Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Креветче за бебе - совет?

Дискусија во 'Бебе' започната од koritsaki, 26 ноември 2010.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.565
    Допаѓања:
    106.296

http://chipolino.com/ еве ја официјалната страна на чиполино , но нема продавница чиполино во македонија , главни застапници се Андреј компани од Штип. Иначе низ продавниците во Ск каде што има колички кревети , можеш да видиш имаат каталози од Чиполино и можат да направат порачка.. Еве сега видов дека имало и во Енци Менци , чиполино монтажни кревети

http://www.encimenci.com.mk/proizvod.asp?id=0008&kat=4

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  2. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
  3. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    фала ти ;)
    се мислам за монтажно некако дрвено ми е поубаво ама ете не сум памена што е подобра варијанта :?:

4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.565
    Допаѓања:
    106.296

па види , и јас така се мислев дали да земам дрвено или монтажно , разликата е што во дрвеното може детето да спие значи и 3 год , а монтажново издржува до тежина од 15 кгр , значи може да го користиш некаде до 2- 2ипол год. највеке.. а убаво е што монтажново е лесно го носиш кај што сакаш , лесно е и во кола да го ставиш , и плус за играње с има.. така да како ти си сакаш :)

5. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    да ти кажам искрено ќе поминам и до пластичарска па на крај краева и не мора да е брендирано :)

6. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    http://chipolino.com/ еве ја официјалната страна на чиполино , но нема продавница чиполино во македонија , главни застапници се Андреј компани од Штип. Иначе низ продавниците во Ск каде што има колички кревети , можеш да видиш имаат каталози од Чиполино и можат да направат порачка.. Еве сега видов дека имало и во Енци Менци , чиполино монтажни кревети

http://www.encimenci.com.mk/proizvod.asp?id=0008&kat=4[/quote]
    фала ти ;)
    се мислам за монтажно некако дрвено ми е поубаво ама ете не сум памена што е подобра варијанта :?:[/quote]

керка ми до пред 2 месеци спиеше во монтажно креветче има 5 години и 20 килограми инаку креветчето е купено 2003 година за поголемото дете па она го наследи
    Дрвеното кревеното креветче да се разбериме на лик е поубаво али не и толку функционално тешко е не се помрднува а монтажното со една рака се крева башка се пакува во една торба и можеш на одмор да го носиш со тебе можес да го спуштиш и скроз доле и да ти служи ем како игрална ем како креветче за спиење
    Додека е помало до кај 4-5 месеци ке спие во дрвено ама кога ке се научи да се поткрева нема да можиш да го оставаш во креветче ни на 5 секунди само а некогаш реално и ке имаш потреба од тоа а со монтажното можеш да го оставиш и 5минути а неможе да се повреди во него
    Така да според мене подобра опција е монтажно креветче ние бевме едни од првите што одбивме дрвено и земавме монтажно креветче пред 10 години

7. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    е вака кога ќе те посоветува некој поискусен е подобро :) фала ти ева :*

На anule88 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    Па за тоа сме си тука на форумот нели ???
    инаку насето и после 10 години си е здраво и право искористено максимално 10 години на прсти се брои колку вечери е празно и до охрид ни е 3пати прошетано :D :D :D :D

9. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    И јас се мислев ке видиш вратисе две страни наназат ама недобив многу помош :lol: и јас сум сеуште во дилема ама највероватно ке земиме монтажно и тоа бас вакво бендисавме со мм http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... mp;theater

10. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    даааа ми се свиѓааааа :) ама каде е ова бе ануле?

11. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    Ние го најдовме ова во битола носата од две фирми во продавницата на Cangaroo i Chipolino и цената мислам му беше 5700 сега се думаме кога да му го земиме :D

12. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    битола далеку ми се гледа :) го најдов јас и кај нас и иста цена има.и јас ќе си земам такво супер е. фала ти ануле и со здравје да си се служите :*

13. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    сакав да допрашам.овие монтажниве може да им се стави и на 1 ниво душек? зашто некако на сунѓер да спие ми е глупо и дали кога ќе потпораснат нема да се превтуваат или доволно е височко?

14. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    форко кај мене вака беше до кај 4 месеци си спиеја горе на1 ниво од среината малку еpтен погоре и не на душек него на тоа што е со креветчето цврстото обложено со малку сунгерче после 4 месеци го спуштив скроз доле и таму ставивме душече а за испаѓање после 1 година рачунај виско е и не може да си ја преметне ногата од другата страна за да испадне

На anule88 и Forko им се допаѓа ова.
  15. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    фала - пак ;)

16. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    Ке си имаме исто супер :inlove: :inlove: :inlove: :*

17. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    :P :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :*

18. sarah.key

sarah.key Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2010
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    23
    мене уште ми е рано но и јас се мислам, прво сакав дрвено па после од овие другите, но мајка ми сега ме убедува дека подобро за бебето е да е во дрвено ? ??? и ајде сега одклучи се

19. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.614
    Допаѓања:
    771
    Jas se mislam sto da zemam za pocetok.Relaksator,lulka ili krevetce? Relaksatorot mi e najprakticen za pocetokot,ama kratko se koristi,pa ne mi e najekonomicna varijanta.Poveke sum za nesto kombinirano lulka krevetce.Ima nekoja vakvo nesto i kolku cini otprilika?

20. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    Братучедка ми имаше вакво и милам дека го купија околу 4000- 5000 ден но тоа беше пред 4 год сега незнам дали се иста цена

Прикачени фајлови:

• images.jpeg
      images.jpeg
      Големина на фајлот:
      3,8 KB
      Прегледи:
      169
    На katalina му/ѝ се допаѓа ова.