Јас имав крварење во 10недела, прекина, ми рекоа се е ок со плодот фино горе е наместен, хематомот повлечен и ме пуштија дома. Цела недела веќе имам кафеав исцедок, не дека тече повеќе е на хартијата по одење во тоалет. Си викам океј е нормално се дочистува телото како после циклус и приметувам штом повеќе лежам го нема, а се рашетам низ дома ете го пак-веројатно гравитација. Веќе почна да ме фаќа малку паника па да прашам за искуства по крварење ова кафеавово уште колку време се доцедува? Утре и на докторот ќе му се јавам секако ама ај денес недела нема смисла
Ако си имала јако крварење, нормално е подолго време да треба да се доисчисти крвта. Одмарај и лежи што можеш повеќе додека не престане. Примаш ли некаква терапија за крварењето?
Па да рекоа дека е обилно, делумно дека и аспирин пиев. Одмарам, маж ми се прави пустиот јас едно кафе во денот ако напраам и некоја саксија да навадам. Во суштина и станот е 50 квадрати нема ни кај да шеташ толку Примам дабростон 3х1 и депо 1 неделно. Си имам низок прогестерон пред трансфер ми го утврдија и сеа се мислам и ова да не е малку.
Јас имав скоро месец кафено на тоалетната. Штом е кафено, убаво ти пишале, не се плаши стара крв е тоа.
Zdravo jas sum 13 nedela bremena i denes prv pat prokrvarev, ne beshe kolichinski mnogu samo na palomata dodeka se brishev, vednash zaminav na lekar go vidovme bebeto se beshe super, mi stavija edna inekcija i mi dadojda utrogestan apcinja od 200mg, od vreme na vreme povtorno koga se prisham imam nekolku kapki bleda krv, dali imala nekoja od vas isto iskustvo, dali ima prostor za panika ili se kje bide dobro?
Cim e malku uzivaj, jas prokrvarev obilno na 10.09 i uste imam kafeav iscedok cekam koga ke prestane. Edna clenka mi rece mesec dena go imala.
Koga prokrvarev 4 tableti dabroston odednas i posle 3x1 i progesteron depo 1 nedelno Da dopolnam 3 dena vo bolnica lezev radi ova.
Девојки бремена сум 20та недела ..сабајлево на гаките имав малку крв една капка ..поручек ќе одам кај матичен..од што може да биде мн се плашам
Имаш брисеви испитувано? Не се плаши најчесто во тие недели не е ништо страшно. Ќе ти дадат и терапија ако треба.
Вчера имав розов исцедок 5+4, примам утрогестан, денес еве се смири, се чувам колку што можам, не кревам тешко,мислев да одам на лекар ама како се смири е почекам до следната недела кога имам редовна контрола.
Девојки доколку имате исцедок веднаш кај добар гинеколог. Јас во прва бременост во 16 гн. Имав кафеав исцедок 3 дена, бев на доктор и матичниот рече се е во ред и не ми даде никаква терапија. Утредента добив крварење и отидов право во болница, а матичниот ми се погоди дежурен таму. Му кажав дека имам крв и менструални болки ми рече вчера те гледав оди дома лежи и дојди во понеделник. Јас до дома добив појаки болки и исфрлив плод во шолјата, ме враќаат во болница а тој ми вели божја волја така требало да биде. Сега сум втор пат бремена ама друг доктор ми ја води бременоста и сега за сега се е во ред, но сепак докторот веднаш ми даде терапија за да преземеме мерки против спонтан абортус.
Zdravo zenicki.. Bremena sum 6ta nedela vcera bev na kontrola Doktorkata mi kaza deka se e vo red so bebeto, No nad matkata imalo nekoja krv i deka mozelo koga ke pretece krvta da go isfrlam plodot, dali ima nekoja koja bila vo slicna ili ista situacija da spodeli iskustvo?
Каква крв, ви даде ли нешто за подршка за плодот, прогестерон или утрогестан? Јас со првото бебе цела бременост имав лакуни во матката (како езерца крв) ги следевме, проверував ддимери и родив здраво бебе, не се грижи можда нешто не си разбрала добро.
Ne mi dade nisto mi kaza odmaram ovaa nedela mi dade boleduvanje od rabota i mi zakaza termin za vo sreda povtorno Neznam ovde sum vo germanija ne go razbiram dobro jazikot mi kaza deka e rizicna ovaa nedela ke vide vo sreda pak Mozda e i kako kaj tebe nekoe ezerce od krv inaku kako pomina ti? Dali ti dade nekoj lek i dali trebase cela bremenost da odmaras? I da kaj mene ne e vo matkata tuku nad matkata
Кај мене беа во матката внатре, се гледаа и на ехо како црни дупки, примав утрогестан и одмарав, помина се во ред, имам здраво синче.Ке биде добро, не се секирај, мирувај само.
Zdravo nova sum vo forumov..napraviv test za bremenost pozitiven mi kasni 10 dena se obiduvame za bebe okolu 4 meseca..e sega mi dovagase menstruacija prethodnite meseci no pred nekoj den gi pocuvstvuvav prvite dvizenja na bebeto definitivno e toa bidejki mi e vtora bremenost cuvstvoto e isto ..dali e mozno da sum imala menstruacija a sepak bremena vo stranstvo sum seuste cekam za prv pregled ve molam soveti iskustva.. Neznam dali od psihicka baza no prethodnite meseci imav i nekoi simptomi kako za bremenost a so prvata bremenost bebeto go cuvstvuvav kako mrda uste vo 15 nedela bidejki sum mnogu slaba i si rodiv zdravo detence