Мирувај и побарај да ти испитаат д димери. Јас во 19 недела прокрварив, ми се одлепи плацентата од двете страни и за жал кај мене заврши со спонтан. Не сакам да те плашам, се искомплицира кај мене бидејќи ми се направи хематом, а никој не ми кажа да проверам д димери што всушност тие беа и причината за крварењето. Да ми ставаа клексани навреме може немаше тоа да се случи.
Душо така требало да биде, не си ја мачи главата со тоа дека да си ставала клексани ке било поунаку. Еве јас бев комплетно покриена со терапија, примав и клексани, и аспирин, и утрогестан, па пак се одели постелката и добив хематом.
Можеби така требало да биди, божја работа. Само ете ме мачи дека е пропуст на докторот. Која недела беше ти?
Бев 7 недела бев кога примав клексани и добив хематом. Пред тоа имав уште една бременост која што заврши во 9 недела со missed abortion. Тогаш не примав клексани, а "као" требало.
Ти благодарам многу . Ти одмарај и уживај си, и не му ја мисли многу, скоро секоја жена денес поминува со некое крварење во текот на бременоста. Се ке биде добро
Јас имав два пати крварење во бременост. Бев право на болница ми препишаа дабростон 3 пати во денот и строго мирување. Па се заврши океј се породив во 35 недела минатиот месец со здраво право женско бебе и сега еве си лежиме дома заедно така да не се секирај само мисли позитивно тоа е најбитно
Zdravo da se prijavam i tuka nie sme 8nedeli nosam bliznaci veke dva dena imam svetlo kafeav iscedok bev kaj maticnata mi pusti progesteron i utrogestan 200 2×1 se konsultirav i so doktorot sto mi pravese invitro veli deka e normalno ama mene me faka panika dali imala nekoja od vas slicno iskustvo?
Ќе се среди со терапијата. Јас имав исто кафеав исцедок на почетокот, со утрогестанот ми прекина. Не се секирај, страшно е ако е црвена свежа крв. И одмарај повеќе, лежи.
Zdravo na site se nadevam ke spodelite iskustvo slicno na moevo za da mi se smiri malku dusata. Trebase da dobijam menstruacija minatiot petok no od sredata vecer imav kafeavi tocki nesto kako implantacisko krvarenje. Vo sabotata koga se izbrisav imav crvena krv. Togas veke bev sigurna deka ke dobijam. No toj den mi tecese epten malku i vo nedelata sabajleto vikam ke napravam test, izleze pozitiven. No pokasno istiot den si pocna krvarenje. Se javiv na doktorkata i pretpostavuvavme deka e biohemiska bremenost. Vo ponedelnikot me pratija vo laboratorija da ispitame krv i da vidime dali hcg se namaluva za da potvrdime spontan abortus. Betata vi ponedelnikot mi bese 20. Jas veke bev sigurna deka e spontan zatoa sto si krvarev kako za menstruacija. Vcera, vo sreda mi rekoa da go povtoram testot so krv da se osigurame deka hcg e namaleno. Mi stigaat rezultatite i gledam hcg e 63, znaci ne samo duplirano vo 48 casa, no troduplo. E sega veke epten sum zbuneta. Se javiv pak da vidam sto znaci ova, i mi rekoa deka ili e premnogu rana bremenost, ili ke bide spontan ili ne daj boze von matericno. No premnogu e rano nesto da se vidi i diagnozira i ke moram da cekam. Sega utre pak me prakaat da pravam hcg test da vidime dali pak ke se duplira. Izbezumena sum. Nemam nikakvi drugi simptomi. Veke krvarenjeto mi prestanuva znaci si imav kako regularen mesecen ciklus a hormonot za bremenost se pokacuva. Isto taka jas ovoj mesec ovulirav mnogu kasno na 22 den on ciklus sto toa me stava denes na 15 dena posle ovulacija. Ne znam dali poradi toa jas si imam menstruacija no sum bremena zatoa sto kasno e fateno... Dali ima nekoj so slicno iskustvo, da ima krvareno a da e bremena?
Zdravo bremena sum skoro 6 nedeli potvredna mi e bremenosta od ginekolog no sinoka posle odnos dobiv krvarenje vo svetla crvena boja bev vednas na ginekolog mi prepisa dabroston i kaza deka nema mesto za panika za nedela dena da pojdam pak na kontrola dali na nekoj istoto mu se ima sluceno kazete vase mislenje
Јас искрварив во 8ма недела и тоа ептен обилно крварење повеќе од кога имам добиено со партали коагулирана крв па еве сега си го гушкам бебушот и никој не ми кажа од што искрварив. Чим си покриена со терапија, лежи и не мисли на тоа се ќе биди во ред.
se nadevam nema da ima nesto loso i kaj mene koga ke otidam za edna nedela inaku kaj men e slabo krvarenjeto i veke prekina
Здраво.имам близначка бременост ама искрварив вчера малку со со свежа кафеава крв.ми ставија прогестерон инјекција а инаку сум 6 та недела некоја со вакво искуство?
здраво и од мене.денес бев кај матичниот и ми речњ дека сум бремена но многу рано одкриена.цела срекна денес се досега.на бришење на тоалетна имав ко розева крв мислам дека е .преплашена сум сама дома .мислење?
И мојата се одлепи малку на почетокот на бременоста и не само клексан и прогестерон депо и Аспирин др Трајковски ми даде и витамин е од 400 ие и магнезиум од 400ие
значи кај нас жениве ништо нема по лесен пат.само што се вратив од болница,плодот на вагиналното ехо не го видоа,бета скоз падната...се утепав од плачење.тоа е...
Мене ми беше чудно уште кога матичниот ти видел бременост во матка. Ептен е рано за да се види нешто. Сепак циклус ти завршил пред 20дена тоа е три недели бременост. Ти испита бета па што утврди дека си бремена или виде здебелен зид на матка па што констатираше бременост?