Баш планирам викендов да разгледам таму, минатиот викенд носеа нова роба и многу гужва беше... Ти благодарам многу
Дали некој го има користено креветчево и колку сте задоволни, од кој материјал е направено и по која цена го купивте. Благодарам
Мене не ми е јасно зошто се толку популарни кога нема потреба од нив. Ниту еден ортопед нема да ти препорача перница за бебе. Главчето самото ќе си се оформи после неколку месеци.
Искрено ни мене не ми беше сватливо затоа што знам дека обично не спијат на перниче, случајно налетав на оваа ама се распродала од таму кај што ја видов па да не лутам ако некој ја има видено некаде да знам. Инаку ги фалат затоа што се така изработени што како што се вртат така да може да се оформи правилно главчето доколку не спијат на перниче ке треба да се вртат на саат време за да не само на една страна. Не сум имала искуство ова го кажувам од она што слушам ако некој знае повеќе нека каже
мене ептен ми се бендиса а и од овие постелниниве неможам да одберам не знам какви се во материјалот за да си порачам вака убаво ми гледа а и знам што си имаат порачано од чарли и се задоволни
Никогаш не сум ги вртела на саат време, ниту на било колкаво време. Самото главче со тек на време си добива нормален облик, а повеќето бебиња после раѓањето имаат издолжено главче. Јас би ти рекла прашај прво ортопед за перничево дали смееш да го користиш. Пушти ги новите трендови.
И јас не користам перниче. Не е потребно. Иначе ги има во локо кроко. @***Bony*** Јас коа ќе кажам не користам никакво перниче, ме прават најнемајка. Уште и ме убедуваат греота ми било детето, а перничево ортопедско.
За вртењето сум речиси сигурна дека треба и нас не вртеле а за перничето баш сакам да знам и ке се распрашам па ке пишам @TeddyGrey фала ти ке проверам
Исто така кажано од ортопед, бебе додека самото не почне да се врти на страна ние не треба со сила да го вртиме. На стомак пак воопшто. Незнам како ќе свртиш бебенце на друга страна кога спијат само на грб? Дури после 4-5 месеци почнуваат да се вртат на страна.
Ке го свртиш на страна а ако се сврти на стомак и неможе да се исправи? Како што си де мести беве така си нана,си го врти глсвчето лево десно сам и главчето убаво му се оформива.
Јас го имам го немаме користено сеуште ама добро ми изгледа овој тип е цел медијапан и е стабилен, едина мана е што на почеток многу мириса фарбаниот медијапан треба добро да се пребрише
Здраво,дали сте го гледале креветчево во Чарли бејби во Тетово, дали има опција за лулање,подесување на висина на душек и спуштање на предна решетка? И како сте задоволни од душекот, постелнината и оградичката тие што имате купено од таму креветче,нели со секое гратис даваат
Јас ич не го искористив до сега креветчето 6 месеци сме, до мене спие Да сум сега со овај памет ќе купев преносно креветче.
Ма какво преносно бе мила, никакво. Јас купив преносно за украс. Па какви колекции имам од шишиња и цуцли за 0+ да знаеш. Во пакетот си стојат да ги забришам од прашина. Ништо не би купила. Бебе спие до тебе и сака до тебе да спие.