Креветче за бебе - совет?

Discussion in 'Бебе' started by koritsaki, Nov 26, 2010.

1. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

ај препорачајте ми креветче транспортно од кое сте задоволни? и препораки на што да обрнам внимание највеќе. материјалот да е убав да не шушка сакам.
    ги гледав во локо кроко на кикабу дали има некоја на таа фирма да каже дали се добри? поточно за овие ме интересира
    2E90C661-3F85-480C-AFBC-42452A648A07.png DB522931-6D4D-4BA0-BAD3-909F070AF0BA.png 4CC73CE9-921D-41AD-B6B4-FAEDED0E04DE.png

2. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

како си задоволна? каков е материјалот шушкав ли е многу?
    го гледам од пваа фирма и се мислам сега дали ова или на кикабу 1D60AB4F-0B19-4BC1-9052-45A7D9D5046A.png

3. Anturium

Anturium Популарен член

Дојдов на ви кажам за креветчето 8 во 1 на омни бејби. Катастрофа. Само 9 месеци го користиме и буквално сите даски излегоа. Разочарана сум премногу, да не се заебете како мене и вие, затоа ви кажувам искуство. Ако некој сака нека ми пише лп ќе му пратам слики.

Туку кажете ми дали некој го има и е задоволен од транспортното креветче Joie Kubbie Sleep? Многу шушка материјалот? И душекот добар е или ќе треба друг да зимам?

Larea and WhiteCat33 like this.
  4. 0ли

0ли Форумски идол

Нешушкави има и од Чиполино.

5. Miss_S

Miss_S Популарен член

Задоволна сум со тоа што веќе си го користиме како игрална. Мојава се научи со нокти да греби по мрежата, е тоа баш е шушкаво.

Имај во предвид дека е со помали димензии, ако е истото што мислам, значи до кај 1,5-2 години максимум ќе го користите. Некаде околу 90цм е должината.

Душек јас во Мкд по мерка порачував од Федер бау Нема со тие димензии во продажба.

6. Anturium

Anturium Популарен член

Го нарачав сабајле, најдов и душек со таа димензија тука ама прво да стигне точно да измерам па ќе земам. Секако е планот до 2 год да го користеме, белки таман ќе е. Фала ти на споделеното искуство :l:

7. Miss_S

Miss_S Популарен член

Супер опции има со тоа што нели и се отвара странично. Претпоставувам веќе оди твоето,ќе може само да влегува и излегува. За игрална сигурно би функционирало подолго.
    Е само јас ја одбрав светлата опција се валка многу. Ќерка успева и да бриши раце, уста, нос и се што ќе стаса така да веќе е стасано за перење.

8. WhiteCat33

WhiteCat33 Популарен член

Баш сакав да прашам за креветчето на omni baby, дали вреди за парите, мене ми беше дека првиот дел е малечок и таман да го бери во спална бидејќи не ни е голема спалната, ама по ова заклучив дека не вредат :)

9. WhiteCat33

Дали има креветчиња дрвени што би биле помали во однос на ширина, гледав на bebehome i enci menci сите се или 70 ширина или 67, дали може да се најде нешто помало во ширина? За транспортно искрено се сомневам дека ќе му биде удобно во него на бебето? Кажете некој совет бидејќи просторот во спалната ќе ни биде кнап кога ќе дојде креветчето:|

10. Carolin.

Carolin. Форумски идол

Нашето е 60х120, од мебел виденов го земавме, дрвено.

WhiteCat33 likes this.
  11. Anturium

Anturium Популарен член

Креветчето е преубаво на изглед стварно. 8 во 1 беше нашето и има предобри опции. Ама ете, квалитет 0. Многу ми е криво мене, уште не можам да се помирав дека скоро 400 евра го плативме. Штета

WhiteCat33 likes this.
  12. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Зошто во транспортно да не му биде удобно на бебето? Истиот душек може да се користи и за дрвено и транспортно.
    Инаку стандардните димензии на душек се 120х60, на тоа додади некој цм плус за дрвената ограда.

WhiteCat33 likes this.
  13. WhiteCat33

Ми имаа кажано дека шушкале многу и затоа:|

14. MarcyNA

MarcyNA Активен член

Zdravo, vreme ni e veke da se obezbedime so krevetce i mnogu se mislam dali drveno ili transportno. Jasno se gleda po postovive koe vi e favorit na site :D no me interesira da mi kazete iskustvo vo vrska so visinata na pozicijata na dusekot. Primetiv deka drvenite se dosta povisoki od transportnite pa najniskata visina doagja povisoka (ne tolku "na zemja"... pa posle 6 meseci koga ke mora da se spusti dusekot na dolnoto nivo od transp. krevetce dali doagja mnogu nisko i dali e neudobno za ostavanje na deteto po povekje pati na den, najveke za kicmata prasuvam... :whew::rofl:

15. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Nie imavme iskreno od onie drvenite klasicnite ama ne bi go kupila. Bi dala poveke pari i bi kupila drveno od onie sto se pravat pogolemi. Edna vnuka sakase da se kaci 2 i pol god ima pa knap ja sobirase. Odsekogas mi bile podobri rabotite sto se koristat poveke vreme.

16. Tea SK

Tea SK Популарен член

Имаме дрвено креветче за ќерка ми земено и сега се мислам за второво да го фрлам и да си земам транспортно.
    Ем тешко не можеш да го мрднеш, да усисаш одоздола, ем се лупа бебе во дрвото, ем не се спушта до доле душекот зашто има фиоки, па ми се преврти преку ограда на глава на 10 месеци. Еве ја 2 ипол години, што се вика не ја собира веќе.
    Сега да ми е памет никогаш немаше да земам дрвено.

17. Miss_S

Miss_S Популарен член

Мојава е година, ај што прета цело време во спиење, па ноќе кога ќе ја удри главата имаме плачки, плус со страв ја оставам и кога треба да се облечам. Едно што може да се преврти, друго скока цело време, очекувам било кога да се повреди. А стојам на чекор од неа. Во иста соба се спремам, не дека е сама оставена.
    И од мене голем минус за дрвените.

Tea SK likes this.
  18. WhiteCat33

Здраво женички, дали некоја го користела ова креветче? Го видов во енци менци и многу ми се допадна ама е поскапо од останатите и ме интересира дали вреди за парите, знам дека е до 4години, исто душечето како тенко ми изгледа па дали е квалитетно :wasntme:

Attached Files:

19. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

I mene ova mi bese ubavo ama si vikam zosto 25000den za ova koga mozam transportno za 6000, barem ke moze da se pakuva. Neznam sto se dobiva za parite so ova od chicco

20. WhiteCat33

Имаше видеа на страната за ова дека се прави и креветче за на под за толдер ама сега тоа колку ќе е практично искрено незнам :|