Mi dadoa i takva opcija, ama 15 do 10 bese. Pocnuvase policiski cas i zatoa 4 apcina isti efekt imalo...
Не се плаши, покриена си со терапија... само биди дисциплинирана и лежи... Можеби е нешто помалечко од точно 6та недела, и затоа не се гледа уште ембриончето... кај мене во 7+3 (тоа одговараше на 6+3) се чу срце... лежи, одмарај, земи магнезиум и добри мисли само! Мене таа терапија што ја примаш ми помогна многу, со лесно!
Јас денес обилно крварење со болки менструални. Трчање на лекар, чекам таму ќе припаднев да ви кажам, готова дека се е завршено. Кога ми пукнал хематом а бебето е супер. Не треба ми рекоа прогестерон депо само одмарај. Ја секако паничар сум си по природа па денес бев како во шок. Не секое крварење се поврзува со спонтан. Верувајте без паника, еве и јас почнав да се опуштам,
Fala mu na Boga shto te cuval i shto Fala mu na Boga shto te cuval i shto se e ok te mislam tebe kako shto mislam za sebe i jas sum so spontan od porano i znam shto znaci bilo kakva promena a najmalku pa krv, srceto kako na zajace mi e, na momenti mislam deka se e ok na momenti mislam tolku bese nema nisto psiha, strav, neizvesnost, Gospod neka ne cuva i neka bide se dobro
Mnogu te razbiram ke bide se dobro, ke se smiluva Gospod, neka pominat ovie rizicnite nedeli pa posle moze po drugo ke e i so psiha i so komplikacii
Само одмарај женска ми се случи 2 пати да прокрварам вториот пат беше толку обилно што мислев толку е нема бебе веќе од кога ме исчисти докторот па му барав пак на ехо за да се уверам.. Исто 8ма недела лежам веќе 4 недели денес само што влегов во 12та па се надевам за скоро дека ќе добијам зелено светло за да мрдкам малку по дома. Исто хематоми, едниот ми ја имаше одлепено постелката па еве сега потсредено е полека се си се враќа на место. Паниката е сеуште тука и мислам дека до крај ќе ме држи дури да си го кренам детето враце. Стравот е голем и јас баш како тебе сакам да можев да ги преспијам овие 9 месеци ама нема.. Мора да бидиме храбри и да одиме напред со верба во Бог дека ќе имаме полни раце за неколку месеци Дали примаш барем утрогестан вагинално или дабростон? Нема штета од нив а помирна ќе ти е главата..
Лежам постојано се дупнав од лежење. Примам 2 пати утрогестан, сабајле пијам навечер вагинално.прашав за прогестерон депо ми рече нема потреба. Денес бев сабајле на гинеколог и беббче е супер. Ми рече за 10 дена контрола до тогаш само лежење. Фала ти
девојки јас сум 6+1 недела, на ехо се гледа само гестациски сакус со слаб ембрионален оддек.. Веќе 2 дена крварам, на почетокот беше розево црвенкаста крв, ме боцнаа прогестерон, терапија утрогестан 3х1, магнезиум и фолна сега имам кафеав исцедок. Не е обилно крварењето. На ехо се видоа 2 поголеми хематоми.. Многу сум исплашена..
Lezi i odmaraj nisto drugo ne mozes da napravis. Terapija ti dale i toa e toa. Se dur e kafeav iscedok vo red e, toj moze uste mesec dena da go gledas. Ako stane pak crveno pravec na lekar
Х ако хематомот е надворешен немаш гајле, еве и јас се испаничив па сега сум добро. Опушти се одмарање повеќе, терапија и ќе биде се во ред
Битно е надвор, треба да земаш утрогестан, јас лежам 24/7 ама гинеколог ми рече и да движам малку за да излезе. Првиот ден не знаеш колку крварев, гаќите од дома до на гинеколог беа црвени ама еве денес после 4 само жолтеникаво.хематомот се создавал и кај жени кои примале клексан така барем мене ми рекоа, примаш ли клексан