14та недела сум, се уште не сум имала вагинален преглед. Не мора вагинално доколку се гледа абдоменално.
Да немора ама многу гледаат прв преглед вагинално , докторот ако нема добро ехо абдоминално нема ништо да се види а членката дава заклучок преку форум дека плодот на другата и е низок ..
7+6 си според последниот циклус, осма недела. Меѓутоа, според bHcg вредноста од 26 март си овулирала недела дена подоцна и плодот би требало да е веќе како за 7 недели. Ако втората вредност е од скоро значи има стагнирање на плодот и хормонот и тогаш навистина не е добро и не е во ред да ти даваат терапија. Ако имаш можност посети и друг лекар.
Над 10, а уште подобро треба да е над 15 во самиот почеток на бременоста и во текот на првиот триместар постепено расте до околу 40 ng/ml.
Здраво женски, 5та недела сум сега на бришење имав кафеав исцедок како лигаво топче, примам утрогестан 3х1 незнам што да правам збудалев хелпп
Легни и одмарај се денес, а утре слушни се со гинеколот за контрола. Ако ти се засили крварењето, појди уште денес на ургентно. Ако намали или се изгуби сосема нормално мислам дека е. Од кога го земаш утрогестанот?
Утрогестанот врќе 1 недела, се боцнав прогестерон и сега како намалено ми е крварењето но имам болки доле во стомакот...
Сега бев на дежурен ми виде дека имам сакус од 4мм но плод внатре не виде, ми рече да си примам терапија но јас крварење уште си имам. Некој со истава мака што ја поминал
Девојки на 27 април правев бета испадна 248.7 денес пак правев испадна 283.3, а крварам уште така помалку само на бришење. Закажав за на гиниколог ама сета сум избезумена некој со слична ситуација а се испаднало во ред??
Не е во ред, почнал процесот на спонтан абортус и ќе крвариш сé додека не се исчисти матката. За избезумена, за стрес, паника, мака, сé знам и во денешно време не познавам жена која не поминала низ ова, ама никој и ништо не може да го спречи. Но, верувај кога веќе требало вака да биде, поарно порано отколку подоцна
Докторот ми рече дека е се во ред, бидејќи кај мене е инвитро процес и од ембриотрансферот има поминато само 2 недели, на ехо се виде само сакусот од 4мм а за плод ми рекоа дека р сеуште рано. Да одам за една недела незнам пак
Докторот ги виде резултатите за bHcg? Вредноста е прениска за неделите, од пред 6 дена до сега би требало да е веќе со 4 цифри. Aма, времето ќе покаже, секакви чуда се случуваат на овој свет.
Да ги виде, но резултатите ми се од две различни лаборатории, можеби не требаше да ги менувам. Пошо гледам овде на форумот дека не се баш секаде исти вредностите.