Zenski Aj mislenje ako moze neznam veke sto da pravam, 5ta nedela sum krvaram ama ne mnogu,Denes bev vo Cair na nivnoto eho ne gledaat nisto,bhcg bilo nisko za taa nedela I sakaa odma da me zadrzat, a od druga strana mi vika ne e mnogu krvarenjeto moze pokasno se fatilo, doktorka od klinika mi vika da pocekam uste edna nedela pa da odam na kontrola togas ke se vidi ubavo, osven neli ako prokrvaram obilno togas odma na doktor. Celata sum vo prasalnici Dali da odam na cistenje ili da pocekam
Да почекаш. Исто и кај мене не се гледаше во 5та недела, за 2 недели се појави точката. И сега е помало за 10 дена. Двете бремености ми започнаа на ист начин.
Mu pisav Jas I na maticniot ama covekov mi vika Kako vikaat taka pravi, utrogestan mi Dade on uste vo cetvrtokot vide nesto na ehoto I mi rece za Tri nedeli na kontrola,ama mene mesto ne me drzese I otidov vo cair, taa gledase na eho I mi vika neznam Dali tockata e bremenost I odma sakase da me ostavi na cistenje, bhcg mi e 625 a trebalo da e okolu 5000,a doktorkata od klinika vika da cekam I za Edna nedela Pak krvna slika I eho
Bhcg е пониско ако е подоцна зачнато. Провери си пак другата недела, и на ехо за 2 недели точно ќе се види.
Мешиња во 28н нормално е да има малку како розевкасто после одење во вц? Меѓутоа е скроз малку и тоа само после првото бришење. После се си е ок. Истото и вчера малку ми беше и денес. Иначе ко бев на преглед пред 2н се си беше во најдобар ред.
Мешиња фала, ама Да појаснам не беше крварење или црвено, онака ептен Розе и то како линии 3 4 бледи танки. Си велам не е страшно и не е ништо. Негде имав читано како демек ок е, си реков тука да не имате слично искуство.
@Makedonka007 Исто имав јас пред неколку недели. Бев веднаш на преглед. Испадна уринарна инфекција. Ја средив со многу течности.
Здраво на сите, јас сум трудна веќе 6+2 гн, во средата бев на контрола го слушнавме и срцето, пред една недела имав крварење се претпоставуваше дека е од аспиринот, престанав да пијам, кога бев на контрола докторот ми рече повторно да почнам да пијам, вчера се напив и вечерта повторно почнав да крварам овој пат беше многу пострашно, бев на лекар ми рекоа дека бебето е живо, да престанам со аспиринот, да лежам и да одмарам, не ми дадоа инекции, само да продолжам со утрогестанот 3×1 од 200мг, естрофем 2×1, декортин 2×пола апче, имприл 1×1 и магнезиум 400+витамин б 2×1. Дали некоја од вас имала слично искуство?