Каде може да се најде вакво креветче-лулка? Дали можеби некој го има и како сте задоволни? (Се надевам дека се гледа доволно)
Имав лулка и кратко ја користев. Прекратко не паметам ама не повеќе од 4-5 месеци. Ај син ми крупен, друго бебе можеби би ја користело 6 месеци. Убава е ама ако имаш пари одвишок. Инаку не препорачувам лулка.
https://www.libertabebecentar.mk/krevetchinja/kinderkraft-lovi-3-in-1-baby-cot Me interesira mislenje i iskustvo nekoja ako go ima da spodeli? Isto taka dali moze vo nego da lezi 24/7 ili samo e za kratki popladnevni dremki? Dali duseceto sto go ima e ok ili treba novo da zememe? Kaj naogjate postelina za ova krevetce? Dali ogradata od strana se trga ili e vaka kako sto e?
Некој совет за креветче/креветчиња за близнаци? Дали има некаде специјални за близнаци басинети, транспортни или обични креветчиња? Или посебно по две треба да се купат? Некоја мамичка што нашла нешто практично да препорача по можност со слика/линк...
Пишува дека е само за новороденче. Ако не ти сменува тоа, можеш да си порачаш постелнина според димензиите.
Еве ние две вакви купивме, од 0-5 години па се трансформира од 5-17 години. Баравме и ко едно кревече за близнаци Али во мкд не успеавме да најдеме.
I isto me interesira dali e lesno sami da si go sklopime posto razbrav deka vo delovi go dostavuvaat? Ti blagodaram
Во саботата ни стигнаа мила, уште не сме ги склопиле, Али мм се разбира од такви ствари па предпоставувам нема да имаме проблем. А во живо не на слика се преубави
Имам транспортно креветче за кое што дополнително купив и транспортно душече и душече за секојдневна употреба. Обично транспортните креветчиња немаат душек со нив или имаат многу тенок сунѓер. Купи си обично бебешко душече, ќе ти треба од старт.
Ние земавме транспортно. Првите 3 месеци во гнездо спиеше и гнездото само го спуштав во креветчето, па после тоа купивме душек, откако не го собираше во гнездото веќе. А ако немаш гнездо тогаш обавезно душек дека тоа што оди со транспортното е ептен тенко и никакво, не е ни душек уствари.
Зошто не е безбедно? Не зборам ја за оние обичните со оградици од страна. Моево беше како мини душече, тврдо и широко, немаше шанси да се угуши или нешто ако мислиш за превенција од сидс
Не знам какво е твоето, а не знае ни она, и да е безбедно ти и препорачуваш во гнездо да го става. Генерално гнездо не е безбедно ниту препорачливо за грбот да се користи покрај обичен душек. Не вреди заштеда од 4000-5000 за ризикот. Ниту е препорачливо ниту има потреба. Да, може некои саат два преку ден, дремки кога е пред очи ама вака не. Да се разбереме, не ти се мешам на тебе ниту пак ми е поентата да те навредам или осудам, едноставно и одговарам на членката.
Не бе па и ти, не ме навреди, баш во право си добро е што пиша зошто скроз го изоставив тој дел да го објаснам. Иначе не беше за штедење туку ич нејќеше да спие во креветчето па за да не го ставам така меѓу нас, страв ми беше, само го ставав гнездото меѓу нас, па постепено гнездото во креветче па на душек за да се навикне. Секако душек е најдобра опција и ништо друго во креветот.
Здраво девојки. Кое креветче повеќе ви се допаѓа? https://bebesupermarket.mk/product/Wood-cot-BEBES-COZY-white-Kn4Lt https://bebesupermarket.mk/product/Wood-cot-BEBES-NIDO-white-osoLO