Исто и јас сама си ги купував 80-90денара беа не се сејќавам точно,братучетка ми мед.сестра идаше еднаш неделно ме боцкаше и ја убризгуваше полека дека маслена е си знаат медицонските лица,само грутки се прават да знаеш убаво да се триеш со памуче
Девојки, вчера бев на гинеколог поради 2-3 капки на светло кафеав исцедок. Исто така ми рече дека постелката ми е ниско поставена. Ми препиша прогестерон, вагинално ги ставам. Исто ми препиша боледување, за да одмараам. Не е страшно ми рече, но мора да се превземи неопходна грижа. Слично искуство некоја, или мислење?? Ви благодарам *
Да, ќе мора да лежиш повеќе за да се качи постелката постепено нагоре, одмарањето и утрогестанот ќе ја средат оваа ситуација. со лесно
Отприлика колкав период? Недела дена, 2 недели? Нон стоп лежење, без никакви домашни активности ? Ако можиш образложи ми накратко...
@Makedonka007 штом ти рекол докторот не е страшно, само следи ги упатствата. Не работи по дома, само одмарај.
Да да ми кажа. Фала ти. Тоа е, ќе се лежи. Книги и филмски маратон Фала Маја. Ќе одмарам. И така немав долго време седено дома, баш добредојдено ми е
Не е страшно само треба да лежиш у буквална смисла . Јас во 10та недела и 14та имав крварења преобилни и лежев 2 месеца со терапија нормално и се среди лека полека.
Лежам по цели денови, но половината ужасно ме боли. Лек/Чаре?? Иначе ти благодарам, Господ да е со нас.
Чаре друго сем лежење искрено нема. Пробај на страна да си лежиш најди си позиција што ќе ти биде удобна. Не е препорачливо ни да седиш одреден период да не си ствараш притисок. Ќе пројде за час лабави си само и без нервози
Normalno e na pocetokot postelkata da e niska ona se kacuva so tekot na vremeto za nisko postavena postelka moze da se zboruva duri po 27 ned I mojata bese nisko postavena I piev vit e od 400 ie mi preporaca Dr I se kaci
Фала ти. Да знам сега, ми објаснаа дека покасно ќе си се крени. Но најпрво кога ќе ти кажат и не знаеш за што се работи се си помислуваш.
Бремена сум 20 недела,во 17 имав крварење еден ден,бев на гинеколог и имам мало одлепување на плацентата примав инјекции а сега сум на вагинални прогесторон и одмарање.Дали некоја има вакво искуство многу сум исплашена.
Јас лично не сум имала вакво искуство, но моја блиска имаше нешто слично, го износи до крај. Само мирување и лежење и се ке биде добро.
t Jas imav na pocetokot na bremenosta malo odlepuvanje I se sredi so progesteron I so lezenje vo krevet