Еве и јас малку исцедок пак .. Утре влегувам во 7 ма недела, минатиот пат на крварење беше ок а гинекологот рече да не кревам паника утре имам закажано преглед дали да чекам до утре страв ме фаќа
Zdravo feminki..sabajlevo imav kafeav iscesok ..doktorot mi rece da zemam utrogestan po edno na vecer...dali e nesto seriozno mnogu se plasam oti predhodno imav eden spontan
Кафен исцедок е стара крв останата во матката така да не се плаши воопшто само мирување највеќе што можеш и пиј го утрогестанот. Се додека не е црвена крв немаш потреба за грижа
Која недела си? Примај го утрогестанот, лежи одмарај колку можеш и не кревај тешко. И јас имав, многу жени имале во рана бременост. Ќе помине, ќе биде се во ред
Пиеш ли аспирин,мене ми беше од тоа еве и јас 9 та малку кафеаво 1 неделно ама терам... Само одмарање и немаш гајле... Ајде ќе се подржуваме
И мене исто го заменив со е витамин, а имам генетска мутација аспирин ми е препорачано... Сега во вторник сум на контрола па да видиме...
Е 400 од синерџи....ми рече гинекологот дека е соодветен за замена на аспирин.... Не прашав повеќе иначе одам во Систина и тоа кај двајца истовремено... Сега во вторник сум на контрола ќе се распрашам подетално
Гледаш не сум знаела а ги имам дома истите, никој ми нема спомнато. Веќе сум 30та недела и секако ќе треба да го прекинам аспиринот
Здраво ве молам за совет прокрварив во 6 недела неколку очки на гајќите отидов на лекар ме прегледаја и мене и го слушнав бебчето ми рекоа се е во ред и од тогаш еве поминаа скоро 9 дена одврме навреме кога ќе одам во вц и ко ќе се бришам имам крв прва бременост ми е не сум МК и многу се плашам некој слично да искусил?
За крварењето мислев. Би требало да си на прогестеронска поддршка. Дабростон/утрогестан, прогестерон депо инекции не ти дадоа? И лежи одмарај колку што можеш, не кревај тешко.
Лежам одмарам ама нерввозата не можам да ја контролирам незнам што се случува и паника нервоза се по малку фала на советот сепак поздрав
И јас сум така мила еве терам 9 та недела и немам гајле, ама пијам дабростон. Разговарај со гинекологот да ти даде прогестеронска поддршка, утрогестан, добростон за поддршка на плодот.... Да си бидеш раат и секако одмарање
Закажав за на доктор па ќе му речам за апчињата фала многу секое мислење ми дава сила ќе си бидеме подршка ти посакувам се најдобро