Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Крварење за време на бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од elenileni, 29 март 2010.

1. Cececece

Cececece Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2022
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    108
    Kaj mene srcevata reakcija se skusna vo 7ma nedela, gledaj samo da lezis i nisto drugo veruvaj toa e spas zosto niz foa i jas pominav.ne ocekuvaj deka odma ke se smiri iscedokot kaj mene se smiri duri vo 13ta nedela taka da najubavo e samo lezenje

2. Marija Magdalena

Marija Magdalena Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2015
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    10
    Vo pravo si vcera nemav nisto sabajlevo stanuvam krv na brisenje denes pak treba da se bocnam so progesteron pa kje vidime sto kje bide.

3. Cececece

Cececece Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2022
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    108
    Ke se sredi bez nervoza i samo pozitivna misla❤

4. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    1.102
    Ве молам за совет.
    5+2 сум, примам клексан, дабрестон, метилфолат, вит Ц. Во среда ме боцнаа со депо инекција. Денес од нигде никаде имам кафено на долниот веш, на бришење малку и како црвенкасто:( имам траума веќе, имам многу пати вака изгубено бременост.
    Се мислам дали да земам и од тие вагиналетите утрогестон(така беа мислам)? Денес да ставам па утре со матичниот да видам што ќе рече.
    Знам многу трудници што примале и дабрестон и прогестерон истовремено, се си мислам дека не правам се што треба:(

5. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.284
    Дабрестон и утрогестан се со иста намена. Си примаш терапија, лежи, одмарај и утре на преглед. :hug:

На Nala37 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    1.102
    Да немам друг избор, освен да лежам и да се надевам дека се ќе биде во ред.

7. ija

ija Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    968
    Допаѓања:
    720
    Јас мислам дека утрогестан ако имаш крварење не се става вагинално но не сум сигурна да кажувам пиши во труднички муабети некоја ќе ти кажи повеќе што да правиш.

8. Алек***

Алек*** Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    2.341
    Не, се става утрогестан кога има краварење. Јас кога имав,краварење поради хематом докторот ми кажа да го пијам.

На Nala37 и ija им се допаѓа ова.
  9. Cececece

Cececece Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2022
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    108
    Ajde bez panika pokriena si so terapija lezi odmaraj,izbegnuvaj dvizenje.jas gi koristev vaginalno utrogestan koga nemav krvarenje koga imav gi piev.

10. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    1.102
    Фала ви на сите.:l:
    Не ги ни имам дома искрено, ме фати паника и ќе праќав некој да ги зима. Но ми беше страв на своја рака да правам нешто. Лежам и чекам да видам што ќе биде до утре па ќе одам на лекар сабајле.

На Cececece и ija им се допаѓа ова.
  11. -Zara-

-Zara- Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    29
    Здраво девојки. Минатата недела правев брисеви и утрето имав како темно кафена крв низ белопрањето за кое докторот рече дека е нормално бидејќи цервиксот ми бил многу нежен. Вчера по пешачење ми се појави капка темна крв на дневната влошка, по што се консултирав со гинекологот и ми рече дека не е ништо страшно, бидејќи цервиксот ми бил многу нежен поради хормоните. Инаку сум 29 недела. Дали некоја имала слично искуство? Ве молам за мислење, ме побудалеа грижи :(

12. Tinka2304

Tinka2304 Активен член

Се зачлени на:
    23 април 2021
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    107
    Денес бев на гинеколог и многу сум загрижена. Сеуште нема ништо во матката. Сабајле ми се појави розов исцедок кој трае од време на време по некоја капка. Докторот ми вели дека каснело всадувањето во матката:(:(пред 2 години и неколку месеци имав мисед абортус и несакам да ми се случи пак исто. Ве молам за совет.

13. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.746
    Сега гледам дека вчера си пишала дека бетата ти е 148. Прерано си отишла на гинеколог, нормално е ништо да не се види. Не ти кажа гинекологот дека бетата треба да биде над 2000 за да се види нешто на ехо? Тек за 2 недели ќе можете да видите нешто, немаш простор за грижа.

На Mia30 и Tinka2304 им се допаѓа ова.
  14. Tinka2304

Tinka2304 Активен член

Се зачлени на:
    23 април 2021
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    107
    Не ми кажа дека е рано. Ми кажа само во четврток пак да испитам бета и дека треба да е дуплирана,ако е дуплирана е во ред а ако не е тогаш не е нешто во ред.

15. ija

ija Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    968
    Допаѓања:
    720
    Јас мислам дека треба да земаш некоја прогестеронска подршка пошто и си имала веќе еден спонтан тоа е мое мислење но сепак доктор треба да кажи дали треба и каква прогестеронска подршка.

На Cececece и Tinka2304 им се допаѓа ова.
  16. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.746
    Првичната бета ти е супер. За 48 саати од првата бета треба да направиш втора и треба да е дуплирана. Ама како и да е, додека не стигне бетата над 2000 нема да може да видите ништо на ехо.

На Cececece и Tinka2304 им се допаѓа ова.
  17. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    Ве молам за одговор мешенца, после колку време ви запре крварењето?
    Моментално сум 6 недела а крварам од саботата
    Примам Prolutex инјекции и навечер утрогестан од 200.
    Докторот ми рече до нареден петок треба да има и срцева акција ако не е the end

18. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.034
    Допаѓања:
    40.371
    Какво тие крварењето, баш крв или исцедок? Те видоа ли на ехо?

19. Bluemoon1111

Bluemoon1111 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2022
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    117
    Здраво на сите, ми треба мислење, искуство..
    Според последна менструација сум 7+3, според плод 1 недела назад..
    Меѓутоа во петокот бев на преглед имаше и срцева и се беше ок, крвна слика исто супер.
    Денес попладне кога се вратив од работа при мокрење забележав бледо розева крв како ленти значи не обилно веднаш се качив во кола отидов во државна, ме прегледаа и ми рекоа дека за време на прегледот нема крварење, грлото на матката е затворено со вагинално ехо исто ме погледна рече дека нема ништо плодот си беше ок и срцева имаше ми рече сега за сега е ок дека не се гледа ништо посебнп о не ми даде ништо..
    Кога се вратив при мокрење имав кафеав блед исцедок.. па немав ништо.. и сега бидејќи станувам неколку пати за во ВЦ пак гледам ленти бледо розева. А др симптоми немам ништо ни болки....

20. Malo mace

Malo mace Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2021
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    27
    Здраво на сите
    Да ја споделам со вас и мојата болка Втора бременост (првата исто така прекина поради аномалија на плод кога прашав кои испитувања да ги правам ми рекоа да не се грижам дека така требало да биде ) .Бременоста ми прекина поради пррстанување на срцева реакција во 8 недела што се должеше од неразвивање на плодот поради крварење.Кога дознав дека сум бррмена закажав пррглед и на самиот ден на преглед тој ден имав бледо розева крв што потоа премина во кафен исцедок за на крај да тече свежа крв и пррстанок на работата на срцето.Сето тоа го известив гинекологот и тој рече уште самиот почеток дека ќе следиме што ќе се дешава што за жал заврши со абортус.Сакам да ви кажам никогаш ништо да не оставате на случајност морате секој знак што осеќате да го известите гинекологот.Мада секогаш не значи дека ќе заврши неубаво но секогаш известувајте и следите се.
    Е сега ќе ги направам сите можни испитувања.
    Ве гушкам сите

На Bluemoon1111 и SunnyGirl2 им се допаѓа ова.