Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Крварење за време на бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од elenileni, 29 март 2010.

1. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Ee so ako odev kaj trivudaliev deset god prvo nemase koj da vide oti imam pregrada na matkata a na hsg i na eho se e gledala a proletta on mi otkrija oti imam kamenja na zolckata i me pratija za Skopje hirurzite na digestivna hirurgija i odtamu mi rekoa oti tie kamenja vo zolckata se stari mozda deset god I ja taka ocudeno gi izgledav dr i mu kszav na dr oti mojata zolcka za ovie deset god mal million pati e gledana na eho I ne se videni na eho kamenjata sega duri veke koga se istencija zidovite na zolckata gi vide trivudaliev na eho epa mi vika vakvi se vasite dr vo strumica i sega vo ponedelnik zdravje boze Ili vo vtornik cekam dr da mi se javat da mi kazat koga ke bide operacijata

2. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.662
    Немам коментар, имам секојдневни примери и сéуште никако да престанам да се чудам колку на некои не ги интересира доброто и здравјето на пациентите.
    Скренавме ептен од темата, ама се надевам на никој нема да му смета ако ти дадам утеха за операцијата. Воопшто да не се секираш, особено ако е лапароскопски. Мене ме правеа пред 4 години и толку е лесно опоравувањето што за недела дена ќе си како нова. Ајде, добар помин!

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Falaa ti Mila secie iskustvo mi znaci

4. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Kade te operiraa tebe koga ke se oporavam ke pieme kafe

5. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.662
    (y)
    Во Струмица, д-р Ковачевски.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    E mene nesakase on da me operira go molev ama mi rece mnogu operacii sum Imala prethodno na stomakot i me prati baldziev za Skopje I sega mi se javija od gradskata bolnica sveti naum vo Skopje oti vo sreda ili cetvrtok ke bide operacijata

На Saba08 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Dea85

Dea85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    268
    Do koja nedela imavte krvarenja?
    Od progesterone moze li vo 14 ta nedela da se prima sabajle i vecer?

8. Нора123

Нора123 Активен член

Се зачлени на:
    23 септември 2021
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Поздрав
    Сакам малку помош од вас
    Бев на контрола и сум бремена 8 недели, има срце реакција но и хематом 16х33мм
    Многу сум загрижена само плачам
    Вечерва имав кафеан исцедок пак денеска исто
    Земам утро гест ан 200 и прогрестерон инекција само една примив

9. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.580
    Допаѓања:
    2.504
    Смирено, одмор, одмор, утрогестан, магнезиум. Јас ви 13гн искрварев обилно, одлепена плацента, одмор, 2 пролутекс, постојано утрогрстан и се среди. Знам не е исто, но со одмор и прогестерон ќе се среди.

На Нора123 и Meckicja им се допаѓа ова.
  10. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Mila vo petok ke bide mojata operacija deneska ke odam vecerta vo bolnicata sveti naum vo Skopje utre ke me testirat od korona ivo petok ke bide operacijata Dr zafirovic ke me operira od zolcka

На Saba08 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Jetche

Jetche Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.034
    Eve me mene pak, me zadrza vo Cair, vcera vecer imav krvarenje mnogu...preplasena sum, sum imala 2 abortusi, izgleda istorijata mi se povtoruva, a imam sega i mnogu losa mirizba od krvta, ne e bas rozeva tuku kako crna na kafeavo.

12. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Odi na Dr ne cekaj

13. Jetche

Jetche Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.034
    Vo Cair sum, me primija vednas, me pregleda plodot e dobar a krvarenje imam sega na temno kafeavo, mi rece dr imas golem rizik za abortus posto si i so ivf rizikot e pogolem, neznam veke se predavam ne mozam so ovie abortusi da se spravam.

14. Asher

Asher Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    295
    Znam deka e tesko, no probaj da ne mislis na najlosoto. Samo pozitivna misla. So terapija veruvam si pokriena, miruvaj, misli pozitivno i kako treba da bide ke bide.
    I jas imav 1 spontan, vo ovaa bremenost sega imav mali krvarenja od 6n do 9n za da zavrsam i jas na kraj hospitalizirana poradi obilno krvarenje. Sega teram 27n. Mene togas mi vikaa site dr so terapija si pokriena, miruvaj a drugoto e od Gospod ( a veruvaj nemase klinika i drzavno i privatno kaj ne bev koga krvarev tie nedeli).
    Dobro e ako nemas bolki. Nadevaj se na najdobro ne se otkazuvaj. So lesno

15. Jetche

Jetche Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.034
    Mnogu e tesko, ne se otkazuvam jas, no bebeto ke se otkazuva od mene, bolki nemam, sega imam kafeavo samo na brisenje, samo sto dojde dt vika toa e dobar znak cim e kafeavo ostani mirna, glavata mi e izmesana veke.

16. Asher

Asher Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    295
    Vazno da ne bide obilno krvarenjeto i da nemas bolki. Inaku i slednite denovi normalno e da imas malku krv osobeno na brisenje. Mora da se iscisti matkata od krvarenjeto sto si go imala.
    Slusaj dr, primaj terapijata i miruvaj

На Jetche му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.941
    Допаѓања:
    4.827
    Ве читам и се потсетив на моето искуство па да го споделам. Бев бремена 12 недели кога ми се појави крварењето беше како темно кафеава боја имаше и на бришење ама и на влошка, се исплашив многу ама знаев дека се додека е темна боја крвта е добар знак, болки некои големи немав веднаш истиот ден отидов кај матичниот да ме прегледа рече дека на ехо ништо не се гледа и дека не е страшно бебето е добро не тррба ништо терапија. За два дена имав закажано скрининг во меѓувреме крварењето не сопре целосно туку повремено имав исцедок кафеав. Кога отидов на скрининг пак се беше во ред но бидејки и н асондата од ехото имаше крв докторот ми даде да ставам утерогестан еднаш навечер. Фала му на бога примив две кутии и се среди од тогаш немав никаква мака и еве го сега има година и 2м моето синче. Ви посакувам на сите да се среди крварењето и успешна и лесна бременост до крај, п аи вие да се гушкате со вашите малечки. :hug:

На baby 5, Jetche, TeddyGrey и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Jetche

Jetche Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.034
    Zdr, posle hospitalizacija dva dena me pustija doma, e sega plus progesteron depo mi dade dr na sekoi 4 den, kako se racunuva na primer dali da go brojam i denot koga sum primila ili ne? Jas se bockav vo sreda sega dali utre treba pak ili vo nedela? Fala

19. Asher

Asher Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    295

Ne go brois denot koga si primila tuku pocnuvas od sledniot den da brois. Mene vaka mi rekoa. I jas isto na 4d primav cel mesec po hospitalizacijata. Pa posle uste nekoe vreme na 7dena.

20. Jetche

Jetche Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.034
    Fala mila, sega mi e jasno.

На Asher му/ѝ се допаѓа ова.