Ne sum doktor i nemozam so sigurnost da ti kazam, no moja mnogu bliska drugarka go izgubi bebeto poradi toa sto ne primase kleksani a trebase. Mnogu mi e zal za tvojata zaguba, bidi silna, gospod kje dade povtorno bebence samo pozitiva
Zdravo feminke me nemase nekome izvesno vreme i sega vi pisuvam za edna rabota.kasnimi ciklus veke 9dana i koga se brisem mise pokazuva kafeav iscedok a test pravef denes i pozitiven so dve crti faka me vikend duri vo ponedelnik na doktor mozam da idam.dali je normalan ovaj iscedok kafeav utoku trudnoce? Fala na odgovoru unapred
Mozebi e implatacisko krvarenje. Ne se plasi ako ne e golemo krvarenje. Jas snosti pak na dezuren zavrsiv. Bev vo toalet i na brishenje sveza krv,solzi pocnaa sami da mi tecat. Odma na dezuren otidov,se e vo red so bebeto,si skokase.
Мила. Пред две недели ми се појави крварењето,од понеделникот до вчера немав ни капка крв и баш се израдував кога појдов во тоалет на бришење свеза крв но само на бришење еднаш па премина на кафеав исцедок и додека стигнав за преглед исто кафеаво беше. Примам добростон 4х1 и прогестерон депо на 3 ден. Докторката рече дека не е страшно и да одмарам.
Ајде све нека биде добро и јас до пред три недели имав кафеаво розево и да ти кажам сеуште се плашам.. додека нр дојдам до 9ти мислам мира ќе немам
Тогаш би те замолила да не делиш совети е ако не знаеш механизам на дејство на Клексанот. Не постои таков доктор кој што би го продолжил Клексанот на крварење во бременост плус со миоум. Клексаност само ќе го до искомплицира крварењето и ќе биди во опасност самата пациентка!
Kaj mene hematomot vo 5mesec, ja pukna plodovata voda na ednoto bliznace I ednoto go povlece I drugoto. Ne, se obvinuvaj ne e do kleksanot. Bukvalno stanuvav samo do wc I ete se sluci. Dusava me boli. No, mora da sobere sili za sledno ivf. Nema otkazuvanje. Silno te guskam, znam kako boli
Jas ne delam sovet tuku kazuvam iskustvo, pritoa naglasuvam deka NE SUM DOKTOR, mojata najdobra drugarka so koja ziveam, prvata bremenost cela krvarese, koga pocna da krvari primase kleksani, i rodi zdravo pravo dete, vtorata bremenost pocna povtorno da krvari, ne i dadoa kleksani i se sluci spontan. Dali ima toa nekakva uloga neznam no toa sto se slucuvase pred moi oci go zboram, pak ke kazam nemam nikakva losa namera spodeluvam iskustvo!
Da mila mozno e jas imav 1 spontan abortus I edna biohemiska bremenost radi toa sto za vreme na invitrata I po et ne primav kleksani ama imav I septum I neproodni jajovodi I pred 3 ivf mi napravija dr histeroskopija go otstranija septumot I gi iscistija jajovodite od gnoj I na 3 den od ciklusot pred 3 ivf pocnav so kleksani I zavrsi uspesno sega imam kerka ziva I zdrava koja utre polni 4 god inace pred 3 ivf ispitav vrodena trombofilija na imunologija I izleze faktor v heterozigot I morav cela bremenost da primam kleksani I 3 ned po poragajot a I na transfuziologija ispirav steknata trombofilija I na endokrinologija ogtt test so insulinemija I vitamin d ispitav
Zdravo feminki posledna menstruacija mi bese na 22gi oktomvri vo ponedelnik mislam da bese 28mi bef na doktor i mi potvrdi bremenost ama kaza deka je nisko i da moram da strogo miruvam inace imaf kafeav iscedok tokom brisanjeto so toalet imi kaza za deset dena na kontrola mi dade nekoi vitamini i utrogestan 2×1da pitam.sega odam vo toalet i mi se pokaza malo sveza krv i sega nema nisto a nebolime stomak. Na kontrola treba da odam vo sreda neznam dal da odam utre da necekam sreda?a nemi kaza koja sam nedela od bremenost. Dal se nekoj soucoval so ovako nesto
Ne e tocno I jas imav krvarenje vo 6,7 ned go izgubiv ednoto bliznace a drugoto osrana pa ne mi go prekinaa kleksanot iako prokrvariv vo 6 ned niti aspirin niti kleksani oti imam potvrdena trombofilija
Здраво девојки. Бремена сум 5-та недела. Вчера имав светло розев/кафеав исцедок, а утринава прокрварев, свежа крв. Бев на доктор во Систина, ми рекоа дека се гледа сакус со плод (малку неправилен?!) , ме боцнаа со Прогестерон депо и ми препишаа Утрогестан 2х1 (вагинално?!) и Вит. Ц. Ме интересира дали некој имал слично искуство? Она што ме загрижува е тој “малку неправилен” плод? Кога прашав што значи тоа ми рекоа дека рано било уште, не се знаело. Исто така гледам дека повеќето во темава што имале крварење пиеле Утрогестан или Дабростон, а не ставале вагинално. Јас ја препрашав докторката, ми потврди дека вагинално треба. Се чудам да не е грешно? Моментално сѐ уште има крварење, свежа крв, не обилно ама имам… Би ми значело ваше мислење, не знам што да мислам, што да правам……
Мене ми рекоа додека е исцедокот, да ги пијам, а потоа пак да продолжам вагинално. Ако многу крвавиш, мислам дека подобро е да ги пиеш додека не се потсмири, за да не излегуваат вагиналетите. Или не ти излегуваат со крвавењето?
Па денес почнав да ги ставам, малку ми излезе од првата. Стварно не знам… Инаку ми се потсмири крварењето вечерва, се надевам ќе прекине скроз веќе. Додека стигне петок за контрола мислам дека ќе полудам од мисли.
И јас колку што знам додека крвариш се препорачува да се пијат,кога ќе ти престане продолжи вагинално.Ти пуштам среќа
Нормално е да излегува, но ако цела нерастворена испаѓа, тогаш подобро е да испиеш. Ако се смири и не е обилно, тогаш може да си продолжиш вагинално. Јас само првиот ден вечерта се напив за секој случај иако немав обилно крвавење. Докторката можеби ти рекла да продолжиш вагинално да ставаш бидејќи си имала малку крв. Лежи и одмарај, мирувај и не кревај тешко. Кога ќе ставиш вагинално, лежи после тоа.