Чим е позитивен значи бремена си,закажи си за 10тина дена на гинеколог,за да не е рано за на ехо гледање. А дека мрдало бебето нема шанси, на психа ти е. А тоа што си добивала претходно е мн. нормално, сега си бремена неколку недели,не си бремена 5 месеци,а да не приметиш. Со лесно.
Moze da dobiva menstruacija iako e bremena majka mi za sestra mi koga e bila bremena e. Imala menstruacija trimeseci po red I koga otisla na gin I rekle oti e bremena 3,4 meseci
Moze moze da dobivas menstruacija a da si bremena ama toa ke go doznaes najsigurno koga ke odes na eho I koga ke ti kazat kolku ned si bremena
Сега приметив како парценце крваво, како при менструација што испаѓаат парчиња, и како кафеав ми е исцедокот,долу цело време осекам како болка како кога сум преладена, ме боли каналот како ме пече, примав утрогестан ми се смири исцедокот па прекинав сама, вчера не се напив, сабајле кога станав немаше ништо, а сега гледам како кафеав исцедок и парче големко од крв.Утре поручек сум на лекар.
Немаш ли можност денес да отидеш на преглед? Чудно звучи тоа со парченцата крв како при менструација...не се разбирам ама сигурна сум не е нормална таа појава
Денес матичниот е прва смена а јас сум на работа, незнам дали примаат во болница сега покрај коронава, со првото секогаш кога крварев одев во болница а сега незнам дали може.Сабајле немав ништо, дојдов на работа, после приметив, и мене ме буни сто е парче, како стара крв, и кафеав исцедок имам сега. а работам во друг град, врзана сум со превоз, морм дачекам до 4 да ме земат, неможам да си одам порано. незнам дали да одам вечер или да чекам до утре. Утре пак дури поручек имам закажано.
Јас не би издржала, би отишла. Примале, не примале, јас во април во полициски час одев на дежурен за малку кафен исцедок. И зошто си го прекина утрогестанот? Од него штета немаш и да немаш крварење..
Вчера преку нок ме пресече стомак како за по голема нужда, бев во вц и видов обилно крв, се исплашив ептен,сабајле отидов на лекар во ред е бебето има срцева реакција и таман е со големина спрема неделите. Не сум правела ништо неввобичаено, ниту тешка работа, веке 5 дена сум дома не сум патувала ни до работа, стварно незнам што се случува, и сега на секое бришење имам крв како од менструација. Докторот ништо не ми кажа ми речи одмарај и продолжи со утрогестан, не си требала да ги прекинеш, а мене матичниот ми ги прекина. Ми спомна добростон дека оделе на рецепта, да ги побарам од матичниот да ми ги препише.8+2 сум.Дали сеисти добростон со утрогестан, дали ставрно се на рецепта, утрогестанот го купував 440 ден за 2 недели.
I mene od nisto mi se pojavi od doma ne bev izlezena, si odlezav 3 dena vo remedika. Stom ima srceva akcija uzivaj se ke bide dobro malce poveke miruvanje sega. Dabrostonot odi na recepta i taka se okolu 200 den mislam. Jas piev 3x1 dabroston i 1 nedelno progesteron depo inekcija. Od 16nedela mi smenija utrogestan 1 od 200 vaginalno. Sega sum 18 nedela se e ok. Toa na brisenje crnoto ke go imas uste mesec dena da ne se cudis. So lesno zenska.
Пак си крварам из чиста мира, дома сум, ставам утрогестан навечер, немам грчеви ама пак имам крвав исцедок. 9 недела сум.
Девојки здраво, би сакала да ве замолам за мислење. Бремена сум 8 недела. Предходната недела добив светло кафен исцедок и закажав преглед на гинеколог, докторката кажа дека се е во ред со плодот, го слушнавме срцето и ми рече дека ако следните денови имам повторно исцедок да земам "Duphastone".Наредните денови немав ништо се до вторникот. Повторно се јави исцедокот а сега имам и силни болки во грбот , не е количински многу ама и со болката премногу сум загрижена, таблетите ги започнав. Пробав да ја добијам докторката вчера и денес ама не успеав бидејќи живеам во странство, незнам дали да одам во болница. Се извинувам за долгиот пост, ама би сакала да знам дали некоја од вас имала сличен проблем ❤️
И јас имав таков исцедок, прво крв па кафеав исцедок, не е страшно, мирува, зимај ги таблетите и тоа. Докторот ми рече дека тоа е нормално и дека се случува кај секоја 3та жена, се додека немаш јако обилно крварење со болки и грчеви не е страшно. Само одмор.
И јас денес пак прокрвавев, кафеав исцедок по втор пат, после 8/9 дена од првиот пат. 19+1 сум, а пред 3 дена имав детален преглед се беше во ред, освен што се виде сукрвица и дека е можно пак да се појави. Причина според матичната: бактерија или сум се преоптеварила со пешачење. До сега ги ставав утрогестанот вагинално, сега ќе ги пијам пак насабајле и навечер. Утре одам во Чаир на преглед исто и по извештај за боледување, па ќе видиме и таму што ќе кажат. Денес земав и резултати од брисеви, чисти се. Мир да се нема, и со терапија пак проклет исцедок не ме остава на мир. @Victory85 болки во грбот не се добро да имаш ако крвариш, но не мора да значи, од паника мене и грб и јајници се ме здоболи мислам. Утрогестан даваат кај нас тепарија за крварење, најди ја матичната утре оди на преглед обавезно, да те покрие со терапија да бидеш мирна. Мирувај и на преглед утре обавезно и барај си терапија за крварењето пошто си во прво тромесечје.
Ти благодарам за одговорот! Сега се враќам од болница. Фала на Бога со бебчето е се во ред. Ми рекоа дека нема знаци на инфекција и крварење, да продолжам со таблетите и да земам магнезиум за болката.Ми земаа брисеви и урина. Ти посакувам се најдобро ❤️
Во болница сум,, имсав мн обилно крварење, толку крв во живот немам видено, излегуваа парчиња крв, маж ми во раце ме донесе во болница, среќа бебе борец, има срцева реакција, сега мирувам, ми рекоа да не мрдам, мислам дека ке се извлечеме, пуштете ни среќа
Ke se sredi bez gajle cim ima akcija. Ostani si vo bolnica nekoj den. Inace toa koa ke pocne lie kako kofa da isturas ama postrasno izgleda nego sto e? Koja nedela si?