11 недела, мн беше јако крварењето како од чешма, со огромни парчиња ткиво, сега престана, само на бришење траги. Низок ми е притисокот цел ден што лежам, глава ми пука, само бебе да биде добро, ке издржам. Ми фали синчето многу дај боже да ме пуштат дома утре.
Mene vo 9 nedela 3 drna me drzea ama pomina. Prviot ni do wc ne me pustaa, lopata mi nosea. Cim e sega samo na brisenje ok super e toa. Posle treba da stanuva se potemno kafeavo i na kraj kako posleden den dobieno ke trae cel mesec. Samo miruvanje i da ne krevas tesko i da se napregas
Добра сум, само малку глава ме боли, мн ми е низок притисокот, крварењето се смири, само траги на бришење. Ама и денес не ме пуштатат дома, а ништо терапија не ми даваат само, утрогестан да пијам и витамин ц.
Мирувај, подобро да поседиш некој ден во болница да си под надзор, а и да одмориш. Штом имаш уште едно дете тешко ќе ти оди мирувањето дома затоа поседи колку што ќе ти кажат. Секое добро, се надевам дека ќе се смири се
Pa toa e, jas piev dabrostoni i infuzija ednas dnevno ama obicna nemase nisto posebno vo nea i me proveruvaa dali e sopreno krvarenjeto. Uzivaj odmori si se tamu sega, nizok pritisok ne e problem. Mene mi e regular nizok, moze i tebe da ti e. Ubavo ti pisaa odmori podobro tamu uste nekoj den doma so drugo malo dete sekako nema da mozes da lezis celo vreme barem prvata nedela
Ете примаш утрогестан, тоа е терапијата, а 2 пати го пиеш или еднаш? Не те боцнаа прогестерон инекција? На ехо што кажуваат дека се гледа, од каде е крварењето, има ли некоја причина-септум, полип, миом...? Брисеви правеше?
И денес ме ме пуштија, ми рекоа за утре дека ке ме пуштатат ако е се во ред, шизнав стварно. Утрогестан пијам сабајле и вечер, така пиев и пред да прокрварам, ме боцнаа еднаш прогестерон, за 7 дена пак ке ме боцкаат, и витамин ц од 500 саб и вечер. Плус пијам пренатас. Мг со б6 и витамин д од 5000. Ме гледаа на ехо, бебе супер, пораснато, дури за 12 недели одговара а јас сум 11+3.Заради присуство на тие антитела антифосфолипидни не ме пуштаат ме водат како високо ризична, и ми рекоа дека сум прокрварела од аспирин. Се надевам дека утре ке ме пуштат, мн ми фали детето, а и тоа е многу тажно, не се издржува више.
Покриена си со терапија Ајде за брзо ќе те пуштат ќе си гушнеш дете.. Ама да лежиш, многу да мируваш, со нозете поткренати нагоре.
Ме пуштија вчера. Бебе е добро ма имам голе хематом во матката и плацентата не е залепена, ми рекоа само да мирувам, грчеви имам 2 дена како со нож да ме сече посебно десниот јајник. Под мирување дали значи да лежам цело време или и седењето се важи. Во понеделник сум на прв скрининг. Се надевам дека се ке биде ок.
Е баш ми е мило да лежиш цело време не да седиш за станување буквално само за до вц дури не се среди некоја недела сепак доктор ќе ти каже
здраво женски се работи за моја блиска личност Vi se slucilo za Tek na bremenosta na pocetok da prokvarite skoro mesec I od so mozi da bidi
Dobro vecer, ve molam za sovet, 8 ma nedela sum, deneska mi se sluci da prokrvaram, zvuci smesno ama kivnav I osetiv nesto mokro, no kratko traese, no vekje e kasno I ne znam kaj da da odam
Мене ни Дабростон не ми помагаат со кафеавиот исцедок. На секои 8, 9 до 10 дена јас имам исцедок и со Утрогестан и со Дабростон. А дома сум, минимално се движам иако скрос ниту еден доктор не ми ограничи движење, одмарај повеќе, ќе прекине сите рекоа. Матичната ми рече дека сум немала хематом јас никогаш, не е тоа рече, а што е точно нема сеуште одговор. Веќе два месеци со терапија, два месеци на секои 10 дена крварење. Најбитно е што со бебето на секој преглед се е во ред. Вчера на секое бришење имав од сабајле до поручекот исцедоци, парчиња, кафеави, црни, па пак кафеави. Зборував со матичната ми рече да не се плашам, кога сакам да одам да ме виде. Сега еве пак имам. Во 16 часот ќе одам кај неа...На 10 дена се со спектрум ме шират да ме гледаат, со вагинална сонда ме проверуваат, вагината мислам дека ми е решото направена внатре, а јас психички веќе попуштам се повеќе со секое крварење. Првото тромесечие ми беше рај, второто ми е пекол.
Женски јас вчера имав на бришење малку розе крв, утрово пак, треба да сум 10 +5 но отидов до болница денес докторот на обично ехо ме виде и ми рече дека неможе да слушне срце и дека по мерки одговара за 9 недели.. утре сум кај матичната на преглед да видиме пак какоке биде, ве молам за мислење ако некоја имала слично искуство