Мн рано е, не би требало да е проблем, јас на пр денот кога требаше да добијам имав цел ден кафено и мислев дека ќе ми дојди и си ставив и влошка, но не дојде и др ден си тргнав влошки, потоа чекав уште 3,4 дена и тек потоа тест направив, значи на 35, 36ти ден тест правев, на преглед 1 недела после позитивен тест бев. Иначе на болница мислам дека ставаат прогестерон депо.
Фала девојки, на пример во Јане Сандански поликлиниката ако појдан на ургентно, таму ли ќе ми стават и дали таму има или ќе треба да си носам? Дај боже да не ми треба, еве добро е, на 15мин сум во вц.
Жени мои јас сепак одлучив да одам на ургентно Систина иако крварењето беше се пооскудно кафеаво. Ме боцнаа прогестерон депо. Воедно ова беше прв преглед иииииии има два сакуса ќе умрам од среќа, воедно се плашам дали се ќе биде добро. Ми рекоа дека инекцијата "држи" цела недела, и понатаму со докторот што би ме водел да се одлучи за дали ќе продолжам да ја примам. Исто ми рекоа дека инекцијата не би го спречила крварењето и дека можно е се уште да имам, видливо беше во матка, опишано е во извештајот како мало субхоријално крварење.
Девојки 13недела лежејки светло розев исцедок, не тече ама како капки на бришење, веќе пројдоа 2ч и сега е кафено, бев одма на ехо бебо пораснало, срце тропа не беше мн активно..терапијата ми ја продолжија стандард утрогестан, вит ц, магнезиум, 1 прогестерон депо ќе боцнам сега да запре скроз..многу сум скршена се беше супер и ова од еднаш..се плашам да не е предзнак за абортус а таман се опуштив дека веќе одиме кон 4ти месец и ќе може да се опуштам. Нема да станувам дур не пристигне бебе само нека издржи. Докторов не виде причина за крв и не ми е јасно среда сум во Систина за конзилијарно и да видам мислење нивно..ако издржи до тогаш. Ме исплаши дека обично многу мрда а сега скоро ич.....
Си се заморила повеќе и тоа е ништо страшно јас 4ти месец имав како добиено да кажам и не се знаеше од каде е крварењето на ехо ништо немаше и се поклопи со циклус коа сум требала да добијам ме боцнаа депо и прекина крварењето
Не се плаши и немој одма со такви мисли, јас имав крварење во 14та, па во 18та кафен исцедок, испадна хематом ама ептен мал. Лежи деновиве, а кога ќе се движиш полека, споро и со пазење. И јас сум со утрогестан, од тогаш немам ништо 20+ сум. Ниту јас не го осеќам бебе секој ден, си одмараат и они, не се плаши.
Нека проверат на ехо поубаво да не е малечок хематом, кај мене од многу малечок хематом ми се јавуваше исто розев исцедок, едвај го најдоа на ехо, не се секирај се ќе биде во ред, само мирување.
Фала девојки...вчера вечерта баш беше пообилно крварење јас не знам ноќта како ја преживеав..после прогестерон депо утрово има кафен исцедок лежам цело време па утре во систина ќе видам што ќе кажат..се надевам ќе издржи бебе...
Нормално е да имаш кафен исцедок можеби ќе ти стават уште една депо па ќе видиш како ќе бидеш штом со бебе е се во ред само лежи. Мене ми дадоа и витамин ц од 1000ка па и тоа подпомогна за запирање на крварење најверојатно.
Да, бебето напреднало понапред 2 денови го измерија..ќе пијам се што треба се надевам ќе помогне и ќе се смири. Се преплашив на нет прочитав дека од 13та недела обилно крварење било 100% абортус и затоа испаничив...забораваш се друго што си прочитал
Јас само за да те смирам, се надевам се ќе биде супер. Јас имав обилно крварење во 14 недела. Ме боцнаа прогестерон, дадоа терапија со добрастон и ц витамин. Не знаевме од каде крварењето. Потоа кафено. И толку. Не се повтори. Мој совет, не читај на нет
Фала ти мила. Утрово имав цели партали на бришење од памет се извадив и одма на доктор, измерија се проверија се не најдоа проблем. Бебурко веќе по мерки 14та недела фала богу мрткаше мавташе сега ќе си мирувам и ќе чекаме да пристигне на почеток на 2024
Здраво мешиња втора бременост но цела ја поминав во страв и паника во 14 та недела имав мало крварење примав терапија до пред една недела прогестерон и дабростон кој сеуште ги пиам а инекциите ги прекинавме и мирував месец ипол и сега се пазам сеуште ,сега сум 24+5 навечер станувам многу за во тоалет и еднаш кога станав се избришав на хартијата имав буквално 2 точки крв се исплашив после тоа 3 пати одев во тоалет се бришам нема ништо. Денес матичната мие од 12ч на работа ке одам на преглед но сум многу исплашена ,дали има некоја искуство или мислење за ова ?
Може да е ништо, може хематом некој мал, единствено што можеш да направиш е да лежиш до утре и ќе се смири.
Ти кажаа од што е крварењето? Како помина на преглед? Јас исто во 14та имав, па во 18та само исцедок, испадна мал хематом, од тогаш фала богу се нема повторено. Ставам Утрогестан само.