Zdravo sakam da ve prasam nesto pred 5 meseci se porodiv sega skoro 6 dena mi docni prviot den koga mi docnese pravev test negativen vikav da pocekam uste edna nedela i da go povtoram bidejki so prvata bremenost istoto mi se aluci negativen poslem pozitiven e sega na brisenje prinetiv rozeva krv sto moze da znaci bremenosy ili dobieno.i dali moze ako sum bremena sega da pokaze testot?
Како што пишав и во труднички да не ги плашам таму да прашам и тука..Вчера имав крварење пообилно и уште капнува по некоја капка..Имам нагони за повраќање и тогаш ми протекува денес ми е втор ден,ве молам за совет преплашена сум на секое бришење се убивам од плачење го прашав гин дали е нормално и денес што крварам па не е вели нормално дека не е и уште толку ме уплаши..Жени кажете чаре
Бев вчера ме боцнаа ме исчистија ми дадоја терапија ама прашањето ми е дали е во ред што уште има по малку..
Јас не сум крварела, од искуство не можам да ти кажам,ама од девојчињава тука што ги читам,чим си покриена со терапија,можеш само да одмараш,друг избор немаш,а и има тука што крвареа многу подолго и фала богу се е ок. Мислам @Pacient srna (може те измешав) имаше крварење?
Покриена си со терапија.Освен одмор што е до тебе немаш што повеќе да направиш.Јас во 9 та крварев како циклус.Примав утрогестан три пати на ден,инекции прогестерон и криноне гел.Лежев 4 недели нонстоппп.После во 15 недела пак истото.И на крај се искочи добро.Малата се роди недела дена пред термин.
Нема што друго да правиш за жал. Штом си исчистена и под терапија се што останува е да лежиш строго цело време. Каде беше вчера? И која е причината што крвариш што ти рекоа? Пак ќе те буцат ли, и што терапија пиеш и колку?
Со срна пишевме баш вчера..Бев плодност ме боцнаа депо испив 4 наеднаш Дабростон и сега ги пијам на 8 саати по 1 па ќе продолжам и со утрогестан кога ќе запри крварењето и еднаш неделно ќе боцкам..Лежам мирувам само што ете чат пат имам нагони за повраќање и тогаш протекува..Потемна е крвта од вчера ама е крв. Имам хематом мал странично ама не знаат дали е до него или до што за жал..Бебето е во ред во матката на ехо не се гледаше крварење ама ко ме отвори со спекулумот излезе бааги..Преплашена сум само си плачам знам дека не можам друго ништо да направам и то ме вади од такт..Не знам дали да одам пак или е нормално да не се смири одма,не знам... Ете го и извештајот..На толку крв пишува дека оскудно сум прокрварила,како ли крварат жени
Подолго ли ти траеше? Мене најголема грижа ми е што уште си има по малку,на вртење на станување на секој мал напор си подтекнува ама не е обилно како вчера.Се јадам само што ќе видам..
И јас крварев и со терапија утрогестан пак крварев. Неколку дена ќе се смиреше па пак ќе имав исцедок. Немам хематом јас од др.причини, ама покрај 2 и нешто месеци нервози и исцедоци единствено нешто што ми помогна беше Дабростонот и тоа на 6 часа, од 23 недела до 34 го пијам еве, само што последнава недела наместо 4, пијам по 2 на 12 часа значи. Претходно ставав па пиев, па пак ставав па пак пиев утрогестан и секогаш прокрварував од него пак за некој ден. Пиј си го Дабростонот, незнам на толку обично крварење оти не ти е даден на 6 часа, може оти те боцаат депо плус, мене не ме боцаа само лежев и пиев Дабростон. Според ова што читам јас мислам дека ти е крварењето од хематомот, другото се во ред изгледа, затоа најбитно е овие недели да не мрдаш од кревет, и при најмало зголемување на крварење пак да одиш на болница за да те буцнат депо пак. Прашај следен пат на 6 часа да пиеш Дабростон дали може у случај ако ти речат да не те боцаат повеќе. Лежи си и мисли позитивно, ќе си најдиш занимација што ќе те одвлекува внимание, ќе биде се во ред. И @macalavica имаше крварење страшно, но еве сега си е супер со лежење и терапија исто, бебчето си расте и се е во ред.
Па првиот пат мислам два дена.Ама јас лежев болнички 5 дена.После продолжив дома со лежење.Вториот пат кога крварев не беше обилно и траеше еден ден.Немој да се грижиш и напнуваш само лежи.Витамин Ц внесувај.Знам дека се плашиш ама нервозата не носи ништо добро.Што е тука е.Мене на второто крварење не ме чепкаа доле тебе читам со спекулум те прегледувале.
Не не ми рекоја дека обавезно депо 1 неделно а кога ќе заврши крварењето плус да ставам вагинално утрогестан и на 8 саати Дабростон
За да ме исчисти беше,се надевам дека не му беше грешка на докторот тоа па уште поголеми проблеми да направил...Оффф
Супер е тоа, добро е да се става утрогестанот ама превентивно е тоа, кога ќе прекине крварењето, ама ти плус ќе пиеш Дабростон, добра ти е терапијата.
Не се секирај јас крварев страшно, чорапи, хеланки, цели нозе река крв истече, дури сакаа да ме чистат ми рекоа дека е спонтан, па на мое инсистирање уклучија ехо и бебето уште имаше срцева реакција, ми ставија прогестерон инекција, ме префрлија во соба, првата ден не станував ни за во вц, потоа се намали крварењето, ама го имав долго време на бришење, пиев плус 2 х500 вит ц и утрогестан на 12 ч, додека крварев ги пиев потоа ги ставав вагинално. Еве го синко супер до 24 недела стигнавме. Не работам ништо само готвам, нешто на кратко без долго стоење, станувам се движам низ соба, и ок е. Мирувај, внесувај терапија и ке се смири.
Ti pisav ke ti kazam pak treba sekoj den se potemno da izleguva, a ke izleguva uste mesec dena sekako...lezi odmaraj primaj terapija i gledaj pomalce nervozi. Denes dali e isto svetlo crvena krv ili odi na potemno? Fokusiraj se na bojata, treba da e potemna i malce pogusta
Потемна е денес,мажот ми бар така ми вели оти јас не можам баш да расудам искрено..Се гледа тој кутриот уште кака што не му имам покажано вчера и денес Фала ви на сите,мило ми е што се испаднало супер кај вас дај боже се да е во ред и кај мене тоа е,ќе земам и витамин ц од 1000 ќе пијам и тоа и можам само да се надевам не знам што ќе правев без вас а гинекологот матичен кога го прашав дали е нормално да течи уште по малку и денес епа не е како да е нормално ајде ајде лежи и спушти и уште толку ме уплаши