Мамички, што е попрактично за креветче, само плетенка на сите страни или оградица? Плетенка се мислам заради поголема циркулација на воздухот, но после кога ќе потпорасне да се врти и се удира во даските од креветчето? Или сепак оградица од трите страни..
Јас имам и плетенка и оградица, еднаш ја ставив оградицата и некако многу ми се виде и од тогаш не ја користам, плус без навреди ама креветчето ме потсеќаше на оние кревети наџунџурени за сунет Секако ќе се удира, плетенките кога спасуваат - кога не. Кај нас најново е да ги гризе даските, мислам некој ден заби ќе искрши, а креветчето е цело изглодано Мое мислење е плетенка или ништо. За ударање ќе се научи, моето се маваше ама сега го гледам припазува колку може.
Дали имате искуство со ова креветче? Sofi Kinderkraft 4in1 Си го замислив за во дневна,со цел да не купуваме гнездо, релаксатор, игрална. Плус да си има бебето место само за него, а и за патување да го користиме. Сеуште е рано, сепак како идеја ни е ова засега
Jas bev vo comodita so cel da gledam dusek za transportno krevetce, no prodavackata mi rece deka duseceto ke bilo visoko 16sm, i odgovaralo samo za drveno krevetce.... I sega kakvo da baram, za transportno, a da ne e na preklop? Moze predlog?
Здраво женски, Сакам да земам транспортно креветче, па се мислам од каде да го земам. Ги гледав овие креветчиња на енци менци, ама незнам дали се добри. Дали некој го има земено ова транспортно креветче? И како сте задоволни. Во описот пишува дека следува подлога за спиење. Дали само неа се користи за спиење на новороденче или треба да се купи дополнителен душек?
Јас купив транспортно креветче, меѓутоа од Локо Кроко. Лошото со Енци Менци е што ги немаат изложено, но не дека ако ги прашаш нема да го отпакуваат да ти покажат. Лично мене тоа ми беше голем проблем затоа што ќе требаше 3-4 пати да ги малтретирам продавачките. Подлогата за спиење во било кое креветче не е доволна за спиење, мора душек да се докупи. А кога се става душек, ме советуваа кога ќе почне да се фаќа да се исправа, веднаш да ја тргнам подлогата и да почне да спие на најдолното ниво. И многу битна работа, види дали е стандардно креветче,т.е димензиите дали се стандардни. Има некои поголеми и ќе си направиш проблем за душек. Се надевам нешто од нешто помогнав.
Значи врз подлогата се поставува душече, без разлика дали детето е новороденче или поголемко? А душек каков и од каде зедовте? Која дебелина треба да биди?
Без разлика колкаво е бебето се става душече. Ќе видиш кога ќе купуваш, ќе добиеш претстава како изгледа. Тоа повеќе е за стабилност на горното ниво. Ти можеш ако сакаш да го користиш за спиење, но кога ќе видиш што е тоа всушност, нема да ти биде сеедно да го ставиш бебето да спие врз тоа. Баш изгледа како подлога за пресоблекување само поголема. За душече јас исто од Локо Кроко земав. Не се скапи, од 1500 до 1800 некаде одат. Гледај само да е екстра тврдо. За дебелина не знам која е, ама моево е камен тврдо. Кога се информирав за купување, тоа беше нагласено. Пипни ги убаво, продавачките знаат да ти дадат душек кој е ,,тврд", всушност врска да нема, ќе кажеш сите сакам да ги видам. Таман на лице место ќе си го пробаш душекот врз креветот. И уште нешто, во Тополино не се ни обидувај да отидеш. Еве една анти реклама за нив. Сите креветчиња се спакувани, а во продавница не сакаат да ти ги покажат. И ти ќе фрлиш 5-6-7000 за нешто невидено, ако не ти се допаѓа кога ќе го отвориш дома нема да ти го сменат, што е казниво по закон, но нејсе. Сакам да кажам, не си троши бензин до таму на оваа скапотија, џабе ќе одиш.
Јас купив душече од Бебе Хоум исто за патување, се склопува во ташна, ама мене не ми е за секој ден за спиење туку повремено кај мајка ми. Ако ти е за стално може подобро обичен душек да земеш. Еве слика од мојот: