Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Креветче за бебе - совет?

Дискусија во 'Бебе' започната од koritsaki, 26 ноември 2010.

1. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.201
    Допаѓања:
    18.314
    @Yowannty користеше
    Јас мислам дека е добра опција за бебе до 6м, ептен да ти е на дофат.
    Здравје за второто ќе купиме:)

На Chanell* и Yowannty им се допаѓа ова.
  2. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.797
    Допаѓања:
    176.033
    @Chanell* јас користев слично, имам и претходно пишувано и го имам постирано негде низ темава. Моето беше дрвено на тркалца и единствено што не се спушташе оградицата, ама тоа и не беше некој проблем. За новороденчиња до 6 месеци е навистина многу практично. Максимално го искористив цели 7 месеци. Не ни беше во план вакво, ни го дадоа пријатели чиешто бебе не сакало да спие во него, ама нас ни се покажа како многу добра работа.

На Chanell* му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.600
    Допаѓања:
    24.112
    Колевка имав јас ама можеш да ја користиш макс до 3 месеци, зависи како бебе ќе ти напредува во должина. Нашата е спакована од 2 месец веќе, за првите два месеци е супер, пошо си ја носиш кај сакаш ама до 6 месеци тешко.

На MilaSs12 и Happyinlove им се допаѓа ова.
  4. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.576
    Допаѓања:
    15.610
    https://m.facebook.com/18O10Z17/
    Видете ги овие креветчиња дрвени,не се скапи, случајно ми излезе на ФБ

На zhap4e и rainbow_bb им се допаѓа ова.
  5. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.764
    Допаѓања:
    93.618
    @Chanell* next to me на Чико го имаме,супер практично е но се користи само до 6 мес,и е до 9кг издржливо.За цената не е баш исплатливо,околу 200 евра за толку кратко време.Ако имаш простор купи дрвено и спои си го со вашиот лежај,ептен е полесно така за доење.

На MilaSs12, Chanell* и LivingGlam им се допаѓа ова.
  6. LazaLaza

LazaLaza Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2020
    Пораки:
    1.200
    Допаѓања:
    8.777
    Девојки Добро утро
    Ако може една куса консултација со вас.
    При купување на дрвено креветче да обрнам внимание на тоа да лежиштето да има повеќе нивоа или страницата која би се спуштала на две нивоа би ја имала истата функција.
    Рачунам дека нашиот продукт ќе спие во него сигурно до 3 години.
    А се мислев дека овие работи се едноставни.... Кој да ми каже дека има цела филозофија
    Поздрав и имајте убав ден

7. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.201
    Допаѓања:
    18.314
    Убаво е да ги има двете функции,ама поважна ти е нивото на душекот да оди горе доле, додека е помало го ставаш на горно ниво, да ти е по на дофат, а од 7,8м го спушташ доле зошто веќе почнува да се исправа

На MilaSs12, azelea и LazaLaza им се допаѓа ова.
  8. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Види во либерта има избор на големо креветче со ограда за да не паѓа. Можеш првото детенце да пробаш да го легнеш во спална до вас, да не правиш дупли трошоци со креветчиња.

На Happyinlove му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Molly.dolly

Molly.dolly Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2019
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    123
    Некој искуство со креветчето ? Евтинко е , а барам нешто по едноставно, или совет каде и кои да гледам ? Да не се клати само, да биде стабилно планирам 3 4 год да се користи

Прикачени фајлови:

10. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    Земавме монтажно креветче со душек алое од локо кроко. Прашањето ми е дали да си го наместам бебуш кога ќе се роди првите месеци одма на душекот или има еден тенок потврд од самиот кревет, на него прво? Па понатаму за помекиот од алое?

11. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.505
    Допаѓања:
    7.381
    Ние имаме вакво. Ок е, наједноставно што може ама мене најлично ми беше. Да знаев дека син ми толку ќе сака нишање ќе земев креветче со опција за нишање. Исто, предната оградица е фиксна, местиш на нивото што сакаш и толку (кога ќе биде на пониско кичма че те фаќа хаха). Вака цврсто е, помасивно од креветчиња со негова цена

На MilaSs12 и Molly.dolly им се допаѓа ова.
  12. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.287
    Какво е тоа креветче? Може слики?

Јас незнам дали за второто да купувам креветче уште едно.. Додуша немам место каде би го ставила..
    Ова спие кога како, некогаш со нас на спална некогаш во креветче.. Планираме кога ќе се породам да спие со татко и во салон, а јас со бебето во спална.. Ич незнам како да се организираме..

13. Molly.dolly

Molly.dolly Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2019
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    123
    Ејј фала ти, од икеа гледав слично ама нестабилно ми е, ептен ко се клати, викаш ова е цврсто, ке поминам до Бебесупермаркет да ги видам на лице место

На Cherry333 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.666
    Допаѓања:
    18.305
    Синко спие во мое креветче, само страницата се спушта. Доста е ниско, за почеток кога бебето нема да се исправа, многу полесно ке ти е бебето да е на високо ниво за земање. Јас имав колевка за првите месеци, во креветче е откако почна да се врти, плус во должина му се смали колевката. Сега многу треба да се наведнам за да го ставам, ама кога ке стане, оградата до гради му доаѓа.
    Така да, барај креветче на кое душекот се спушта по нивоа.

15. Rainbowbaby

Rainbowbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    1.036
    За првото дете користевме монтажно креветче, јас од почеток го ставав на нормален душек. Тој што е со креветчето некако многу тврд е не ми изгледаше удобен за спиење.

На Tsukinory му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.816
    5962F4C0-21FC-4CF7-AEE9-48B36AA77996.jpeg

Еве го.
    Мало е, максимум до 6-7м дали се користи.
    Се спојува со спалната,има некои каиши. Се отвара предната страна,лесно за доење ќе ми биде.
    Јас несакам да ја оделам поголемата ќерка од мене, затоа за оваа опција креветче се заинтересирав. А и само за такво имам место

На Филотеа и Starlič им се допаѓа ова.
  17. I.Ta

I.Ta Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2020
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    21
    Zenski edno prasanje :) baram montazno krevetce ama da bide belo ili krem boja. Dali dodeka ste setale po prodavnici ili pak na internet imate videno negde vakva boja?? :)

18. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.613
    Допаѓања:
    35.530
    Од Чиполино има крем монтажно, види на нет кои продавници носат од Чиполино или ќе пише некоја што знае. Сè мислам дека во Андреј компани носат од оваа фирма.

На thelittle17 и I.Ta им се допаѓа ова.
  19. tari

tari Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    1.274
    Здраво мамички
    Ние се спремаме за нашата прва радост па сега размислуваме на тема креветче имаме едно старо југословенско од мм зачувано спаковано се мислиме да го репарираме да го исфарбаме и да му купиме душекче
    Па да ве прашам дали некоја од вас искористила вакво креветче како сте задоволни ?

На IJAE, tambelina и Milkiway им се допаѓа ова.
  20. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.777
    Допаѓања:
    18.332
    Не сум искористила, ама ќе земам од другарка ми нејзино што било, малиот нејзин пред 4 години го користеше, па и јас ќе го користам.
    Ќе си купам душече ново секако и префарбано е креветчето.

На tambelina и tari им се допаѓа ова.