Ве молам некој да ми помогне/посочи каде да нарачам душек по димензии? Си го земав моето креветче од моите, ама е со нестадардни димензии 135х65 и не можам никаде да најдам таков душек.
Види и од федер бау, прават по нарачки и вршат достава, читав искуства од други и само пофални зборови имаше.
@SaNJaAaaAaa ние имаме исти димензии на кревет, нашето душече го земавме од Симпо, и тоа не само по нарачка туку и ги имаат овие димензии готови, ние си го земавме директно од салон, едно беше. Еве второ дете си спие на него и мака нема душекот.
Им пишав чекам да ми одговорат, во меѓувреме, те молам ако можеш да ми кажеш какво е полнењето на душекот, сунѓер, пена или? Ќе им пишам и на Федербау, ти благодарам @mamaJana
Еве ги на Симпо, мислам нашиот е Јуниор: http://simpo.mk/HOME/detailmore.php?obl0=Јуниор&obl=Мебел и програм за бебиња&obl1=Душеци и перници
Се изначитав во темава и уште ја немам решено дилемата дали да земам монтажно или дрвено креветче..мислењата се поделени....Сепак, повеќе ме влече за монтажно, па ме интересира до која возраст е безбедно дете да спие во такво креветче, кога ќе го одрасне во каков кревет би спиело и сл. Хелп
Безбедно е ама ако земаш монтажно земи си со нивоа..полесно ќе ти биди за бебе да го земаш и клаваш да спие...инаку ќе треба мн да се навалуваш
Едно прашање го земав креветчето, уште не ми е распакувано имаа пишано дека и душек оди со креветот. Мене не ми дадоа душек. Како е спакуван душекот посебно или заедно све. Се надевам ме разбра.
Големиот до скоро пет години спиеше во креветчето, а оттогаш на голем стандарден единечен кревет. Малово уште е во креветчето, ќе тераме до кај 4 здравје, после планирам стандарден единечен да земам. Инаку на монтажните креветчиња е нагласено до кај 3 години, или максимум 16-20 кила.
Здраво мамички!! Од секогаш мерак ми било да му ја средам собата на бебето уште пред да се роди... Знам оти не е убаво ама пусти мерак ете од на почеток планирам да купам вакво бебешко креветче: кое подоцна се трансформира во голем кревет кој може да се користи до 12 години... Собата е веднаш до спалната... Арно ама знам и покрај тоа што ќе има негова соба, 1-2 години бебуш ќе спие во спална со нас сигурно па дали се практични за во спална соба овие монтажни креветчиња? гледам повеќето за преку ден во дневна сте ги користеле... несакам да купувам додатно дрвено креветче за во спална
Па ставете си го ова креветче во спална за првите 2-3 години, па после ќе го преместите во негова соба. Топ е креветчево, плус има место за пресоблекување бебе. Не ти треба монтажно.