Istoto mi go kaza doktorkata i mene mi e ova vtoro mislenje da go prekinam utrogestanot znaci ke se procistam sama samo te molam pisi mi kolku trae krvarenjeto da si imam pretstava kolku dena treba da sum doma i dali treba monstop da lezam? Od edna strana da ti kazam moze lesno ke pomineme posle se sto imam procitano, moze gospod taka rekol ke si dademe vtora sansa so lesno ❤️
Pa mnogu e toa jas mislev okolu edna nedela a ova e veke 3 nedeli jas sreda ke idam kaj doktorkata i bas ke ja prasam kolku treba da trae, a mislam deka treba da ides ili bar javi se prasaj
Јас мислам дека прво крварев што се чистев а сега дека ми има дојдено, сега нрмам баш толку чекам да ми заврши па да испитав брисевите
Појди си во некоја од приватните да си бидеш на сигурно. Мене матичната ми вели капилар пукнал. Па кога појдовме во Систина се установи дека е хематом.
Зависи колку. Јас од 21 недела до сега 33 имам секое сабајле крв ама кафеава по неколку точки. Пиев добрастон ама ми го укинаа. Не го сметале тоа за сериозно. Ако е повеќе и свежа оди нека те видат за најсигурно.
Прв пат вчера и денес а бев на три прегледи, за три мислења и кај сите се во ред. Одмор само предложија
Не се гледа ништо, се е океј вагинално, ехо на стомак и цтг. Брисеви земавме да не е некоја инфекција. Сега ок, немам ништо и во лежачка поза
здраво Мадмозел, сакав да те прашам што беше причината за крварењето? Јас сум скоро полна 14 недела к од вчера сум со крвавица поради одлепена постелка. Близначка бременост.. Ве молам дај те ми некоја надеж
Zdravo na 31 maj imav kiretaza koga treba da dobijam imav krvarenje 2 nedeli se bese vo red sega imam kako pranje ama so krc rozovo i cesanje mnogu dali e infekcija ili bakterija sonda pravam mi rekoa otkako ke dobijam da mi zavrsi pa da odam na pregled
Здраво, јас сум 5та недела и 5 дена бремена веќе 4 дена имав браун исцедок денес бев на лекар и докторот ми препиша прогестерон инекција денес и во четврток уште една и плус добростон 3х1 е сега денес после боцкањето јас имам и крв што претходно ја немав.. Малку се плашам дека нешто не е во ред докторот ми рече утре да се слушнеме ама мене главата ќе ми прсне од мака моментално.
Одмарај многу движење само до таолет и назад ништо повеќе.Кај мене исто се случи во 9та недела и се смири дури во 13та недела така да одмарај и позитивна мисла.покриена си со терапија и уживај
Bev deneska na pregled se e vo red spored ciklusot sum denes 6ta nedela vekje pocnuva da se poznava no e seuste rano mi rekoa za srceva reakcija duri vo vtornik kje odam da vidam. Krvarenje nemam denes imam samo malku zoltenikavo braun iscedok mi rece sto povekje da odmaram.