Креветче за бебе - совет?

Discussion in 'Бебе' started by koritsaki, Nov 26, 2010.

1. tambelina

tambelina Популарен член

На Тарзан наш само за играње му послужи креветчето, за спиење само и сеуште до цице. :lol:
    Како и да е,и трите пораснаа со транспортни креветчиња(2/3деца и си спиеја во транспортно креветче),во спална,во двор,во дневна,на одмор,на гости-:Dсекаде со нас носени.
    Лично мене, дрвените креветчиња никогаш не ми биле фаворит.
    Овие сме си ги носеле буквално секаде каде сме имале потреба,лесни и за чистење, згодни за транспорт,и ниту едно не се искршило.
    Така да ако некој има недоумица,да не се мисли многу ;)

2. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Синко спие во мое креветче. Префарбано, како ново е.

Bicka77, Meckicja and tari like this.
  3. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Од искусните совет, може?

Некст2ме креветче, до 6 месеци се користи?
    Не знам дали вреди да купам... ми се допаѓа од Чико за кратко време толку пари... не знам. А од друга страна, мора да заштедиме место во спалната (мнооогу сме ограничени). Ама па на 6 месеци сигурно нема да го префрлам само во соба. Или да? :D
    На колку месеци ги префрливте вашите да спијат во соба?

Друга опција ми е преносливо креветче што би можела да го движам и во дневна. Ама дали е доволно цврсто за да издржи душече на горното ниво? :| На таквите им ставате нормално душече?

За креветче за во соба имам прекрасни идеи, само не ми збира такво во спална... морам некако да комбинирам на почеток.

4. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Внук ми има 4ипол години кога оди кај баба му уште спие во монтажното креветче. Супер ти е монтажно зошто ќе го мкнеш по одмори и ќе го користиш ко игрална веќе кога во детска планираш нешто друго.
    За спиење сам почна од 3г ама бидејќи до тогаш немаа можност за соба да му направат не дека не може порано...бар така мислам
    За друго ќе споделат поискусните.

Fatalnata, tambelina and LivingGlam like this.
  5. 0ли

0ли Форумски идол

И јас сакав од Чико такво, мерак ми беше многу, но се премислив. Не згрешив што си зедов монтажно, ти препорачувам такво да си земеш. Душек си ставив на горното ниво, супер си е. Малиов има скоро 4 и пол месеци, уште е на горно. Со тркала е и лесно се пренесува од соба во соба.

6. BY<3

BY<3 Популарен член

Го имам на Чиполино Мерида, едната страна се спушта и можеш да си го доближеш до твојот кревет. Попрактично и поголемо е од тие што се next to me.
    Кога бев бремена скоро сите монтажни што ги гледав беа без спуштање на страната.
    Сега скоро исто така видов дека има и на Kikka Boo случајно ми излезе на фејзбук на Локо Кроко имаа објавено, некој понов модел им е овај со спуштање на страната, само незнам која цена е провери си баш. Моето јас 5000 го платив не беше скапо.

tambelina, 0ли and LivingGlam like this.
  7. Филотеа

Филотеа Популарен член

Го користиме, одлично е! Многу е практично за доење навечер, а и за шеткање од соба во соба (тогаш не ни е врзано за креветот). Страничната обвивка се пере.
    Единствен проблем ми е што кај нас нема поголем избор за постелнина со ластик соодветна на димензиите на душечето.

Greenturtle likes this.
  8. Chanell*

Chanell* Форумски идол

l
    Колкаво е бебето?
    Многу ми се допаѓа и башка тоа што не зафаќа простор, само некако неисплатливо ми е ако само до 6м би го користела..

Филотеа likes this.
  9. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Отприлика 6 месеци се користи. Потоа станува тесно. Јас имав од тој тип ама поинакво, дрвено, и на тркалца многу ми се најде. Против клацкалки сум, оти тоа понатака си отвара други проблеми, на пример да не може да заспие без нишкање, па откако ќе го одрасне малото креветче ќе мораш да го нишкаш на секое во раце за да заспие.
    Ама скроз се може и без такво креветче.
    Ако имаш можност, моја препорака е од 5-6 месеци да се премести во своја соба. Тој период се регулираат веќе подоите во случај да доиш, а исто и за ад. Тој период исто, почнуваат да сврзуваат и повеќе часови сон. А ако не спие и се буди често, ќе се буди секаде.
    Бебето учи за свој простор и за независност од најмала возраст, при тоа на секое негово негодување ќе знае дека може да смета на тебе, оти ти секако ќе одговориш на неговата потреба каде и да се наоѓа. На долги стази, тоа е цврст фундамент да изгради здрава самодоверба и независност како личност.
    И од старт може да е во посебна соба. Само во тој случај ќе е потешко за тебе, оти на почеток цицаат нон стоп, а и да не е тоа, најголем број бебиња имаат потреба од близина и утеха па ќе сака да е близу тебе и да го чувствува твојот мирис.

Транспортно креветче не се препорачува за спиење. Ама секако тоа е твоја одлука.

П. С. Многу ми е мило што те читам по овие теми. :)

LivingGlam, MissBreezy and mal.ecka like this.
  10. IJAE

IJAE Истакнат член

Ич да не се мислиш уникатно е и нормално ќе купите нов душек исто као од продавница. Јас имам од внук ми и тоа ќе го користам, се што може да се искористи а е добро сочувано зошто да не. Секако еден куп работи ќе се купуваат, па ако можеш да заштедиш на креветче топ (y)

Bicka77 and tari like this.
  11. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Пак јас со дилеми за креветче. Каде можам да нарачам душек во димензија не по стандард? 90 со нешто. :D

Фала ти ептен @Yowannty. Така и планирам, да го префрлам во своја соба најрано што може. Од кај 6 месеци ќе биде најверојатно... набавив малечко креветче, но поголемко од некст2ме и дрвено. :) Сега уште душече, па после ќе мислиме за поголемо креветче во детската соба.
    Тенкју :hug:

Филотеа and Yowannty like this.
  12. MissBreezy

MissBreezy Популарен член

Bebe Home го донеле Mamaroo Sleep Bassinet, само за инфо, ако сака некоја нова мама :)

Ema.Sk, Pacient srna and LivingGlam like this.
  13. Molly.dolly

Molly.dolly Истакнат член

Предлог продавници по Скопје, Куманово за бебешки дрвени креветчиња ? Bebehome и enci menci некако мн скапи ми се , по 12000 без душек :/

14. kanella

kanella Популарен член

Дали некој има искуство со душечево од Jysk? Од сите до сега видени, ова најмногу ми се бендиса, и цената беше супер. Но по многу читање тука, почнав да се мислам да не е можеби меко за новороденче. Мм ме убедува дека е таман на цврстина но кас не сум убедена, па ако некоја го има добро би ми дошло уште некое мислење :lol:
    104766.jpeg

15. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Душече за бебе не треба да биде меко. Зависи какво креветче имате и зависи какво е ова од Јиск, немам видено таму бебешко душече.

16. MissBreezy

MissBreezy Популарен член

Не знам какво е душечето, ама за бебе треба ниту премногу тврд, ниту премногу мек душек. Кога ќе се притисне со отворена дланка на средина да не останува трага.

17. Evy81

Evy81 Истакнат член

Bebesupermarket имаат поевтини.

Molly.dolly likes this.
  18. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Тие што се спремате со креветче. Рано ми е од 37ма недела да си наместам постелнина? Или се мести дента кога ќе си дојдеме од болница?

VDT2906 likes this.
  19. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Почекај кога ќе си дојдете дома 5 мин е работа тоа, вака само прашина ќе ти фаќа...

Филотеа, 0ли and Tsukinory like this.
  20. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Мене ми беше наместено а одозгора покриено со чаршав. Кога си дојдовме само го тргнав чаршавот и спремно беше

Brpbrp, Pacient srna and Tsukinory like this.