Бев од сабајле на гинеколог рече во ред е мало крварење има и навечер да ставам утрогестан од 200 ,од сношти повеќе немав ништо дај боже се во ред да биде и убави работи да пишуваме
Здраво мамички Бремена сум 8недели и моментално сум надвор од државата на одмор, но сабајлево прокрварев обилно и одма отидовме на лекар и ми рече дека е од инфекција. Ми даде утрогестан два пати, антибиотик и спазмекс и строго мирување. Крвната слика беше ок и на ехо ме виде исто беше ок. И пишав на матичната не ми врати. Некој совет и искуство?
Vtora bremenost prvata uredna bez nikakvi problemi ovaa ushte na pocetok dobiv slabo krvarenje vcere a denes na paloma ima kafeav iscedok. primiv snosti inekcija i dobiv tableti za doma da primam 3 pati po edna i da miruvam na eho nemozese dago vidi bebceto dali e tuka bidejki sum 4 nedela i mi rece utre dase javam kaj maticnata na eho mnogu mie strav dane go zagubam. od kolku nedeli moze da se vidi podobro na eho inaku imam i kako menstrualni bolki
Какво губење.. кафен исцедок се јавува често на почеток од бременоста. При вгнездување на плодот често пукаат капилари и тоа често резултира во таков исцедок!
sega doagam pak od bolnica dobiv i bolki utre treba da proveram beta vrednosti i doktorot kaza deka mosnone da bide i vonmatericna bremenost posto imam bolki i krvarenje a plod povtorno nemozese da vidi
Здраво на сите Многу сум загрижена за мојата бременост. Моментално сум во 10 недела ама денес утрото кога се разбудив имав кафеав исцедок. Мојот матичен е на одмор, па пробав да ѕвонам кај неговата замена и не добив никој. Дали некоја била во слична состојба? Дали е опасно? Ве молам за помош
Оди на лекар, не ја чекај матичната. Не мора да значи дека е нешто опасно, но оди веднаш. Државна, Систина, Ремедика.. Небитно каде.
Сношти женски кај 3 ч одам во вц и кога се избришав малку како црвена крв и кафена се преплашив стомакот од левата страна ама цел ден ме болеше некако не остра болка ама ме наболуваше ... ставив утрогестан оти сум заспала побрзо и заборавив а секоја вечер ставам... овие три дена и запек ненормален имам реков и од тоа можеби ме боли ... и од болки потоа појдов до вц и од како ми се испразни стомакот прекина да ме боли и потоа немав крварење извинете вака ма изразот не знам како да објаснам... реков ако не помине за еден сат на хитна ќе одев од што може да биде ? преплашена сум
Извини ама крварење во бременост нее убава работа можеби е знак за нешто а ти си седиш дома и баташ совет на форум,оди на лекар девојче на хитна нека те видат. Крварењето немора да значи дека е лошо ама доктор мора да види ние тука каков совет би ти дале незнам.
Ако ти е од тврда столица ќе биде од позади и црвена, а не од напред и кафено. Сепак ти најубаво си знаеш како било. Процени си и ако сметаш дека има причина подхитно на лекар. Крварење, особено со свежа крв не е за потценување.
Бев на хитна и не знам зошто докторот ме прегледа со она како што земаат брисеви многу ме болеше немаше ништо и после тоа пак кафено поќе ми течеше ми вели нормално е само одмарај нема ништо се беше во ред дали е можно од тоа да ми се направи сега после прегледот ?