Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Крварење за време на бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од elenileni, 29 март 2010.

1. xhon kenedi

xhon kenedi Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2018
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    33
    Fala to mnogu daj boze posto sum imala dosta spontani

2. xhon kenedi

Се зачлени на:
    26 јануари 2018
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    33
    Fala to mnogu za poddrska da primam I magnezium I duphaston I methylfolat zaradi mutacija deneska prekinav do aspirin I mise namali krvarenje sea do utre da me pregleda dali ke se vidi plodot vo proslata sabota bhcg bese 435 a co eho nese gledase

3. Ognena*

Ognena* Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    872
    Бета хцг то ти е таман за 5та недела, мисли позитивно и не си прави стресови. Еве јас да те охрабрам цели 3 месеци крварев па фала му на Бога со бебе е се во ред за 3 дена влегувам во 5ти месец :)

На xhon kenedi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. xhon kenedi

Се зачлени на:
    26 јануари 2018
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    33
    Lele daj boze race mise tresat kolku se plasam daj boze ikaj mene uspesno

5. Ognena*

Ognena* Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    872
    Првите 2,3 пати иста бев, не само раце, цело тело ми се тресеше, се додека докторот не ме искара, со стресот многу поголема беља ке направиш него ли со крварењето ми рече, од тогаш мислам само позитивно, не дозволувам стравот да доминира. Лежи денес цело време одмарај, не кревај ништо тешко и со среќа утре :l:

На xhon kenedi му/ѝ се допаѓа ова.
  6. xhon kenedi

Се зачлени на:
    26 јануари 2018
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    33
    Lele devojki deneska primav progesteron ampula i mi perkina krvarenjeto sega pak pcna temno kafeavo kako ke Pominam nokeska ne znam utre sabajle u 8 sum na pregled mnogu se plasam

7. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Не се плаши што е кафеаво, треба да се доисчисти крвта. Ќе биде се во ред.

На Ognena* и xhon kenedi им се допаѓа ова.
  8. xhon kenedi

Се зачлени на:
    26 јануари 2018
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    33
    Daj boze fala ti za ubavite zborovi

9. xhon kenedi

Се зачлени на:
    26 јануари 2018
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    33
    Pozdrav feminki jas denes bev na pregled se e vored no plodot e pomal od voobicaeno srceva akcija nemase dr rece posle 2 nedeli pak na pregled.mi Dade dabroston 2×1 .progesteron sekoj 4ti den I fraxiparin 0.3 sekoj den

На Ognena* и K7M10J им се допаѓа ова.
  10. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Moj sovet ti e bez dr ne prekinuvaj nisto jas imav krvarenje vo bremenosta pa ne go prekinav aspirinot oti ne bese jako krvarenjeto

11. xhon kenedi

Се зачлени на:
    26 јануари 2018
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    33
    Ne smeam sama da prekinam dr mi perkina aspirin I mi Dade fraksiparin no uste po malku na brisene imam kako kafeavo

На K7M10J му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Wiel 99

Wiel 99 Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Здраво, нова сум во Форумот. До вчера имав убаво позитивен тест за Бременост. Вчера прокрварев на бришење имаше добра голема лочка... отидов на преглед, според менструацијата требало да бидам 5та недела. На вагинално не се гледаше ништо ама ми кажа дека шлајмот е добар и не гледа крварење...Ме прати дома без лекарства и ми зема крв да видат бета хцг па контрола за една недела. Вика ако е спонтан ке прокрвариш обилно и се надеваме дека ке се исцисти матката на природен начин ако не ке видиме како е состојбата следната среда.
    Отидов дома легнав. Болки немам. Крварењето се сопре а денес кафеав исцедок....
    Некој со слично искуство? Значи ли одма спонтан аборт или има некој со такво искуство каде се развил плодче?
    Поздрав и се радувам да се дружиме ☺️

13. Ognena*

Ognena* Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    872
    Има како нема, кај многу е успешна бременоста и покрај крварењето, кое може да биде од многу причини.
    А зошто не ти препишале терапија?
    Во Мк беше на гинеколог?
    Добар знак е што крварењето престанало, ама си треба терапија.

14. Wiel 99

Wiel 99 Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    У Германија живеам. Не се многу по препишување лекови или хормони...
    Работата е што имав два спонтани после раѓањето на првото бебче. Се испитаа многу работи после двата спонтани усште генетските мутации останаа мада ми викаат еве имате едно здраво дете, мали се пансите да мајдат нешто ама ако и овој пат се заврши така ке одам уште тоа да го испитаме.
    Исто така сака да ми направи и хостероскопија да видат од царскиот да нема последници па тоа да е причина.
    Така накратко мојата историја
    Јас верувам дека може да се има добар завршеток ама и страв.

15. Ognena*

Ognena* Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    872
    Претпоставував дека си во странство :doh:, тука да си баш поради спонтаните ќе ти препишеа како превентива прогестерон инекции и утрогестан/дабростон.
    Само добра мисла имај и ќе биде се океј, во мојот случај имав со месеци крварење, па еве си растеме, 5ипол месеци. Ќе биде се во ред :hug:

На Marsi*, dromka и Wiel 99 им се допаѓа ова.
  16. Wiel 99

Wiel 99 Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Одма ја прашав за Прогестерон. Ми вика нема да го спречи ако е веќе спонтан само крварењето ќе го одложи на неколку дена бидејќи на резутатите од пред две недели прогестеронот ми беше во горна граница... ајде се си викам они се лекари белким знаат шо прават :)
    Баш ми е мило за вас

На Ognena* му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Истото ми се случи во 5та недела. Обилно крварење. Ме видоа на ехо, се виде само сакус, за плод беше рано. Ме боцнаа прогестерон и терапија дабростон 3х1 за дома. Од следниот ден веќе имав кафеав исцедок кој се намалуваше додека не се изгуби по 1 недела. Во 11 г.н. ми се јави кафен исцедок па пак прогестерон ме боцнаа. Се заврши добро и еве ме 31 недела сега :)
    Добро е кај тебе што се смирило крварењето и без терапија, затоа не се грижи. Само лежи, одмарај и не дигај тешко додека не сопре целосно. Со лесно :inlove:

На Ognena* му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Wiel 99

Wiel 99 Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2

Фала. Ќе видиме во среда на контролата. Ме интересира дали преку крв ти го контролираа нивото на прогестерон па доби терапија или без тест?
    Ако и другите прочитаат би било добро да споделат дали бевте тестирани или онака добивте терапија. поздрав и со лесно на сите

19. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Не ми проверуваа. Никаде тука во Мк не практикуваат докторите да се испитува нивото на прогестерон во крв, туку одма даваат инјекции, терапии бидејќи велат од нив нема штета туку само корист. Што според мене е погрешен пристап зошто крварење или исцедок може да се јави и од пукнат капилар и од други фактори кои немаат врска со прогестеронот.

20. Wiel 99

Wiel 99 Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    И мене ми е многу чудно. Имам 100 прашања во врска со таа работа, читам деновиве многу...
    Што ако организмот по природен пат регистрира неправилности и сака да го исфрли плодот а ние го запираме со прогестерон, а можеби ако дојде до тоа и он нема да помогне... и така натаму да не набројувам...
    На мене пред бременост ми беше тестиран и беше нормален, откако останав бремена и прокрварив никој ништо не ми кажа за прогестеронот туку оставија телото само да одлучи што понатаму... дали е правилно незнам бидејќи тука на форумот на сите што прокрваруваат им даваат и ете најголемиот дел си ги износуваат до крај бременостите...
    Човек ке се шекне од читање, претпоставки, надевање...