Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Крварење за време на бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од elenileni, 29 март 2010.

1. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.763
    Допаѓања:
    23.378
    Мн рано е, не би требало да е проблем, јас на пр денот кога требаше да добијам имав цел ден кафено и мислев дека ќе ми дојди и си ставив и влошка, но не дојде и др ден си тргнав влошки, потоа чекав уште 3,4 дена и тек потоа тест направив, значи на 35, 36ти ден тест правев, на преглед 1 недела после позитивен тест бев.
    Иначе на болница мислам дека ставаат прогестерон депо.

2. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    754
    Фала девојки, на пример во Јане Сандански поликлиниката ако појдан на ургентно, таму ли ќе ми стават и дали таму има или ќе треба да си носам?
    Дај боже да не ми треба, еве добро е, на 15мин сум во вц. :worried:

3. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    754
    Жени мои јас сепак одлучив да одам на ургентно Систина иако крварењето беше се пооскудно кафеаво. Ме боцнаа прогестерон депо.
    Воедно ова беше прв преглед иииииии има два сакуса :l::l: ќе умрам од среќа, воедно се плашам дали се ќе биде добро.

Ми рекоа дека инекцијата "држи" цела недела, и понатаму со докторот што би ме водел да се одлучи за дали ќе продолжам да ја примам.
    Исто ми рекоа дека инекцијата не би го спречила крварењето и дека можно е се уште да имам, видливо беше во матка, опишано е во извештајот како мало субхоријално крварење.

На IRBBB, Freckles., Ouravanture и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.464
    Допаѓања:
    8.761
    Девојки 13недела лежејки светло розев исцедок, не тече ама како капки на бришење, веќе пројдоа 2ч и сега е кафено, бев одма на ехо бебо пораснало, срце тропа не беше мн активно..терапијата ми ја продолжија стандард утрогестан, вит ц, магнезиум, 1 прогестерон депо ќе боцнам сега да запре скроз..многу сум скршена се беше супер и ова од еднаш..се плашам да не е предзнак за абортус а таман се опуштив дека веќе одиме кон 4ти месец и ќе може да се опуштам. Нема да станувам дур не пристигне бебе само нека издржи.
    Докторов не виде причина за крв и не ми е јасно ;( среда сум во Систина за конзилијарно и да видам мислење нивно..ако издржи до тогаш.
    Ме исплаши дека обично многу мрда а сега скоро ич.....

5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Си се заморила повеќе и тоа е ништо страшно јас 4ти месец имав како добиено да кажам и не се знаеше од каде е крварењето на ехо ништо немаше и се поклопи со циклус коа сум требала да добијам ме боцнаа депо и прекина крварењето :)

На Fenix05 и AlchinovaR1979 им се допаѓа ова.
  6. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    10.443
    Не се плаши и немој одма со такви мисли, јас имав крварење во 14та, па во 18та кафен исцедок, испадна хематом ама ептен мал. Лежи деновиве, а кога ќе се движиш полека, споро и со пазење. И јас сум со утрогестан, од тогаш немам ништо 20+ сум. Ниту јас не го осеќам бебе секој ден, си одмараат и они, не се плаши.

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. BoNaNa123

BoNaNa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    295
    Нека проверат на ехо поубаво да не е малечок хематом, кај мене од многу малечок хематом ми се јавуваше исто розев исцедок, едвај го најдоа на ехо, не се секирај се ќе биде во ред, само мирување.

8. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.464
    Допаѓања:
    8.761
    Фала девојки...вчера вечерта баш беше пообилно крварење јас не знам ноќта како ја преживеав..после прогестерон депо утрово има кафен исцедок лежам цело време па утре во систина ќе видам што ќе кажат..се надевам ќе издржи бебе...

На AlchinovaR1979, Cherry blossom89, lackygirl и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Нормално е да имаш кафен исцедок можеби ќе ти стават уште една депо па ќе видиш како ќе бидеш штом со бебе е се во ред само лежи. Мене ми дадоа и витамин ц од 1000ка па и тоа подпомогна за запирање на крварење најверојатно.

10. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.464
    Допаѓања:
    8.761
    Да, бебето напреднало понапред 2 денови го измерија..ќе пијам се што треба се надевам ќе помогне и ќе се смири.
    Се преплашив на нет прочитав дека од 13та недела обилно крварење било 100% абортус и затоа испаничив...забораваш се друго што си прочитал

11. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.763
    Допаѓања:
    23.378
    Не читај на нет, лежи и земај си терапија ништо нема да биде. Со уба мисла само

На H.VAGA и Fenix05 им се допаѓа ова.
  12. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    754
    Прогестерон депо на рецепта ли оди?

13. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.464
    Допаѓања:
    8.761
    Не, приватно може да се купи 80ден е

На Joanna28 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    933
    Јас само за да те смирам, се надевам се ќе биде супер.
    Јас имав обилно крварење во 14 недела. Ме боцнаа прогестерон, дадоа терапија со добрастон и ц витамин. Не знаевме од каде крварењето. Потоа кафено. И толку. Не се повтори.
    Мој совет, не читај на нет :)

На lackygirl и Fenix05 им се допаѓа ова.
  15. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.464
    Допаѓања:
    8.761
    Фала ти мила. Утрово имав цели партали на бришење од памет се извадив и одма на доктор, измерија се проверија се не најдоа проблем. Бебурко веќе по мерки 14та недела фала богу мрткаше мавташе :inlove: сега ќе си мирувам и ќе чекаме да пристигне на почеток на 2024 (fingers)

На lackygirl и juice_ им се допаѓа ова.
  16. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    933
    Верувам дека се ќе биде бо ред.
    Одмарај, слушај доктор и со лесно :)

17. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    Здраво мешиња втора бременост но цела ја поминав во страв и паника во 14 та недела имав мало крварење примав терапија до пред една недела прогестерон и дабростон кој сеуште ги пиам а инекциите ги прекинавме и мирував месец ипол и сега се пазам сеуште ,сега сум 24+5 навечер станувам многу за во тоалет и еднаш кога станав се избришав на хартијата имав буквално 2 точки крв се исплашив после тоа 3 пати одев во тоалет се бришам нема ништо.
    Денес матичната мие од 12ч на работа ке одам на преглед но сум многу исплашена ,дали има некоја искуство или мислење за ова ?

18. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.529
    Допаѓања:
    5.887
    22недела
    розе-кафеав слуз на бришење

Термин за утре.. Ме интересира искуства?

19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Може да е ништо, може хематом некој мал, единствено што можеш да направиш е да лежиш до утре и ќе се смири.

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    10.443
    Ти кажаа од што е крварењето? Како помина на преглед?

Јас исто во 14та имав, па во 18та само исцедок, испадна мал хематом, од тогаш фала богу се нема повторено. Ставам Утрогестан само.