Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Креветче за бебе - совет?

Дискусија во 'Бебе' започната од koritsaki, 26 ноември 2010.

1. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.031
    Допаѓања:
    40.370
    Ова од каде е? И дали е дрвено или медиапан?

Јас денес гледав и за сега најнормална цена, српско производство, дрвени најдов во Бебе Супермаркет. Три нивоа на душече и вратничка, има варијанти со фиоки и без фиоки (разлика во цена 1000 денари).

На eli25 и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  2. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Го има во алф кидц 11.000 со душече и со постелнина и мрежа турски се

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  3. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.938
    Допаѓања:
    123.513
    image.jpeg Јас ова го меркам од Икеа. 4200ден. е во бугарската икеа. Без душече. Знам дека @Seduction го има ама сеуште не може да сподели искуство:) Некоја ако има нека пише. Ние две изгледа ќе купуваме. Едно вакво едно монтажно. Станот ни е со 2 спрата па си мислев едно за спална монтажното за дневна.

На Girl-Rabbit, JoyJoy, forumce и 4 други им се допаѓа ова.
  4. pikacu87

pikacu87 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2017
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    148
    Здраво на сите, не знам колку се читаат коментарите во оваа група но еве уште малку стигнавме до оваа тема, купување на креветче па ми треба совет. Детално ги прочитав вашите коментари од почеток до крај и едните и другите некако ми имаат логика и сте во право... но на крај останува пак истото прашање, дали монтажно или дрвено креветче :D(facepalm) . Јас како прво искуство со ова не знам, но можам да кажам искуства од сестра ми која има две малечки родени разлика 1ипол година.
    Таа има монтажно креветче, ѕверовите на тета :inlove: се погодија да плачат скоро секоја вечер во спиење, па таа мораше да станува на секој нивен, плач, штом ќе ги смири, пробуваше да ги врати во кревет но се будеа бидејки ќе осетат дека повеќе ја нема (facepalm) и повторно едно исто :D:D цела вечер.
    Поучена од таквото искуство, планирав да земам дрвено креветле, не и е битно фиоки ништо, само ми е битно да може да го припојам до спалната и да може едната страна да се спушта скроз доле за да може буквално да ми биде до раце бебушкава.
    И сега прашањето :D:$ дали има некој вака пробано, и колку оваа комбинација е успешна (fingers)(fingers).
    Позз мамички :*

На ana-banana и eli25 им се допаѓа ова.
  5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.938
    Допаѓања:
    123.513
    Убави се во бебе супер маркет. Вчера ги гледав. И душечињата не се скапи. Креветчињата околу 7000.

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  6. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Нешто многу слично на ова, ако не и исто купив.. Со механизам на лулашка е, а можи и да се фиксира. Преубо е. Јас од Енци Менци го зедов од Битола, ама последно беше, зато и многу рано го купив.
    19398120_10213195083097690_2130784090_n.jpg

На eli25, krstevska123, Lady*Bug и 8 други им се допаѓа ова.
  7. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.455
    И ние го имаме ова, ептен слично е. Многу практична работа е што е како лулашка, си легне бебе и си го лулаш.
    Честито нека ви е, со здравје да си го користите :)

На Belabelinakinder и SophiaBella им се допаѓа ова.
  8. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    588

Како прво не знаеш какво ќе биде твето дете. Може да биде најмирно на свет и да немаш потреба од многу ноќни активности. Има деца што уште од 4 месеци спијат сами во соба па немаат гајле и ни родители ни деца. Јас мислам дек таа близина на детето со мајката на почетокот може е полесна варијатна околу доење и нишкање, ама да не биде после дека детето само до тебе може да спие па креветчето да биде купено за џабе :D8) Знам и вакви случаи......

Јас имав монтажно со тоа што на почетокот бебето си беше на горно ниво па не ми беше тешко околу земање, доење и слично....А и син ми се будеше често ама смао за цицање и инсистирав да се научи смао во креветче. Сега има три години и уште си спие во тој кревет на долно ниво, ама се испраксира па знае самиот сред ноќ да се прекачи и да ни дојде во кревет....

Јас лично не ни размислував за дрвено кревече. Некако ми беше потешко, па тие процепите, па да се удри од дрвото и така.... Некако ова ми беше полесна варијанта и физички и парично дека нели нема цел живот да го користи...

Изборот е твој :D

На tamarce.j и pikacu87 им се допаѓа ова.
  9. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Ти благодарам. Ми беше љубов на прв поглед, не ни гледав на друго место. Беше последно изожено па го купивме уште во 23 недела, Си го чека дома бебчо. :l:

На stevemila, Belabelinakinder и iloveyou29 им се допаѓа ова.
  10. Belabelinakinder

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Преубаво со здравје да си коритите :*

Сестри ми има по две креветчина едно древно тоа во спална до спалната и ептен е практично и едно во дневна монтажно и двете се добри а за дрвеното затоа се става оградница и нема гајле и јас се мислам дали прво да си земам монтажно за во дневна здравје боже ко ке дојди бебушот планирам да спијам во дневната па после за во спалната дрвено па ке видиме што ќе испадне

Последна измена од модератор: 20 јуни 2017
    На SophiaBella му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Ова многу ми се допаѓа.
    Плус во земала и преносно душече со мемори пена.

Прикачени фајлови:

На Girl-Rabbit и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  12. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    @pikacu87 еве јас ќе ти кажам мое искуство. За првото без размислување купивме дрвено креветче кое сега го користи и второто дете. Наместено е до спалната и така ми е практично, го дојам на спална па кога ќе заспие го префрлам во креветче. И сабајле кога се буди за цицање го зимам па пак го враќам продолжува во креветче.
    За кај моите позајмив монтажно креветче и утредента го спакував, воопшто не ми беше практично, многу е ниско па мораш да стануваш да го зимаш па да го враќаш, па ќе се расони, и тоа моето ја преспива цела ноќ, а да треба неколку пати да стануваш. Јас сум за дрвено креветче.

На krstevska123, pikacu87, Seduction и 2 други им се допаѓа ова.
  13. pikacu87

pikacu87 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2017
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    148
    Ти благодарам ,многу за советот, и јас некако сум во план да земам дрвено креветче, со тоа што во продавница ми ветија дека ке се потрудат да најдат некое каде што ке има незавизна фиока, па ке може да се врти и да се мести и од двете страни. Древните креветчиња некако ми се непрактични од тоа ако падне малата има поголеми шанси да се повреди отколку она оние што се со мрежа од страна... Ама пак не можеме сите глупости да ги предвидиме што едно дете може да се сети да ги направи :D:D па ќе видиме, здравје на првите се учиме нели :P:D:$

14. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.978
    Допаѓања:
    32.082
    Pikachu87 земај дрвено креветче без размислување. Далеку е подобро од било кое преносно/монтажно. Додека е мало бебето висината на дрвеното е скроз како на душекот од спалната кај нас. Така лесно се зема и става бебето во креветче. Плус ако се подразбуди те гледа тебе и полесно се успива дури и само, некако ако си свртена кон него а е залепено до тебе те чувстува и како дишеш и тоа го смирува барем моето дете. Потоа кога ќе потпорасен се диаг оградичката, а потоа се спушта и душечето. Бидејќи моето упште на 18 месеци се буди сега спие со спуштен душек и спуштена оградичка од мојата страна. Така има малку ограда за да не може да падне а мене сепак ми е лесно да го земам. На страната каде што не се спушта оградицата си имаме сеуште од тие платнените оградици што се мекички па не може да се повреди. Плус и не се толку блесави бебушите да се самоповредуваат без гајле.

Имам и премносно креветче за спиење кај баба и дедо зашто сме често на викенд кај нив (во друг град). Зедовме и преносно душече со мемори пена за да му биде поудобно. Додека беше мал и спиеше на повисокото ниво беше ОК зашто полесно го земав става во креветче. Сепак е потешко отколку во дрвеното и лично него му сметаше што не може да ме почувстува до него па повеќе се будеше. Поголемито проблем настана кога мораше да го спуштиме на долното ниво. Тоа е ептен ниско и ем мене ми е мнооогу тешко да го ставам и вадам од креветче ноќе, цела сум со модрици на градите од ставање бебе во креветче. Сеупште заспива надвор од креветче (во раце) и на ставање често знае да се разбуди зашто не можам убаво да го ставам скроз до долу па некогаш му ја лупам главата. Плус и кога ќе се разбуди одма се крева на нозе зашто не може да ме види се што гледа е страница од кревет и почнува да плаче од страв. Затоа сега многу често спие со нас во кревет кога сме на гости. Креветчето го користиме како оградица за играње преку ден и денско спиење и кога одиме на патување. За тоа е добро. Не за џабе се викаат патни креветчиња, тоа им е намената.

Оав е само мое искуство ете има и други. Сепак на тебе е да си одлучиш.

На Mayyya и pikacu87 им се допаѓа ова.
  15. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Сакам да ве прашам мајки,
    Гледав креветчиња дрвени и душеци.
    Е сега имаше некои потанки некои подебели душеци.
    Каков душек е подобро да изберам?

На ada21 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. pikacu87

pikacu87 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2017
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    148
    :) и сестра ми го имаше истиот проблем. Они земаа такво креветче, и ако ти се верува грбот и се скрши кревајки ги и двете секој вечер. Да се живи и здрави и двете ѕверови се погодија :inlove: срциња на тета... и од неа подучена ми кажа да гледам дрвено креветче. Сега баш гледав дрвените какви опции имаа и што од нив ќе може да икористам ... ама и јас се мислам да земам дрвено и да го припојам до спалната, се надевам дека нема да се погоди мн лоша да биде цуцкава, ама пак се мислам дека кога ке биде до мене повеќе ке биде мирна и дека со едно галење и пружање на рака, ке се смири и ке си заспие побргу.
    Ти благодарам многу за советов, позз :*

Последна измена од модератор: 23 јуни 2017
  17. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    Screenshot_20170514-170907.png Screenshot_20170514-163914.png
    Некој да го има ова креветче ? Да каже искуство

@orhideea ние се одлучивме за ова душече по препорака од пријатели

На stevemila и orhideea им се допаѓа ова.
  18. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
  19. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    На orhideea и karibian им се допаѓа ова.
  20. Belabelinakinder

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Сега ја најдов страната има убави работи како не ја видов порано

Прикачени фајлови:

На RedRevolution, krstevska123, stevemila и 3 други им се допаѓа ова.