Јас сум 11 недела и повремено имам крварење. Како белузлава супстанца како мрсул со крв. Првиот пат кренав паника но докторот ме успокои. Пијам дабростон одмарам, нема кревање тешко и позитива. И еве ме за 2 дена во 12.не се паничи и плаши се ќе биде во ред
Здраво, нова сум на форумот, прва бременост ми е, сум 5 ипол недели. Вчера си видов на гаките 3 капки кафеав исцадок како бело прајне. Синоќа си ставив утрогестан и исто и сабајлето си ставив. Кога станав немав кафеав исцедок, но пред саат време повторно имав малку повеќе од вчера. Планирам вечер да ставам утрогестан и секако утре ќе одам на преглед. Дали на некој му се има случено истото? Ви благодарам, многу сум
Кафена крв е стара крв останата во матката мора и таа да искочи и кога има лрварење се препорачува да се пие а не да се става, мене утрогестанот не ми помагаа за да ми се сопре крварењето само дабростонот.Сега за сега мирувај лежи а утре оди на преглед
Мене ми рекоа да го ставам пошто имало поголем ефект, исто така понекогаш осеќам слаби болки, кои не траат долго време..
Fala ti mnoguK7M10J Inaku bev za da pobaram vtoro mislenje poso sepak prva bremenost i ne mi beshe seedno, me pregleda doktorok i mi rece deka sum imala hematom na postelkata 1cm i 3mm ne bilo strasno ama mi rece obavezno lezenje i miruvanje stanuvanje samo za vo toalet, i samoto kje se povleci, isto taka da zemam magnezium uste mi rece, utrogestanot da si gi pijam kako i dosega i mi dade inekcija progesteron depo, i drugo sto se izraduvav bebushot e super duri mu go slusnav srcenceto ama sepak treba da odmaram i miruvam
Мило ми е што го откриле проблемот, јас сум немала такво искуство ама има и други членки на форумов со хематоми. Се надевам ќе ти бидат од помош. Одмарај, не се нервирај и се ќе биде ок. Треба сега и домашните да разберат дека ти треба максимална помош и поддршка.
K7M10J da da lezam odmaram eve pred malu bev vo toalet imase samo 3 tocki itoa kafeavi i malo sto me izraduva popoleka se vrakjam vo normala a i imam predcustvo deka kje bidi se vo red normalno i mazeto mi pomaga me pazi ne ni mi dozvoluva da stanam osven ako nemam nekoja posebna potreba sovet kon site samo odmaranje ovaj period zavisi najmnogu sto kje bide vo idnina, odmaranje, miruvanje kako so kazaa druzite zenski bez nervozi ete sea imame telefoni uklucete igri filmcinja i kje pomini vremeto a jas kje ve izvestam kako e sto e pa se nadevam potaka da vidime sto kje bidi masko ili zensko... Backiii odmene i od bebushot❤❤❤
Издржливи болки се нормални и да има поголем ефект ако ги ставаш али во случај на крварење и немаат баш
Здраво на сите. Ми доцни 4 дена . При направен прв тест за бременост излезе негативен. Вчера вечерта имав дамки на крв па помислив дека сум добила. Сабајлево ништо. Што да правам ?
Здраво мешиња како сте Може сум вон темата но некако ми е поактивна Крајот на 9 недела имав крварење 3 дена во болница со инфузии инекции имам голеем хематом сега сум 11 недела примам терапија добростон 2×1 витамин ц и магнезиум плис инекции прогестерон 1 неделно Матичната вели мала си за мг не би препорачала бла бла али ај штом имаш напишано да пијам 1 во денот а имам приметено кога ќе го испијам значи секунда ме фаќа грч и морам да одам во вц не можам да го поднесувам Некоја со слично искуство да пише Ви благодарам
Јас на почетокот два пати пиев во денот магнезиум, подобро да го пиеш да ти не намалат грчевите одколку да ги трпиш, малку претеруваат докториве со одредени работи. Слободно пиј си го од него нема штета
Бев на доктор, ми рекоа дека кафеавиот исцадок не е штета, но утрогестанот ми го прекина, ми даде дабростон и 2 инекции прогестерон депо, 6 недела сум и немаше уште срцева акција, ми рече за една надела контрола. Дали некоја членка и се сличило исто така во бременоста? Фала
Они се водат по последна менструација може да си останата пред да добиеш почекај има време кај секого е различно. Со дабростонот и со инекциите ќе се среди се не губи надеж и нека не те плаши крварењето
Јас терам 11+4 и поминав низ истото. Пијам само добрабростан. Најважно е да не мислиш на лошо опуштено само и одмарај. Ќе нишкаме бебиња. Крварењето е чистење на матката....
Благодарам на советот, многу ми значи, многу се исплашив кога го видов исцадокот, денес ја примав и едната инекција, наредната после 7 дена. Фала ти ivani30
Девојки, тие што имавте ксфен исцадок, колку време ви траеше? јас сум веќе цела недела, немам на гаќите, само на тоалетот.. :/