Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Креветче за бебе - совет?

Дискусија во 'Бебе' започната од koritsaki, 26 ноември 2010.

1. Puffy2019

Puffy2019 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    733
    Таму ни кажаа дека се разликуваат само во висината на душекот, а должина и ширина се исти. Ќе ги барам обавезно.
    Фала ти на одвоеното време и мислењата.

2. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Колку е по димензија душекот го измери ли?Овие креветчиња се со стандард димензија, може ти дале помал душек по грешка.

3. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.914
    Допаѓања:
    31.553
    Душечето е дефинитивно мало за креветчето. Нашето беше од крај до крај. Ама дури и така моево го растегнуваше платното и буташе нозе и раце. На креветчињата инаку сите производители пишуваат да не се ставаат екстра душеци бидејќи така се загрозува безбедноста на детето. Овие креветчиња не се правени за секојнедна употреба. Убаво си пишува на нив дека се преносни. Дизајнирани се да се користат само со таа тврдата подлога без душече.
    Ама ако сакате да го користите дефинитивно ви треба поголем душек.

4. Puffy2019

Puffy2019 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    733
    Не го мерев, но стварно е помал. Не знам зошто ни кажаа дека сите душеци се со иста големина кога ете не се. Кога го купивме сега се присетувам дека излезе пократок, но не гледавме проблем се додека син ни не ја заглави главата. Просторот го пополнив со постелнина но грдо изгледа, а душекот сега е џабе да го враќам кога поминаа два месеци. Ќе купиме нов, тоа е.

5. Puffy2019

Puffy2019 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    733
    Тврдата подлога ни кажаа дека се користи само во првите три месеци а за понатаму душек. Секако таа се деформираше па го купивме душекот.
    Не сме први кои користат монтажно за секој дневна употреба, и не гледам никаков проблем во тоа, многумина имаат израснато деца во нив. Ме интересираше мислење од другите дали имале проблем со големо растегнување на платното (оградата) на креветчето за да знам дали проблемот е само во душекот, или во креветчето.

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.532
    Допаѓања:
    201.628
    Јас за двете деца користев монтажно креветче. Душечето беше правено по мера за тоа креветче, ги купив заедно и креветчето и душекот. Никогаш не ми се случило да пропадне глава меѓу душекот и страните на креветот. Малото уште спие во него.

7. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.296
    Допаѓања:
    17.825
    Го имате видено ова креветче?
    Ми испадна на инста, не рекламирам , сакам совет и мислење од искусни мајки. 7 во 1 било.
    Се трансформира и комплет идело со сите душеци.
    Наменето за новороденчиња и деца до 3 годишна возраст
    Може да се користи највеќе 10 години.
    А цената е малку соленка 27.000
    Што мислите, дали вреди за парите?
    20200113_144551.jpg
    20200113_144639.jpg

8. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.152
    Допаѓања:
    13.516
    Па не вреди искрено :)
    Ти можеш да го користш за една работа, нема да го користш како кревет па ако ти треба да го преспблечеш да го монтираш поинаку па после да го транформираш во игрална :D
    Со тие пари се ќе си купиш и ќе ти останат за детски кревет кога ќе порасне нема да ти спие во оца секако.

На anetass, crazylady, Martka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.296
    Допаѓања:
    17.825
    Е у право си, убаво е многу ама мн пари е, а креветчињата дрвени се околу 10.000
    Епа плус 17 не е мала разлика.

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.532
    Допаѓања:
    201.628
    И замисли да не сака да спие во креветче :(
    Дефинитивно не вреди за парите. Се слагам дека треба квалитетен кревет и душек, ама ова некако ми е претерано. Ако ти е ќеф, земи го. Не мора ние да ти кажеме што да правиш. Ама 27000 за бебешко креветче е некако премногу. Да се трансформира во кревет што ќе го користи како поголемо, значи зборам над 7-8 години кога веќе треба да спие само во соба, ок, може.
    Јас со двете деца поминав со обично монтажно креветче. Максимално искористено, уште е ко ново.

На crazylady, ocicka2014 и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  11. MajaLeon123

MajaLeon123 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    101
    Здр мамички јас ова креветче го порачав за бебушка која ќе се роди во Февруари

Прикачени фајлови:

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.296
    Допаѓања:
    17.825
    @Annath какво е тоа монтажно? може слика или линк да поставиш?
    инаку не би го купила, навистина е скапо.

13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.532
    Допаѓања:
    201.628
    Вака нешто

Со соодветен душек е одлично. Може да го носиш со себе кога патуваш, а може и лесно да го пренесуваш во други соби. Меко е од страните што ми е многу битно, во решетките од дрвените креветчиња децата често се удираат и бутаат раце и нозе, а оградици секако не се препорачливи бидејќи попречуваат проток на воздух.

На Milaаа991 и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.955
    Допаѓања:
    179.621
    Убаво ама тотално непотребно. Претпоставувам ова ти е прво бебе, и јас така летав во облаци, ама реално не ми се фрлаа пари. Поминавме со обично дрвено од Икеа, што кошта околу 100 евра и во кое спиеше до година и пол, две, после веќе и беше мало. Имавме и монтажно- демек да си игра во него, никогаш таму не влезе. За преповивање- наставец на комода со фиоки, и тоа е тоа.
    Тоа од Икеа имаше можност да се постави на 3 различни висини душечето, супер работа, оти кога е помало ти треба да е повисоко, за да манипулираш со него, ама ко ќе почне да станува и скока, на најниско е најбезбедно. Мојата се изнаскока, во монтажно таа гимнастика нема шанси.

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.532
    Допаѓања:
    201.628
    Е како нема шанси? И моиве се изнаскокаа во монтажното дури не проодеа. После не ги интересираше креветчето освен за спиење.

На green.eyes и ocicka2014 им се допаѓа ова.
  16. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.384
    Јас купив и монтажно и дрвено со соодветни душеци и на крај не спие во ниедно. Во дрвеното спиеше до 6м, а во ова монтажното сега си играме криенка. И двете си имаат свои предности и мани. Дрвеното е убаво и стабилно, со три нивоа на душек и подвижна предна стр за лесна манипулација на бебе. Но често се маваше и заглавуваше во решетките. Првите два месеци имав оградици, но не се препорачуваат од безбедносни причини, а и не струи воздухот. Монтажното е меко, тоа што го имаме исто е со две нивоа, сосем доволни за новороденче и за поголемо. Но не е мн стабилно, но досега се нема случено да го преврти иако му се беси, ама да напоменам од една стр е заградено со зид, од една со фотеља и од трета со маса. Има убав проток на воздух затоа што е од мрежа, лесно е и практично за транспорт и чистење. Нашето се отвара, па сега сама влага и излегува за да си игра во него. Но не спие во ниту едно, па со овој ум можеби ќе купев само монтажно колку да имам.

Последна измена: 13 јануари 2020
    На Филотеа му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.152
    Допаѓања:
    13.516
    Па не би рекла дека може толку да скака во дрвено, ќе пукне главата :)
    Практично е и убаво ама за до кај година после тоа ќе мора да ги обложувам решетките со нешто ќе пробам прво дали оградицата ќе врши работа.

18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.955
    Допаѓања:
    179.621
    Е мојата скокаше во него, се дури го користевме, ќе се фати со рачињата за оградата и ќе скока. Не знам, големо бебе беше моето, може затоа имам таква претстава, дека монтажно креветче немаше да и биде доволно стабилно. Различни деца, различни искуства.

19. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    73FF06E7-AB67-4016-9861-73A0EBA3C204.jpeg
    Што мислите за ова креветче
    Ми изгледа супер комбинација поради фиоките оти не располагам со голем простор, плус има две нивоа и можност за лулање

На Divinebutterfly и Bebac им се допаѓа ова.
  20. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.152
    Допаѓања:
    13.516
    Супер е, јас го гледав ама се поскржавев за 6000ден плус и не го земав како демек кога ќе порасне ќе му купиме друг кревет.
    И фиокички ќе ти требаат за него, 1/3 од плакарот што ни е, сега е негов се туткаме со алишта и така не не собираше сега па ич.
    Ова иако е мало ќе ти заврши голема работа.

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.