Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Крварење за време на бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од elenileni, 29 март 2010.

1. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.662
    Да сум начисто, на твое место би направила уште едно мерење во некоја од тие две лаборатории, 48 часа по второто.

2. Mademoisele

Mademoisele Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2021
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    56
    Здраво, јас прокрварев и тоа убаво во 7н4д, за среќа само одлепување, плодот е во ред. Сега сум 8 недела и не мрдам од кревет. Примам прогестерон инекции на секои 4 дена и дабростон3x1. И покрај течна храна имам запек и тврда столица и кога одам по вц имам како оскудно кафенко и ми рекоа дека е во ред, остатоци од крварење.
    Прашање ми е дали некоја од вас се нашла во таква случка со тврда столица

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    183
    Еве ме сабајле розево и одма болница убаво си ја изначекав докторката едно три саати сестрите си се шетаа си се смееа си се заебава и ми велеа за пола сат ќе излези докторката царски рез имала... Да излезе од сала и оп пак ја викнале и јас пак треба да чекам цел час... Во ред друга докторка ми излезе во пресрет велејќи ми да не се нервирам ке ме прегледа таа... Немав обилно малку розевкасто ама изгорена од прв пат со брзина на светлината одма на болница... Ми рече еднаш неделно инекција В6, утрогестан навечер, да го откажам аспиринот да одмарам, да пијам магнезиум и вит Ц а имам и намалено железо па и тоа го пијам како и пренаталните витамини ... Еве фала богу нема повеќе крв амин господе.... Инаку извини на долгиот пост душо ти за запек праша.. Е вака прашав во аптека ми рекоа дека може да се земе клизма доколку е многу тврда столицата... Ако не сакаш клизма една шоља млеко на гладно ладна или во кафе млеко и два три пати цигара тргни мене и тоа ми има помогнато... Но доколку ти е за утеха јас имам и внатрешни и надворешни хемороиди така да понекогаш кога гледам неможам клизма и така одам но не чини постојано...

4. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.926
    Допаѓања:
    6.154
    Ако пиеш магнезиум зголеми доза. Можеш и до 4 пати дневно. Со магнезиум ми се регулира столицата, а многу тврда беше. Имав и јас негде 12-13 недела големо крварење со светла крв поради запек. Мене ми открија внатрешни хемороиди, не беше вагинално крварењето

5. Voinstvena

Voinstvena Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2022
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    45
    Ja sum osum nedeli no me vodat6 bidejki seuste nema formirano plod no od petokot mi se javi kako rozovo bev vo bolnica mi rekoa ne e nisto strasno mi dadoa utrogestan se smiri vcera sabajle pak rozovo koga stanav cekav nekoe vreme I pak bev u bolnica mi pustija progesteron sinoka nemav nisto sabajlevo pak rozovo bolki nemam nisto I se cudam sto e isto i ja sum isplasena

6. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.746
    Ќе се смири крварењето, треба 2-3 дена да поминат.

На Voinstvena му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Voinstvena

Voinstvena Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2022
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    45
    Daj boze se nadevam ke se sredi bidejki sekoe odenje u kupatilo mi e nov stres

На Cecko85 и Iris-1234 им се допаѓа ова.
  8. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.746
    Пробај да се релаксираш, знам дека е тешко ама стресот уште полошо прави.

9. Sanjalazanjaa

Sanjalazanjaa Активен член

Се зачлени на:
    23 мај 2022
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    5
    Здраво на сите, би сакала да прашам за искуства.
    Пред 2 месеци имав спонтан во 5та недела, примав дабростон, утрогестан, но сепак прокрварев и заврши :(. Сега повторно сум бремена најверојатно 4 недела, во петокот направив бхцг беше 148, но попладнето почна да ми тече кафен исцедок, а во саботата прокрварив и имав тапа болка во долен стомак. Докторката ме виде, но сеуште не се гледа ништо, ми рече да ставам утрогестан 2x1 и ампули прогестерон депо. Примив две инекции и еве крварење немам но знае да ми истекува светло кафеав исцедок измешан со утрогестанот. Во среда треба да направам бхцг за да видиме дали е се во ред. Многу се плашам :(

10. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.284
    Во слична ситуација сум и можам само да ти кажам како треба така ќе биде. :hug:
    И прогестерон и утрогестан и еве 10 дена кафено без престан.

На Sanjalazanjaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mademoisele

Се зачлени на:
    3 ноември 2021
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    56
    Чисто да ве утешам после крварење, кафено уште имам понекогаш на бришење. Значи 3 недели убаво си имам кафено.
    Примам дабростон и прогестерон инекции

На Cecko85 и Sanjalazanjaa им се допаѓа ова.
  12. Angela77*

Angela77* Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2022
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    2
    Zdravo napraviv test pred 5dena ispadna pozitiven otidov na ginekolog mi potvrdija rana bremenost od 5nedeli 2dena posle pregledot dobiv krvarenje vekje mi trae 2dena mi pustija inekcija i mi gi prepisaa utrogestan utre sum na pregled povtorno..krvarenjeto go imam samo pri mokrenje dali e opasno za plodot mn mi e strav

На Cecko85 и Voinstvena им се допаѓа ова.
  13. Voinstvena

Voinstvena Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2022
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    45
    Isto sum i jas 6 ned i 2 den za tolku odgovara plodot a po men 9n I 2 dena od petokot sum so krvarenje samo koga mokram vcera bev sk mi rekoa deka se e dobro deka treba da miruvam primam utrogetan 2 pati dnevno uste si imam taka rozovo koga se brisam ne e opasno samo miruvanje so sreka

На Cecko85 и Angela77* им се допаѓа ова.
  14. Voinstvena

Voinstvena Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2022
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    45
    VoinstvenaАктивен член
    Zdravo devojki od petokot vecer imam kako krvarenje deneska od sabajle nemase do kaj 12 posle samo dva pati na tolaetot pa nemase nisto do pred malku bev u kupatilo pak isto rozovo bledo dali ova znaci dekaprekiniva licni iskustva vasi i mislenja

15. Mademoisele

Се зачлени на:
    3 ноември 2021
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    56
    Od shto se pojavilo krvarenjeto i koja nedela si?

На Voinstvena му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mademoisele

Се зачлени на:
    3 ноември 2021
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    56
    Jas imav obilno krvarenje, sveza crvena krv. no posle 3 dena premina vo kafeno

17. Voinstvena

Voinstvena Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2022
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    45
    Ne se znae od sto e me gledaa na eho se e vo red nema nikakvi indikacii rekoa se e vo red nemam nisto ama eve od preeska Perkina mi rekoa deka e mozno od implantacija po m sum 9n I 2dena a spored plodot 6 ned i 2 dena inaku se e vo najdobar red

18. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.746
    Треба со спекулум да те види за да знае од кај доаѓа крварењето. Иначе во 6та недела не може да е имплантација и толку долго да трае.

На januari19, Angella7 и Voinstvena им се допаѓа ова.
  19. Voinstvena

Voinstvena Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2022
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    45
    Iskreno ja sum super eve od preeska nema veke nisto se nadevam deka e se vo red bidejki sum dobro ni bolki ni nisto ama sepak utre ke se javam ako treba ke otidam pak pijam i magmezium plus mi prepisaa dobra sum ama ke se javam sepak ke se konsultiram a me gledaa so speklum rekoa nekoe malo krvarenje nisto opasno deka e dobro sakus normalen nema namaluvanje ima plod srceva akcija se e dobro

Последна измена: 25 мај 2022
    На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Voinstvena

Voinstvena Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2022
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    45
    Здраво девојки дали ова крварење е опасно и вчера бев ми рекоа се е во ред се извинувам што ќе пратам слика од петокот сум со крварење ама вчера и денеска е вака ке намали па пак овие два дена

Прикачени фајлови:

• image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      215,3 KB
      Прегледи:
      109