Од кои транспортни креветчиња сте задоволни? И дали вредат парите плус за оние кои имаат како пулт за повивање на нив и др додатоци?
Ако сеуште не сте земале, јас би ви препорачала да ги погледнете моделите на Freeon. Ги има на инстаграм. Ние земавме модел како next to me, за половина од цената а квалитетот е тој исто и функциите. Единствено нема опција за нишање ама за цената не ни барам.
Ние земавме Kinderkraft SOFI транспортно креветче 4во1 и задоволна сум. Има опција да се користи и како корпа за бебе, ограда за играње и секако преносно креветче. Навлаката е памучна, неколку пати ја перев и квалитетот е ок. Има опција да се ниша. Оградата е мрежаста и провидна, па можам да го пратам и надгледувам преку неа, тоа ми е супер. Лесно се склопува и доаѓа со своја торба за носење, па ни е супер лесно при патувања, кои за нас се прилично чести. За дома имаме Икеа - модел Гулливер и сум презадоволна. Економично а одлично креветче.
Креветчињава се од локо кроко, ми треба совет дали некој купувал од таму креветче и од кое е повеќе задоволен?
Немам вакво креветче, имам слично како првото од Бебесупермаркет Го гледав второво кога купував,се клацка и има фиоки доле. Друга разлика со првото види дали нивото на душекот кај второто може да оди нагоре надоле тоа е многу важно при купување на креветче.
Друшки во бебе хоум има на акција дрвено креветче (од италијанскиот бренд Пали), душек и постелнина за 12.490 ден.
Има ли некој искуство со овие креветчиња од charly baby? Прашував вика дека душехот е само со едно ниво? Дали игра тоа голема улога?
Игра секако, на почеток првите 2, 3 месеци ми беше на највисоко ниво, после кога почна да се врти на средно и на крај кога почна да се исправа на најниско ниво. Гледајте и едната страна да може да се вади за да си го споите до спалната.
Дали има некој искуство од енци менци креветчињата што се, во city mall само едно е изложено, а на веб страната има повеќе па не знам дали да нарачам така без видено.
Види од кој бренд,зошто Енци Менци и Локо Кроко имаат многу исти брендови,па да не го има во Локо Кроко, да можеш да го видиш.
Дали има некој креветче од Андреј Компани? Знам дека игра улога душекот да е на 2, 3 нивоа. А за оградата има ли улога дали се спушта на 2 или 3 нивоа? Или за да се спои со спалната секако треба да се тргне оградата?
Кај мене спуштање на оградата игра улога, моментално душекот е спуштен на најниско ниво, го заспивам го ставам в креветче и ја подигам оградата на највисоко ниво, така со спуштена ограда ми е полесно ставањето на бебето в креветче без да се пробуди
Што мислите за овие креветчиња? Добри се за бебе? Имам дрвено ама некако ми е пониск дишекот од мојот и се мислам ова како подобра варијанта додека е малечко и поблиску да го имам на вид. И точно оваа марка како е или да барам нешто друго?