Јас ова го имам за кај мајка ми го земав и задоволна сум https://www.babycenter.mk/freeon-transporten-krevet-so-dvojno-dno-38022-953856.html За дома у дневна земав транспортно од Пики на фејсбук со има опција да се клацка
Види дали има две нивоа, можеби и тоа е разликата покрај додатоците. Обично поевтините имаат само долно ниво.
Точно, тоа го заборавив ама секако и на долното може да спие, само на горното е попрактично за мајката.
Во понеделникот бев овде мислејќи дека се Бејби центар онлајн, ама овие други биле, баш ќе видам, во комшии ми се. Фала
Јас имам душек со креветчето од чарли Бејби, тврд е, затоа мислев да не треба поквалитетен, ама и овој е тврд. А транспортните мислам исто идат со душек?
Ретки се тие што имаат во компет душек. Најчесто е една тенка подлога , но бебе не може да спие на тоа.
Во врска со душечињата,колку воопшто се добри овој тип на креветчиња и колку би се користеле? Бидејќи секако се со тенко душече, без опција за стандардно.
Не знам какви душечиња имаат овие next to me креветчиња. Инаку се користат до кај 6м т.е додека не почнало бебето да седнува или да се исправа на коленици. Нека каже некоја мама што има ваков тип на креветче.
Јас имав вакво креветче, со оглед на тоа што имав болка во опашката после породување ова креветче за мене беше спас. Удобно и за мајка и за бебе, нема потреба да станувате бидејќи си е залепено до креветот, компактно за помала спална. Се користи до околу 6м или додека бебето да почне седнува само. Душечето си оди комплет и е соодветно за овој тип на креветчиња, како постелнина (долен чаршав) користев тетра пелени. Јас би ви го препорачала, мене многу ми се најде.
не само душеци немаат таму, земавме ние такво креветче ама душекот е многу тенок сакам некое плус поудобно.
Здраво Ајде да се навратам на бебешкиве теми. Дали сте задоволни од транспортно креветче? Од каде ви се купени? И дали да земам комбинација на креветче со лулка, има ли фајде од такво?
Јана, те молам уште некој совет сподели ми од ортопедот во врска со транспортно креветче. Ете и погоре прашав, ама почнав да листам низ темата и како најтазе можеш да ми објасниш. Дали и со лулање да земам опција или само креветче да биде? И како оди, има душек тенок на повисоко наместен? Друго на што треба да внимавам при избор? Малиов ќе го оставам во спална во неговото креветче, дури му се направи детската, ќе спие со татко му, а ние во дневна и транспортното сакам во дневна да стои на некое време. Вака ми е идејата, па здравје Боже ќе видиме.