ми имаше пробиено менструација и така се исчистив ..сега засега ми се смири нема сеуште ништо неможе ништо да се направи освен да се прима утрогестан од 200 се напив ама не ставив вагинално..
Не знам што да ти кажам за тоа. Мислам дека треба да одиш на дежурен, ќе те видат и на ехо. Ако си од Битола, ете имаш и Плодност, а има и клинички центар.