zasho da te osuduva nekoj!? koa ti dusha saka toash ke si kupish. jas od cimico samo obleka zemav i mi se svigjase edna kolichka u bejbi blu ama ostajv toa za na prolet.
Jas kupuvav uste od cetvrti mesec hihi sega sum osmi voopsto ne se evtini raboti, pa da se ostava se za kraj na bremenosta, a i nikogas ne se znae dali i kolku ke mozeme da setame.
Кај мајка ми го оставив спакувано. Со мрежи е целото мекано, само душек фали, без ниво, се склопува на жлебчиња (јас сакав портабл да можам да го носам кај свекрва ми нели во друг град) . Изгледа слично вака
Да ви кажам, знам ќе ме разберете вие, затоа и пишав. Навистина ми требаше да ми кажете дека не е пребрзо. <3
@LadyC најдобрата работа си ја направила. Јас за син ми купив мнооогу убаво дрвено креветче и остана неискористено, ново. Се надевам за второво ќе се најде. Свекрва ми ни купи вакво, монтажно. Син ми во него се изнаигра. Долг период максимално го искористивме, како оние оградици за играње што се. Ќе си го носиш и за на одмор и за кај баби и дедовци. Верувај ми, најискористена работа е. Воопшто не си погрешила. Полн погодок, вистински избор си направила. Со здравје да си го користите.
Jas nekako ne su.m za ovie montaznite. Da moze se prakticni ama nekako mnogu nestabilno i neanatomski mi izgledaat. Toa kade sto se stava dusekot voopsto ne e stabilno i ne mi se svigja. Sepak mislam na novorodeno malo bebe,tolku krevko mu treba kvalitetno krevetce i kvalitetno dusece, jas se mislam megju dormeo i perdormire. Drugo e drveno. Sto znam, bar jas taka mislam. Ajde nekoj so poveke iskustvo neka kaze. Denovive i nie gledame krevetce da kupime, na maz mi mu se svigja edno od loco kroko i za malce sto ne go kupivme, jas pa sakam da razgledame. Da najdam link ke stavam koe mu se svijga.
И мене ми се свиѓaaт мнoгу oд Лoкo Крoкo aмa ќе пoчекaме зa купувaње. Плaнирaме здрaвје и мoнтaжнo тoa вo дневнa дa ни седи, зa бебуш дa пoседувa некoе време тaму сo нaс. Нo зa целo време дa спие вo негo мислaм не е дoбрo.
Јас би рекла дека душекот е најбитен. Предности и маани имаат и дрвените и монтажните креветчиња. Предност кај монтажните се и меките, мрежасти страници. При вртење ниту ќе се удира во дрвена ограда, ниту ќе заглавува раче/ноџе меѓу решетките. Кога понатаму ќе порасне и ќе се обесува на него, ќе се држи за двете страни од креветот и ќе се ниша не е безбедно ниту во монтажно, ниту во дрвено креветче. Нас дрвеното на три нивоа ни е и пак ми се чини дека не е доволно високо. Многу пати го ставав во него да си игра, поголеми се шансите да се преврти, а еднаш и ноџе заглави меѓу решетките. Монтажното е доволно височко, но штом пораснат мора да се позиционира до нешто за да е постабилно. Син ми кога порасна почна да го расклатува па моравме да го врземе за каучот инаку со се креветче ќе се превртеше. За спиење, син ми не спиеше ни во едно, ни во друго креветче. Од бебе па се до сега со мене спие на спална.
Имa пoстелнинa сo мекa oгрaдичкa oд стрaните, бaш видoв иде зaеднo сo некoи мoдели нa креветчињa, a мoже дa се.купи и.пoсебнo и немa дa се.удирa тaкa.
Ги гледам цените на дрвените креветчиња и да ви кажам моето мислење за нешто што брзо ќе израсне не давам многу пари. И колички видов и по 4000-5000 ден и мислам дека некоја поефтина ќе купам. Во Сити Мол количките по 20000-30000 д. Зашто толку пари за количка? Што знам, корегирајте ме ако грешам...
Купивме таква постелнина, ама како порасна така стана и порадознал. Почна да ја гази и да ја одврзува. Така си го заглави и ноџето. Џабе ми беше и постелнина и креветче за него. Првите 6 месеци што се не направив за да го натерам во креветче да спие, џабе. Се ми остана неискористено. Во дрвеното неколку пати си поигра и нога заглави, барем на монтажното маста му ја извади. За количките иста грешка, ама прво дете и се сакав нај, нај да биде. Го пребарав цел град за да најдам количка која се ротира (да може бебето да гледа напред и накај родителите) Ја најдовме, живи радости, си ја купивме и детето не сакаше да се вози во нејзе. Јас не знам што малер не спопадна. И количката ми остана нова и неискористена. Дај Боже вторво да сака се да користи, барем да речам дека не ми се џабе фрлени парите. Сега го возам син ми во летна количка (чадор систем) дечкото си ужива, а другата ене ја прашина фаќа заедно со креветчето.
Мене дрвеното креветче ми е со 2 нивоа и бебе од раѓање спие таму. Не е платено скапо, а душекот е среден квалитет, сепак 3-4 кг не создаваат толкав притисок за да мора незнам каков душек. Слободно за крветче гледајте вам како ви одговара, дали е на повеќе нивоа, дали има фиоки, дали е едната страна подвижна/лизгачка за полесно да се вади бебето итн. Инаку планирам до 3-4 години да го користи (се вадат страниците и се прави кревет од 120цм). Сега за второво се мислам помеѓу монтажно или да го земе старото креветче, а на бато нормален голем кревет да му купиме. Но мислам дека ќе земеме монтажно, а година-две ќе им купиме соба. Еве какво имаме сега
Procitaj tema kolicka i ke vidis zosto treba poskapa da si zemes. Site sto zele poevtini se zalat deka vwdnas im se rasipale i morale nova da zemat i na kraj isti pari ke ti se fati. Mislam deka na dusek i kolicka ne se stedi. Mozes na obleka da stedis i onaka za mesec dena ja nadrasnuva ama za ovie raboti ne.
E bas ova vtorovo beloto mm go odbra. I mene mi se sviga ne vikam ne, nego mi e da ne e premnogu zatvoreno da ne nemoze da strui vozduhot dovolno neznam. A za ogradica nema sansi da stavam dur e malo i taka ne se vrti togas, za ponatakA zdravje boze ke vidime moze ke ima potreba pa ke stavam
Tocno, zar ke stedam na nesto sto ke go koristi 24/7 pogotovo na krevetce ili dusek od koi mu zavisi i ortopetskiot razvoj nema sansi. Za obleka da moze i taka samo nekku pati ke oblece pa ke treba pogolemo, sea ok i toa da e bar 100 posto pamuk i kvalitet, ama drugo e obleka