Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Креветче за бебе - совет?

Дискусија во 'Бебе' започната од koritsaki, 26 ноември 2010.

1. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    802
    И ние имаме исто вакво само што моето е скроз бело, ама не го користиме многу многу ова зверот само глупости прави во него сега се фаќа за две шипки и само се треска нешто па ќе го мавне главчето и со плачки завршуваме :D , да ми е овој памет монтажно би земала сега ама бидна веќе :D

2. gelkaa

gelkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.490

Hhahaha е ајде тоа е...и кај нас бидна што бидна ..да се надеваме дека нема да ни се роди ѕвер ко кај вас :P а и да се роди ќе му го дајдеме крајот...па и на крај краева нека се челичи малце hahaa:D :rofl:

3. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Мајкички има ли некој искуство со човеков од Радовиш што ги продава креветчињава?
    Јас сум од Скопје и треба да направам трансакција на парите, а креветчето да ми го достават преку Карго.
    Малку сум скептик, па ако некој има нарачано да ми каже како е задоволен, убави ли се креветчињава, да не се работи за измама или нешто слично?

http://www.vrapce.mk/ad/6542

4. RHS

RHS Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2013
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    60
    Син ми исто така има дрвено креветче. Креветчето е на сопругот кога се родил, и ете сега и син му спие во тој кревет. Го однесовме да го лакираат и како нов стана.
    Колку само се радуваше маж ми, што неговиот кревет ке го користиме, па не се знае може ке го чуваме и за внучињата, семејно богатство ке биде :lol: :rofl:

5. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.437
    И јас имам креветче кое ми го дадоа и сакам да го офарбам. Има некоја посебна боја која не е штетна за бебето?

Инаку има убава понуда во Белини моментално. Креветче, душек, оградичка и постелнина за некои 13 000 денари. Креветчето се лула, а после може да се транформира во биро.

6. RHS

RHS Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2013
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    60
    Не знам, ние го однесовме да го фарбаат, и го исфарбаја со обична боја за дрво....

7. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    Се решивме за монтажно креветче, многу ми се практични, живееме во мал стан така што мислам дека се идеални за мал простор каде што ќе можам да го преместувам и во дневна и во спална. Друго, патуваме често така што го собира во една вреќа и може да си го носиме секаде со нас. Само ме интересира, вие што имате монтажни креветчиња како ги чистите, и за нив си треба само обична постелнина, без оградици, нели, бидејќи се меки од сите страни па кога ќе потпорасне нема да му се плашам многу дека ќе се повреди кога ќе почне да потстанува.

8. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.325
    Допаѓања:
    147.988
    јас го имам од пред8 години.керка ми спиеше во него 4 год.еве сега и синми спие.супер се од секоја гледна точка.безбедни,конфорни и лесно преносливи.со влажна крпа и детергент избриши и ке светне а кога е топло време и со шмрк надвор се пере.летоска го перевме со црево во дворот ко ново е.постелнина ти треба обична чаршавче,перниче...нема да згрешиш слободно земај.позз

На Jeny му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    На првото ниво се спие првите шест месеци, само постилам чаршафче и толку, после се купува душек така? Викаш ќеркичката ти спиела до 4 години во него значи ќе се искористи максимално и тоа ептен ме радува :)

10. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.829
    Допаѓања:
    39.873
    Без разлика што е монтажно креветчето , мислам дека душече треба да се стави .
    Подлогата не е баш комотна за спиење .
    Јас имам монтажно креветче , го однесов во Мк кај мајками кога ке одиме на одмор со децава ама купив и душек.
    Сега планирам да земам уште едно монтажно да седи во дневна да спие таму преку ден малово!!
    Ние имаме вакво душече за монтажно креветче

На Asja и Glasna им се допаѓа ова.
  11. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.325
    Допаѓања:
    147.988
    на првото ниво јас над подлогата имам ставено подебело јорганче,па над него чаршаф.а на второто ниво кога ке стигне јога.супер е.го користиш дури го бери во должина детето.

12. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Нас денеска ни пристигна креветчето! :inlove:
    Подарок од дедо (татко ми) кутриот тој и ни го монтираше, ние не можевме да се снајдеме. :tmi:
    Цел ден ми е пред очи, да се одлепам од него не можам.
    На сликава не се гледа баш убаво, но бојата е бело со сино.
    Веројатно заради ќебенцето изгледа како да е бело со лилаково.
    Ми доаѓа да си подрипнувам низ куќава од радост! [​IMG]

На Rusi, Agrona, Nati.P и 5 други им се допаѓа ова.
  13. RHS

RHS Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2013
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    60

Со среќа да го користите многу е убаво :)

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    Да се пофалам, купивме креветче и без двоумења се решивме за монтажно. Многу млади родители ми го препорачаа како најпрактична варијанта и мислам дека за нашиот начин на живот е идеална опција за преместување и пакување на креветчето секаде со нас.

Прикачени фајлови:

• product_3654.jpg
      product_3654.jpg
      Големина на фајлот:
      48,7 KB
      Прегледи:
      271
    На artemidis, Rusi, gluvarche и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.325
    Допаѓања:
    147.988
    супер е .со здравје да го користите.

На Jeny му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    И ние вчера зедовме вакво креветче поклон од моите за бебушко. Може е рано, но моите сакаа пред време да купат, бидејќи во наредните месеци ќе имаат некои обврски и ќе одат на патување. Па баба и дедо сакаа да му купат на малиот креветче. :clap: :inlove:
    Креветчето го зедовме од Baby Blu од City Mall 8.500 денари. Мнооогу ми се допадна мене од прва и реков не шетам не гледам ова го сакам и крај. И така си го зедовме, а баба и дедо си платија. :lol:
    Предницата е со механизам на спуштање, со три нивоа се прави креветчето и здравје за понатаму се прави и биро. Се' уште си стои во кутија и негде средината на мај ќе си се монитра во спална, а тогаш ќе ви го сликам и ќе ви го пуштам да го видите. :hai:
    Јаготче и јас имаме исто креветче за нашите мали мажиња. :*

На Jagoda123, RHS, Jeny и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Идни мамички, со здравје да си ги користите креветчињата!
    Најубавите и најнежните моменти...кога ќе дојде бебушто, па кога ќе го гледате како спие на креветчето, па како мрда со ножињата, се смее , плаче...си игра....срциња!

На Jeny и Agrona им се допаѓа ова.
  18. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Многу е убаво, со здравје да си го користи бебушка :inlove:
    ако сакаш те молам пиши од каде го земавте и колку кошта, по мене ова е најидеално решение за бебешко креветче, преубаво е :)

19. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Девојки, а монтажните креветчиња кога ќе се соберат колку место зафаќаат, кои димензии ги имаат собрани? Ги собира, пример, во кола?

20. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    Rusi ти пратив порака во инбокс, најдетално ти објаснив ;)

Nati.P кога ќе се спакува монтажното креветче не зафаќа воопшто простор, еве ти слика да видиш отприлика како изгледа.

Прикачени фајлови:

На Nati.P му/ѝ се допаѓа ова.