E ja ne mu pokazuvav toj pogolem panicar od mene e, sama si analizirav ama posle.toa sekoe odenje vo market zasto pak uloski mi vikase a kaza doktorot ke ti iskaca kafeavo dur e kafeavo ne se smaraj
Јас имав кафеав исцедок во 8 и 9 недела по некој ден и не толку обилно покрај терапијата мислам ме спаси лежањето на грб и стриктно исправени нозе станување само во вц дури и да јадиш ако треба во кревет еве сега сум добро но уште го практикувам тоа строго лежење до 12 недела па за натаму не се знае
Ако беше некој друг не знам што ќе правев арно е тој да ме потсмири и да ми дај воља..Него за капење како правевте? Уште денес ќе се стрпам ама веќе се ме чеша..Столче да земам или да оставам уште неколку дена?
Jas uste vo remedika se istusirav, cetvrtok popladne se sluci toa jas vo sabotata popladne udriv tus tamu. Zastani si na brzina udri si tus osvezi se. Eve kosata moze za sleden pat da ja ostais ama za tus od 5min nemas gajle
Девојки во петок бев кај матичната и ме гледаше на ехо 5та недела бремена плодот сеуште не се гледа,ми вели матката е задебелена баш како што треба за бременост,излив немаш сее супер, но вчера забележав 2/3 капки кафеаво на гаќите и одма на брза помош,таму не ме гледаа на ехо но ми рекоа дека е поради вагиналниот преглед а болките во стомак првите месеци биле нормални. Еве и денес имам на бришење но е густо и многу малце повеке е како лепливо. Некој слично вакво??
25 недела, супер, ми се преполовина антителата ги испита во 16 недела беа намалени упола, ми рекоа контрала во 8месец и одма по породување пак уште еднаш. Не пијам ништо терапија за нив. Имам позитивни Ана, анта ла, анти ро, и реума фактор
Јас пак ги испитав да видам на 19 ќе ми се готови резултатите. Сега само се обидувам да лежам малку имав сукрвица.
7 недела. Малку беше денес лежам цел ден и нема ништо. Се молам да ја изгурам оваа бременост веќе сум со 2 спонтани и немам сила повеќе
Утрогестан ти дадоа ли? Ке биде ок, мисли позитивно, првото тримесечје да пројде и ке биде полесно, пиј редовно терапија и мирувај, ке летне за час
Да ставам утрогестан, беше по еднаш сега 2 пати и лежам само дури од дома побарав да работам. Да помине само 12 недела и ми се чини ќе ми олесни иначе сум под штрек цело време.
Не се опуштај многу, јас така згрешив со првото дете па прокрварев во 17н,срека се заврши добро, еве го 3 г има сега, мирувај си, не работи нешто, не кревај ништо, не стој долго и не пешачи долго, ставај утрогестан и ке биде ок. Јас не лежам цело време ама не се ни замарам со ништо. Ке биде ок
Ахам, фала ти. Не се мрдам дури кичма ме боли од лежење. Јас во неделата малку појше се разработен по дома од тогаш само ноге у вис. Се надевам се ќе бид еок. Фала ти
Devojki jas sum 6+0 po ciklus, na eho se vide samo gestaciski sakus. Znam deka ostanav bremena neposredno pred da dobijam. Mi se pojavi slabo krvarenje, ne bese mnogu obilno, no se izvadiv od pamet. Odma otidov na doktor, me pregleda, rece vo red e sega za sega. Mi preporaca stogo lezenje, stanuvanje samo za toalet i mi rece da se napijam 4 apcina dabroston naednas( poso vo bolnica nemase progesteron inekcija...). Primam kleksani, dabroston 3×1 i metil folat. Mnogu sum isplasena
Ампула прогестерон немаат обочно државниве, на рецепт, ја купуваш и те боцкаат таму. Битно сам си ја носиш, околу 100 ден е една.... Не ти ја дадоа таа опција?