Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Креветче за бебе - совет?

Дискусија во 'Бебе' започната од koritsaki, 26 ноември 2010.

1. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.594
    А страната не се спушта ? Зашто не пишува на тоа од 6000. За кратко време ми е па затоа да не земам поскапо. :)

2. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.774
    Допаѓања:
    17.582
    Јас друг модел имам, ама и на ова не се спушта страната, јас скроз ја извадив за да можам да го доближам до брачниот кревет.

На girl__20 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.594
    Фала:l:

На Oneo му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ma1ma

Ma1ma Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2020
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    25
    Здраво,искуство до вакво креветче? Размислувам дали да купам вакво па добредојден е секој совет.
    Ви благодарам.

Прикачени фајлови:

5. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Jas go imam top e. Bev skeptik deka dusek vo delovi ama ne se oseka toa,tvrdo e. Baska jas go utepav setajki krugot niz doma,navecer spalna preku den vo dnevna so mene. Moeto bebe e 3 mes i veke pocnuva da i stanuva malo krugceto. Ako te interesira neso drugo prasaj slobodno

На stsmua05 и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  6. Ma1ma

Ma1ma Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2020
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    25
    Fala ti,sakav da prasam kako raste se prilagoduva neli? I dali se otvara da moze da e spoeno so spalna dodeka e malo

7. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Malata verzija ne se otvora ama realno i ne ti ni treba. Golemata mozes da go izvadis sredniot de i da bide nonstop spoeno so spalna ama nema mehanizam da ja spustis taa strana ili ja zastrafuvas ili ne. Za dusekot ima mislam 5 visini sto e ok,barem mene mi ima soodvetna za krevetot. Odi vo kids and co vidi si go na lice mesto. Estetski ima ubava linija ivicata ne e ramna neso branovidna toa jas na slika ne go primetiv na primer

На stsmua05 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kosmodiks

kosmodiks Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    251
    Креветче доближено до брачниот кревет е потребно само да не стануваш во текот на ноќта, така? Се мислам какво креветче да земеме, ако треба да биде доближено до брачниот кревет би зеле обично без ништо, ако не мора да е поврзано со спалната можам да земам и со фиоки што би било по практично за понатаму.
    За понатаму имаме голема детска и ќе одговара секакво креветче. но сега спалната и не ни е баш голема за да можеме да бираме, а не ми се дава плус пари за оние малите next to me со оглед на тоа што сите кажуваат дека се користат само до 6 месеци, а после 6 месеци сигурно не би го префрлила во детска соба сам да спие.

9. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.774
    Допаѓања:
    17.582
    Па и не станувањето во ноќта е најважно според мене. Ептен е полесно да е споено. За јадење, пресоблекување, ако се заплачи да го земаш..
    На креветчињата или можи да ја спуштиш едната страна или да ја извадиш скроз, како што направив јас.
    На нашето креветче има фиоки па го свртивме обратно на другата страна за да се отвораат фиоките.
    Како малите сакав и јас на почеток ама размислив дека после 6месеци треба пак да купувам бебешко креветче, си земав нормално креветче.

На kosmodiks и Осе им се допаѓа ова.
  10. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.594
    Некој да не има душек од либерта? Прашав и тамо ама тоа со алое вера не било многу тврдо. Ако имате кое?
    Или предложете ми некое друго :D

11. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Најголема грешка направив што земав креветче без спуштање на страната ,и јас ја извадив и до 8 месеци си беше споен со нашиот.
    Ама после почна да станува и еднаш од креветчето преку спална на земја. И ја вратив страницата ,сега ноќе кога се буди ја земам за цицање и заспивам па така она си останува во нашиот кревет...

На elimkd, MilaSs12, lovely91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.774
    Допаѓања:
    17.582
    Разбудена падна или заспана ?
    Оти за заспани има многу дури да го помини креветот за да падни.

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Абе спиеше... Се разбудила и ќутенката ги прескокнала ќебињата со лазење со качување којзнае како ,само лупање слушнав...

На Oneo му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.673
    Допаѓања:
    18.330
    Може и помалку од 6 зависи колку ке е пргаво бебето.
    Земи си какво ке ти е најпрактично за понатака. Јас станував за секој подој и доев на фотеља за да не се успијам и да не го поклопам.
    Во креветче си спиеше сам цело време целосно одделен од спалната.

На kosmodiks, tina2018 и rainbow_bb им се допаѓа ова.
  15. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.336
    Допаѓања:
    5.237
    Со транспортното креветче иде една како тврта подлога обложена со многу тенко сунгерче.

Тоа е душечето или треба посебно да се купи душек ( ако да, каде и колку пари е душекот?)

16. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.673
    Допаѓања:
    18.330
    Дишек обавезно, тоа е подлога. Имаш секакви душеци, јас од бебе хоуѓ имам. Има во енци менци дормео симпо комодита и секаде каде што има бебешка опрема и душеци за возрасни.

17. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.336
    Допаѓања:
    5.237
    Да барам класичен душек или душек за транспортно?

18. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.673
    Допаѓања:
    18.330
    Димензиите се тие. Јас имам душече што се преклопува на три ама не е квалитетно. За пат неколку дена да ама за секој ден си треба квалитетен душек. Барај класично душече.

19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.799
    Допаѓања:
    325.255
    @Pacient srna мислам ти го имаше креветчето од KidsandCo?Ај сподели како си задоволна.Сакам наредна недела да нарачам.

20. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Top sum zadovolna. Maliot del go utepav od mknenje dnevna spalna....na pocetokot morav da ja gledam nonstop i prakticno mi bese iako stanov 50tina kvadrati. Ubavo e na lik,jas i baldahinot go zemav. Duseceto e tvrdo ne se oseka deka e vo delovi. Sega se spremam da go prosiram veke tesno i e. Drugite delovi za presoblakanje top mi dojdoa sea ne znam sto da smislam. Ako neso posebno te interesira kazi vaka ne mi teknuva sto da pisam :)

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.