Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Крварење за време на бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од elenileni, 29 март 2010.

1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    побарај и друга докторка. Чим матичната не ти ги ни спомнала прогестерон депо и дабростан... Не ги купувај на своја рака, ќе си земеш рецепт од доктор и ќе ти каже колку пати да ги примаш. Исто разговарај за причината за крварење...миом, хематом..што и да е. Труди се да одмараш повеќе,не кревај тешки работи и јок секс во овој период. Докторката. ќе ти препорача и магнезиум веројатно. Не се сеќирај.

2. Heloo

Heloo Нов член

Се зачлени на:
    12 јули 2020
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Фала zhap4e на каков секс не ми ни текнува само да се среди ова сакам инаку сум во Австралија и чудни се тука прегледите не е ни слично како МК зато и паника имам малку

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  3. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    без паника само. Ако е малку, капкичка свежа црбена крв, можда е миом..ист проблем имав. Ми рекоа дека не е страшно. Што и да е причината кај тебе, ако докторот рекол не е страшно..можда така е. Зборувај повеќе со него за се' на следниот преглед. Јас за да се потсмирам, отидов и кај друга докторка. Истото ми го кажа што и првата. Пуштам среќа се да е добро и да ја истуркаме бременоста и си имаме здрави бебиња следна година :hug:

На thelittle17 и Heloo им се допаѓа ова.
  4. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Не се секирај, неколку точки не се ни крварење особено ако не е свежа црвена, ти се чисти матката веројатно. На многу трудници им се случува. Јас имав мали крварења во 6та и 8ма и се беше во ред без никаква терапија.

5. Heloo

Heloo Нов член

Се зачлени на:
    12 јули 2020
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Здраво крвта не ми течи ја имам само кога се бришам засега и е свежо црвена на почето па за пола сат е бледо розева ми се служба скоро секој ден истото првиот пат ми треше 3 дена така бледо па прекина 2 дена па пак почна траеше 4 сати и така си се плашам на секо одене во вц

6. maca050619

maca050619 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2017
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    138
    здраво мамички , прво до лесно на сите
    денеска ми зема микробиолошки брисеви и многу ме болеше , имав и крв таму кога ми земаше докторот ми рече можно е и дома кога ке дојдам да имам крв на гакички но мене ми истече едно како кафеаво па паничаммм можее помошш ве молам
    иначе сум 17+4

7. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Кафеавото е стара крв, нека не те загрижува. Сигурно е од брисевите, може и некој капилар да ти пукнал. Ако не се повлече до утре оди си на лекар за мирна глава.

На maca050619 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. maca050619

maca050619 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2017
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    138
    и кога ми зема брисеви имав крв и на чепкачките , и тој ми рече може неколку капки крв ама сега кафеаво и паничарка најголема сум мислсм на најлошо а преголема болка имав кога ми земаше дури со одмор ми земаше

9. maca050619

maca050619 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2017
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    138
    која недела си ?

10. Heloo

Heloo Нов член

Се зачлени на:
    12 јули 2020
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1

11. maca050619

maca050619 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2017
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    138
    охххх ;(;(;( а која недела ?

12. Heloo

Heloo Нов член

Се зачлени на:
    12 јули 2020
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    8 и 5дена скоро 9недела

13. maca050619

maca050619 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2017
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    138
    баш ми е жал , ајде следен пат со господова воља се ке си биде , ти посакувам се најдобро :l::l::l:

На Heloo му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Edno denovoj4e

Edno denovoj4e Активен член

Се зачлени на:
    13 март 2019
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    18
    Zdravo zenski nova sum tuka, stotuku me zaprosi verenikot i posle nekoj den doznav deka sum bila bremena i toa 6ta nedela, se preraduvavme so verenikot otidovme na pregled se beshe super, ama vecerta istiot den posle pregledot se osetiv ko da se podmockav i koga istrcav do toalet vidov deka e crveno prema rozevo se uplasiv mnogu, sabajleto odma zaminav na ginekolog me pregleda bebeto beshe super mi dade da pijam didrogesteron 4x1 na sekoi 6 saati i mi rece da pijam magnezium i vitamin b, pomina nekoj den nemase niso, kje zaboeavev mi dade samata doktorka boleduvanje 1 nedela da ne odam na rabota eve zavcera pak prokrvarev itoa obilno beshe bash crveno istrcav pak ja doktor me proveri i bash go vidovme bebceto imase srceva akcija ama krvarenjeto se namaluvase popoleka, mi dade inekcija i mi rece da gi pijam uste apcinjata ama povtorno ima iscedok vcera vecerta beshe kafeav itoa temno kafeavo sega utrovo pak nesto ko crveno itoa mala epten kolicina, fala bogu sto nemam bolki nikakvi samo mi rece da lezam i miruvam i sreda kje odam pak na kontrola da vidime dali ima potreba od uste edna inekcija se nadevam seka kje e se vo red, dali nekoja ima slicno kako mene i dali e se vo red?

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Инекцијата е прогестерон депо претпоставувам. Мирувај многу, избегнувај ананас да јадеш. Бањање на минимум, кратко и никако со топла вода, млака нека биде колку да не ти студи. Косата надоле не ја миј или било што наведната. По скали качување, угорници не. Истегнување нагоре на пример да закачиш завеси не. За магнезиумот, нека кажат и другите членки ама мислам дека не го препорачуваат кога има крварење. Ако се сомневаш во нешто побарај и второ мислење.

На Edno denovoj4e му/ѝ се допаѓа ова.
  16. maca050619

maca050619 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2017
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    138
    а зошто да не се јаде ананас , чисто сакам да прашам

17. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Наводно предизвикувал контракции

18. maca050619

maca050619 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2017
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    138
    аии јас вчера се изнајадов хахах..

19. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Ајде не се секирај ако инаку се ти е нормално, не би требало ништо да ти биде. Јас на другарките и сестра ми пред мене кога беа трудни, кога одев на гости покеај другото, стално им купував и ананас. Кој да знаел тогаш... Ништо не им беше, нормална бременост имаа. Ама вака кога има крварење, болки, не е лошо да се избегнува, за секој случај.

20. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Многу сме имале крварење во рана бременост и се поминало во најдобар ред. Само лежи и примај терапија. Се додека не се исчисти ќе имаш кафеав исцедок, јас имав 1 недела откако прокрварев.

На Edno denovoj4e и K7M10J им се допаѓа ова.