Да се надоврзам за дрвено креветче... ќерка ми спие во моето креветче, старо 30 години. Не се подесува нивото на душекот, ниту се спушта предната ограда. Неизводливо беше да се стави до спална, за веднаш до мене да биде поради ограничен простор во соба. Мислев потешко ќе ми биде за ноќниот подој и за кревање/спуштање на дете ама еве, втор месец терам без проблем. Само првите недела/две станувавме со маж на смена за да провериме дали дише ама тоа мислам го прави секој родител без разлика на опремата. Зборот ми беше, не е страшно ако не земеш вакво плус. Секако не те убедувам да си идеш спротивно од желбите
А дали некој имал искуство со вакво транспортно што може да му се спушта едната страна? На Kikka Boo се
А ако го земам треба душек посебно или доволно е тоа внатре што си е? Па и јас ради тоа да не биде цело време да треба да станувам, да го земам бебето вака си мислев поблиску попрактично за првите месеци. Ама штом викаш не е тешко можам и да си пробам во почеток се ми е спремно па ако ми е потребно од кога ќе се роди да го нарачам.
Не треба имаат маливе внатре,тоа е доволно. Инаку и јас како @Bicka77 со мое старо креветче ќе терам,нема нивоа, ајде тешкото е недела две додека ни зараснат раните после е лесно
Мене лично не ми е тешко. Е сега јас брзо се опоравив од пораѓајот, ваљда и тоа ми е олеснителна околност... Не знам како е правилно да се постапи.... Друга идеја е да си ги разгледаш овие креветчиња, да најдеш некое што ти се допаѓа, да се информираш за цена, за се, па кога ќе дојде време, пробај со дрвеното, ако не иде така, праќај маж да го купи. Ја вака бев спремна за повеќе работи од опрема за бебе и откако се роди бебето, ако можевме да пројдеме без нешто супер, ако не, праќав маж у шопинг со јасни инструкции.
Јас го имам и супер задоволна сум сега за сега. Она е малечка за поголема ќе видиме како ќе се покаже
@jarec6 @Bicka77 Фала ви другарки, во право сте и јас ќе пробам со дрвеново па ако не оди ќе си нарачам преку интернет
@girl__20 Јас го имам истото креветче сафети и го продавам ново е! На пола цена од купената.. 4.500 ден. Криво ми е да скапува по подруми..
Вака најарно. Добро... ние ефтино го зедовме. Толку не кошташе ново. Ионака за 2 години, најмногу, ќе го надраснат. 10 и повеќе бебиња можат 'да се изгледаат' со исто креветче.
@WildMk Па да, ем е супер за тие што не сакаат да им се зафати мн место, а и практично е. Ете јас се од напред купував, 3 нови креветчиња имам, а децата со мене на спална спијат. Немам место веќе за нивните работи, 3 колички, 3 кревети игрални возен парк на син ми .. Првата количка на син ми толку скапо ја земав а толку е уништена во подрум што да ти е срам и да ја подариш некому
И нашава со мене на спална спиеше Количката ја поклонив веднаш оти многу малку ја користев. Голема и тешка зедов, ко идиот некој и не можев со нејзе да се симнувам и качувам по скали, башка бебето в раце. Немавме лифт во зградата. Да ми е сега, знам како треба. Тогаш радоста ме понесуваше и не знаев кај ом-кај терам. Играчки, играчки, играчки! За на крај со штипки да си игра и капаци од тенџериња
И јас сум иста сакам се да имам и да купам пред време. За секој случај ке почекам за тоа и јас штом сите викате дека не се користат толку. Мислам и знаев јас затоа си имам нормано креветче ама сепак за во почеток ми беше додека е многу мало. Иначе не сум во мк не би можела да го купам. Ама па и не е ни скапо да се купи и ново овде
Има ли некој креветчиња од Чарли бејби во Тетово? Не сум ги гледала на лице место, само на инста, па не знам дали да одам натаму или е подобро од Скопје негде да се земе? Ќе ми треба и уште едно, некое лесно на тркалца ама високо. Некое поефтино. Предлог за такво?
@jarec6 гледам дека ги разбираш доста бебешкиве работи, па да те прашам. Го земавме Kinderkraft Uno креветчето, ама душекот ми изгледа некако многу тенок (не дека знам како треба да изгледа бебешки душек), ама дебелината му е околу 4цм со се даската што ја има внатре. Ок ли е или паметно е да се купи нов, подебел душек?
За вакво нестандардно креветче не верувам дека има обичен душек да се купи Колку време се користи креветчево?