Нема шо да те сватиме погрешно, секој има право на збор. Иначе секој совет е добредојден, иначе јас уште не сум бремена ама ме интересираат вакви работи..
Веќе имам пишувано за оваа тема. Од мене за монтажните креветчиња. Првите 3-4 месеци имавме колевка. ОДличен избор и псоебно практична поради тркалцата, па можевме да ја поместуваме од спална во дневна без проблем. Негативно е само цената. Бебето е многу мало за да мрда и да се удри повреди од страните. Во моментот кога бебуш ја надрасна сакавме да ја префрлиме во класичното дрвено креветче. Во овој момент приметив дека е лош избор за бебе. Бев во постојан страв дека ќе си го удри главчето или повреди и покрај заштитниците, кои од друга страна спрелуваат и циркулација на воздух. Го набавив монтажното креветче и тоа е најдоброто што ни се случило. Има две тркалца, па слободно прекуд ен го носам во дневна каде бебуш си лежи и си играе во него. Бууквално се превртува, фрла лево/десно и немам страв дека ќе се удри или повреди. Страна е од прозирна мрежа, па не само што не е оапсно за повреди, туку има постојан протек на воздух и бебуш си гледа околу него. Плус при патувања е многу практично и не зафаќа место во багажник. Има опција монтажно за новороденчиња, па се дига душекот погоре, а и може да се стави додатна опција за преслекување која покасно се вади. ОД мене препорака само за монтажно.
Ние купивме монтажно креветче. Јас го делам истото мислење ама на прв поглед ова дрвеното е многу примамливо бидејќи има повеќе опции .Ова го зедовме ние https://m.facebook.com/876972512383...1456516015./995727697174875/?type=3&source=42
Фала ти за споделено мислење. Можеби си во право не сум размислила баш. Јас сега разгледувам креветче па интересно ми дојде.
Мајки да ве прашам сеуште се мислам за какво креветче да земиме за бебчето.. гледав монтажни повеќе сум за нив некако само незнам која е разликата некое модели се подолги како поголеми и се поевтини а некои се пократки и се поскапи тие пократките ми се допаѓаат повеќе сакам такво е сега се мислам дека пократки тие до кога ќе може да се користи, имала некоја искуство?
Jas ne primetiv deka ima i pogolemi nie zodovme na chipolino a montazno ima jatrvami dolgo vreme i spiese malito vo nego do kaj 4 god posle si rodi dr bebe sega toa spie vo nego. Zatoa se odluciv za montazno poprakticno mi izgledase
И мене ми изгледаат како попрактични убави ми се, јас видов дека има разлика во бт во оваа продавница гледав и баш ја прашав продавачката незнаеше да кажи разлика што како https://www.facebook.com/MB-Toys-4Kids-1490519321254144/?fref=ts какво е вашето Снежана, од кај го земавте?
vakvo e od pp nie go zedovme i prodavacot ubavo ni obajsni demek imalo razlika vo stabilnosta i krevetcinata bile standard
Убаво е, со здравје да си го користите. Претпоставувам од Алф Кидс е земено од пп, бевме таму ама некако продавачот како смачено да му беше па мала продавницата а имаат многу избор ме праша какво сакам што имам избрано за да ми покажи оти имале многу а сакав да видам јас немав избрано некое баш и ништо каталог ми даде и рече на фб да видам па сега разгледувам и да одам пак пп.
Fala poubavo da si kupite da od tamu go zedovme nas ni pusti na youtub vaka da gi razgledame tie so gi ima i na katalog vejke bevme tamu i mn ne mu ja mislev za dusekot mi bese bitno za nego povejke razgledvavme
Фала, разгледувам сега па да појдиме и да земиме конечно нема и јас многу да се мислам сега нема ни време а за душек од кај земавте?
Извини јaс не се рaзбирaм вo oвие рaбoти и првпат рaзгледувaм aкo мoже дa ми пoјaсниш кoгa е бебе гo стaвaш.нa тoa гoрнoтo спрaтче дa гo нaречaм ?a кoгa ке пoтпoрaсне дoлу си спие нa душекoт штo сте гo земале или сум грешкa...?aкo мoже и ценa нa душекoт кoлку се движaт oтприликa
Pa iskreno i jas mn neznam ama od toa so go vidov na montaznite krevetcina gorniot del ima kako dusece i treba na nego da spie a toa e mn meko i tanko i ne me bendisva taka zasto site velat deka treba bebeto da spie na tvrdo zatoa si go zedovme sega duseceto i mislam da go legnam odma na dusekot, dusekot so go zedovme od ednata strana e za novorodence potvrda a drugata strana malce pomeko za potamu. Cenite jas kaj so vidov vo simpo se po 1600, ama so federi ne me bendisa mene i vo dormeo imas 5000 se ama slusam mufla fakale i se odlucov za per dormire i tamu e 5000 nie so popust go zedovme 3700
На почеток горе спие, за тебе да ти е полесно да го креваш. Моето спиеше на душек нормален и уште спие така. Тоа подлогата од монтажното не ја употребив воопшто.
И уште oвa некoјa искуснс мајка дс спoдели дo кoлку гoдини гo имa кoристенo oвa,тaa продавачката ми рече дo 2 гoд и се мислам штo пoтoa...дaли се дoвoлнo стабилни зa пoгoлеми децa...немoжaм дa се oдлучaм стварно
Може ќе ме осудува некој, ама денес купив креветче од саемот во сити мол. И среќна сум многу. Зелено со портокалово е, ќе одговара и за маже и за џенцка. <3