Спојлер Еден досаден ден, кога се мислев како да ја тепам досадата се сетив на оваа идеа. Се што направив е зедов хартиени кутивчиња од цигари и ги залепив една со друга (секако претходно убаво ги исчистив) потоа од внатрешната златна хартија на кутијата ја обложив надворешната па залепив една црна налепница која ја нацртав со рака, потоа ја изрежив па само со маркер ја обоив во црно. Истото го направив и со капаците. Колку за декорација ставив и некои ѕвезди па го залепив на шкафчето каде што си ги чувам книгите да ми се најде. Намерата ми беше да направам нешто корисно со работи кои ги има во секоја куќа. Се што користев беше 2 кутии од цигари, лепак, ножици, малку бела хартија,црн маркер и нешто колку за декорација. Јас си отепав околу еден час врткајќи се со ова и осмислувајќи како што ама и си средив да не си ги гинам пенкалцата како што правам секоја година.
убави креативни идеи има на krokotak.com но јас не ги употребувам како што се таму си правам и некои измени и се на крај испаѓа супер
Погледнете го мојот блог, штотуку објавив нов пост на тема како можете да ги искористите вашите потрошени свеќи: http://iamalekkpotter.blogspot.mk/2015/11/diy-makeup-brush-holders-from-candles.html се надевам дека ќе ви се допадне, чекам ваше мислење.
Stvarno prekrasna idea #alekksilium go imam istiot problem so guzvata posle sminkanje, Fala ti ke probam
Ane-Goki идејата е добра но, ако почнуваш бизнис (иако од текстот подразбирам дека беше кажано повеќе ко на шега) мора повеќе да внимаваш на деталите. На сликата се гледа лошо залепена етикета, лентичката е лошо исечена (разресана) а и самата машничка е врзана несмасно. Во секој случај, малку пракса и ќе имаш добар производ.
Благодарам на сугестијата и критиката .Секако сега за сега ми е само за поклон, со тоа што распологав дома и сеуште не е досредено само ме интересираа мислења.Фала уште еднаш може некогаш ќе се решам и за бизнис хехе
Нова година .....интересни лесни идеји за дечиња?? Внуката само ми вика тето кога ке правиме нешто интересно
еве неколку креативни идеи за украсување на велигденски јајца 1. Акварел јајца Земете темперни или водени бои и обојте ги јајцата по ваша желба. Потоа со фломастери нацртајте најразлични весели фигури и дизајни. Доколку имате малечки дечиња, дајте им ја нив оваа задача. Не само што ќе ги израдувате, туку и ќе ви бидат од помош. Велигденска радост Откако ќе ги бојадисате јајцата оставете ги добро да се исушат. Потоа со помош на четка за сликање, на повеќе места на јајцето направете неколку точки во облик на цвет. Употребете различни бои за да биде вашата декорација уште поинтересна, а по можност користете темпера. Потоа залепете монистра во центарот на секое цветче. Не запирајте само на овој дизајн, останатите јајца украсете ги поинаку. Од бела самолеплива хартија, исечете различни форми и залепете ги на јајцата. Потоа залепете монистра во средина на двете страни. Уште подобро доколку имате монистра во различни бои. за повеке вакви идеи одете на http://www.kafepauza.mk/zivot/10-originalni-i-kreativni-idei-za-ukrasuvanje-na-veligdenskite-jajca/
http://www.ladybook.mk/mk/post/11074/Napravi-sam-dekoracii-za-vashiot-dom Мислам дека е корисно ова, па решив да го споделам. Има интересни идеи