Сите прво на тоа мислиме, ама за да си на чисто со себе, напрај си пап-тест и ќе се ослободиш. А крварењето може да ти е и механичка повреда при сексуални односи.
Napraviv pap se e vo red samo kokidni bakterii no i pokraj toa jas si napraviv strasna psihoza vo glavata i nemozam da imam odnosi bidejki citav po forumive deka pap moze nekogas da ne dade rezultat za karcinom i treba d se prave biopsija ludilo mi e vo glavata
Оооо луткото тој... Како да ти помогнеме? И гинеколози да бевме се сомневам дека преку форум на невидено ќе ти помогневме. Оди си на сите испитувања што ќе ти ги препорачаат, брисеви, пап, крв, ултразвук,биопсии, лапаро, хистеро... Обавезно и сопругот на испитувања, инаку да не испадне џабе ти се лечиш.
Zdravo edno prasanje do vas ako mozete da mi pomognete pred tri godini imav odnosi so mojot bivsi decko na prviot odnos imav mn bolki a nemase krv i nemase verba deka sum nevina poslem dolgo vreme so nemav odnosi bez sl bez decko nemav odnosi nikako sega vise podolgo vreme sme zaedno i normalno imav odnosi a krv mi tecese mn a nemav nikakvi bolki koj ke mi kaze do so e a imam strav da otidam na ginekolog
Не мислам дека е од страв. Колку сакаш биди сексуално активна, имаш женски полови органи, препорачливо е да посетуваш гинеколог.
@Roxy1991 ако не си била подолго време сексуално активна можно е да се створиле некои капилари на грлото на матката или,пак,ако си имала малку погруби односи да се створила некоја раничка на грлото на матката,па затоа да си крварела.Сепак,мораш да одиш на гинеколог за да те прегледа и да ти објасни за што се работи кај тебе,а по потреба и соодветна терапија да ти препише.Оди најбргу што можеш на гинеколог за да го надминеш стравот од твојата сегашна состојба,за да бидеш на сигурно за што точно се работи кај тебе,а по потреба и соодветна терапија да спроведуваш доколку гинекологот утврди дека има потреба за такво нешто.
Девојки мала помошсо мажот ми имавме однос не веше груб но и двајцата уживавме сакаме бебче и свршува во мене имам уште недела дена до менструација меѓу тоа при односот јас прокрварев не беше ни малце ни многу но кога заврши се избришав и толку беше ми прекрати е сега не сум во можност да одам на доктор па затоа сакам да слушна мислење од вас а се чуствувам некако чудно од време на време ми се врти половината ме затега јајниците ме наболуваат од време на време.. Секое мислење ми е добредојдено..