Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Крварење за време на бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од elenileni, 29 март 2010.

1. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.539
    Допаѓања:
    5.892
    Последна менз. 15.09
    2 теста бледо розе (т.е. позитивни)

денес и вчера малку кафеаво на тоалет, термин за лекар ми е следната недела.

Искуства,совети?

2. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.476
    Допаѓања:
    96.926
    Оди на дежурен, далеку е следната недела. Ќе ти треба прогестеронска поддршка веројатно.

На SunnyGirl2 и Angella7 им се допаѓа ова.
  3. ArmaniCode

ArmaniCode Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.163
    Najverojatno e implantacisko krvarenje sto e mnogu normalna pojava. samo da ne e sveza krv. Bez panika, ke bide se vo red.

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. jolooo_

jolooo_ Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2019
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    616
    7+1сум вчера бев на преглед се беше во ред само имав бледо кафеав исцедок ми даде добростон апчина, но денес имам потемно кафеав исцедок
    Дали има место за паника или сум заштитена со апчината?

5. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    802
    Додека нема свежа крв и обилна не е за паника, може едноставно да се чистиш, ако имало проблем сигурно ќе виделе вчера

6. GoldLeo

GoldLeo Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    8.123
    Не е страшно дур не е јака црвена, и да е можно е да е дур си се намести плодот.
    Јас имав свежа крв во 8ма недела и тоа беше.
    А темна, се чистиш, стара крв.

На Boni22 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Naki22

Naki22 Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2021
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Ве молам за совет или ако има некој искуство со истава состојба?
    На 29.09.2022 направивме трансвер на два ембриони и од пред два дена или на 22 ден од трансвер бевме на контрола во Систина. Едното ембрионче е успешно и е 7.1 мм со што е потврдена бременост и се беше во ред. Сабајлево одам по мокрење и гледам две капки розева крв.
    На следното мокрење имаше малку повеке крв и мислам дека беше чиста крв. Отидов кај матичниот гинеколог и по преглед на вагинално ехо ми рече дека се гледа убаво еден сакус со пречник од 5.5мм и дека е рано да се каже што и како и дека нема крварење од него. И реков докторке пред 2 дена во Систина беше 7.1 а сега е 5.5 па ми рече дека таму има понови и подобри ехо апарати и останува се во божји раце и да се надеваме дека ке слушнеме срцева реакција . Инаку покриена сум со терапија клексан 04,пролутекс 25 мг,естрофем 3×1, утрогестан 200 3×1,метил фолат 1×1,метил фолат б12 и декортин 5 мг. Пролутекс 25 од денес 2×1 по консултација со докторот од Систина

8. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.034
    Допаѓања:
    40.371
    Во однос на ехото навистина има врска и од апаратот и докторот.
    Јас на 6+4 бев на срцева акција на едно место и имаше срцева акција и соодветствуваше со неделите. После скоро 10 дена маричниот как него на постаро ехо ми го измери 6+3:^) (како да заосранува за 10 дена). После една недела на друго место со подобар апарат повторно си соодветствуваше со неделите. За крварењето лежи и мирувај. За сега имаш максимална терапија за подршка. Има шанси крварењето да е од другиот ембрион. И во двете бремености имав крваење баш во тој период. Имам синче од 5 години и сега терам 27 недела со втората.

На Naki22 и 0ли им се допаѓа ова.
  9. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    На 24-ти ден од трансфер (на 6+0) имав мало крвавење, свежа крв истече. Веднаш отидов на преглед и ми рекоа дека количината не е страшна. Ме виде на ехо, внатре сè беше океј. Ми рече да мирувам за да се смири и за 1 недела на контрола да одам.
    Уште истиот ден веќе свежа црвена крв немаше, изгледаше како да станува накај кафеавкаст исцедок. Строго мирував, повеќе лежев и веќе ништо немам. И мене ми е слична терапијата како твојата.
    Кај мене е една бластоциста.
    Читав дека може и зголемена циркулација, зголемување на волуменот на крвта во телото да направи мало крвавење. Не е невообичаено нешто и не значи дека нешто лошо ќе се случи.
    Мирувај, лежи.

На Ano и Naki22 им се допаѓа ова.
  10. Naki22

Naki22 Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2021
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Vi blagodaram od dusa i srce bar malku dusata ke mi e raat

11. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    2.014
    Po kalendar treba da sum nakaj 5 nedela.Ne otidov na pregled uste mi docni 8-9 dena.Sakav da pocekam deka e rano.Sabale imam menstrualni bolki i krvaram po malku na brisenje.Sto da pravam,lezam i imav doma progesteron utrogestan staviv edna tableta vaginalno.Prethodnata mi bese vonmatericna.Dali da fakam patot privatno uste denes?

12. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.746
    Многу често се јавува крварење во рана бременост ама заради претходна историја оди на приватно или на ГАК на дежурен уште денес и после гледај максимално да одмараш. Може ќе те боцнат со прогестерон депо и ќе си мирна.

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    2.014
    Многу ми е тешко и покрај што ја имав тешкотијата и психичката подготовка дека се ќе биде добро сега уште и ова ми фалеше..истот сценаријо ми се повторува од пред девет месеци вака ми беше и сега уште полошо мислам..Со првото дете исто имав крварење во шеста седма недела но потоа се стабилизира и добро помина бременоста..сега незнам луѓе ќе полудам.

14. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.746
    Ќе помине и сега, ќе видиш сè ќе биде во најдобар ред, немој да се грижиш. Скоро секоја од нас го имала ова крварење во рана бременост и знам дека воопшто не е лесно и знам какви филмови ти се вртат во глава. Пробај да останеш смирена и оди на лекар што побрзо, ќе ти олесни така кога ќе знаеш дека си под надзор и под терапија. Со лесно и пиши што ќе направиш:l::hug:

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.318
    Допаѓања:
    17.874
    Мене ми беше последна на 20. вчера малку на гаќите имав бледо кафеаво. и толку беше ни на бришење немав. пијам утрогестан. се мислам дали е можно да е имплантациско ама толку касно да е ме чуди, денеска сум 5+5.

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MarttinnaTa

MarttinnaTa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки.
    Ми доцни веќе 11 дена, а со партнерот се обидуваме за бебе. На уринален тест веќе почна да се познава втора линија, секој нареден тест е се' повидлива, но на секои два три дена, јас имам мал исцедок на крв. На почеток мислев дека е имплантациско крваење, но невозможно е да трае 10 дена на секои два-три дена. Бев на гинеколог од што се испаничив, но докторот ми рече дека е многу рано и ништо уште не се гледа, па не ми препиша терапија.
    Дали некоја е запознаена од што ова се случува? Буквално само при бришење ми е розево на кај црвено и потоа се смирува

17. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.662
    Треба да се направат неколку мерења на bhcg и прогестерон и потоа да се постапи соодветно.

18. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    980
    Допаѓања:
    1.439
    Vcera bev na pregled I se bese vo red.
    Denes kafeav iscedok.
    Imam hematom no ne raste, ne se Shiri.
    Ima li mesto za panika???

19. Adorabela

Adorabela Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    2.070
    Консултација со гинеколог.

20. Naki22

Naki22 Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2021
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Заврши и мојата бременост со спонтан абортус на двата плода со преголем хематом кој ги повлече и двете бебчиња во 9+2 иако мирував буквално само до тоалет станував.Последните 3 дена лежев на оделение за да се прати состојбата и синоќа се деси најлошото.поради мало крварење ми беше прекинат клексанот од првиот ден на оделение значи 3 дена без клексан.Можно ли е поради прекин на клексанот да се случи тоа што се случи ве молам ако некој има некое искуство да сподели.Со бога напред до следното инвитро