Креветче за бебе - совет?

Дискусија во 'Бебе' започната од koritsaki, 26 ноември 2010.

1. FarfallaBlu

FarfallaBlu Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2020
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    132
    Ти благодарам :) баш ќе го ѕирнеме иако нашиов сеуште спие со нас на спална :D сакам да почнам да го навикнувам во креветче, да затопли ќе го носиме кај бабите на гости ќе мора да земеме транспортно :D

На LadyR му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.256
    Девојки еве ме мене пак со прашања
    Ми се допадна креветче од бебе супермаркет го имам постирано погоре, но сега најдов уште едно кое ми е убаво и доста е практично затоа што се менува напред страната за поголема да може сама да легнува и да станува од креветче. Прашањето ми е дали некој го има и дали сте задоволни од квалитетот. Сигурно ќе биде едно од тие две, ама пред да купам реков да прашам дали некоја го има да сподели искуство FB_IMG_1736963133300.jpg FB_IMG_1736963525727.jpg

3. Магнолија

Магнолија Нов член

Се зачлени на:
    21 јануари 2025
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво, јас сакам да прашам дали некоја од вас порачувала креветче по мерка да и изработат никако неможам да најдам дали некој изработува кај нас креветчиња. Поздрав

4. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.513
    Допаѓања:
    8.979
    Секоја компанија/ мајстор која работи плочест мебел по мерка може да ти изработи.

5. Izabela505

Izabela505 Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2022
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    23
    Дали некој продава транспортно креветче за бебе?

6. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.256
    Види во темата Продажба/размена на бебешки производи мислам дека пред некое време имаше

На Izabela505 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.601
    Допаѓања:
    17.385
    Знам дека дрвено креветче е најубаво, но ме интересира за некое малецко, што се склопува како next to me, колку се практични и до која возраст може да се користат?
    Спалната ни е многу мала со врати од тераса само, па кога првото дете спиеше во дрвеното креветче, никако не можевме да отвориме. Тој е просторот и мора таму да стои. Нејзе на 1 година ја префрлив во своја соба, па здравје така планирам и за второто, после годинка во друга соба во дрвено да спие.

Ова случајно ми излезе на Инстаграм, гледам у се склопува лесно па ќе можам и да го петам низ стан.

Прикачени фајлови:

8. zver4etoo

zver4etoo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    3
    Zdravo, tie sto koristite transportni krevetcinja, dali im dodavate obicni duseci, ili gi koristite tie tenkite sto doagjaat so niv?

9. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.706
    Допаѓања:
    1.386
    Mora dusek da se kupi

На zver4etoo му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.136
    Допаѓања:
    6.489
    Joie Kubbie види го. Максимално го искористивме ние. Само душек по мерка ќе ти треба да земиш.
    https://topolino.mk/product/krevetce-kubbie-foggy-gray-joie-2/

Едит: на долното ниво до 1на година го користевме. После се научи да излегува. Може и како игрална да го користиш. Помало е во должина и ширина така да секако до максимум 1-1,5 година би собирало дете.

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.136
    Допаѓања:
    6.489
    @pamelche , ми истече времето за редактирање.
    Ова е креветчето

Тој дел како навлака за infant, не е дел од сетот, не знам ни дали го има тука да се порача и купи ама и без него се две нивоа и повеќе од доволно.
    Душек по мерка од Федер Бау зедовме.

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    2.982
    Дали ти доаѓа во предвид креветче со тркалца? Па кога ке ја користиш вратата од тераса ке го поместиш?
    И мојата спална е мнг мала, требаше бебо да го сместиме под прозори да блокираме една врата од плакар. Наместо тоа, зедовме обично дрвено на тркалца, и тој е сега помеѓу мене и плакар. Кога ми го треба плакарот го тргам креветчето. Нормално без бебе внатре.
    Моето e на free on. Најобично со тркалца, со душек заедно излезе околу 11.000 ден
    Исто едната страна се спушта, можеш да подесиш нивоа.
    И е 120 цм. Може да се користи подолго време.

13. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.601
    Допаѓања:
    17.385
    Имаше тркалца моето ама од влечење некако не знам што се деси и се скршија 2, и другите ги извадовме. Не ни доаѓа во предвид да купуваме ново дрвено, зашто веќе имаме. Барам поевтина и заменска варијанта за до годинка, па после да си спие во дрвеното во детска.

На Lady Miami му/ѝ се допаѓа ова.
  14. milicka12

milicka12 Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2024
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    6
    До кога ги користи во малечки крукчиња креветчињата :) и дали си задоволна

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  15. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.671
    Допаѓања:
    2.573
    ,до два месеци,пораснаа и мали им беа,сеа се големки супер се

16. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.510
    Дали некоја од вас што го има нарачано креветчето од teddybaby.sk би сакала да ми прати сликички во живо? :$:f:
    Најмногу од се ме интересира дали има изграфирано ege baby, бидејки кај нив гледам дека на некои слики има на некои не. Ги најдов во Турција оригиналните, ми е страв да не се само копии нашиве.
    Ви благодарам

Прикачени фајлови:

• IMG_6360.jpeg
      IMG_6360.jpeg
      Големина на фајлот:
      186,1 KB
      Прегледи:
      24
  17. Kejt362

Kejt362 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2021
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    551
    Нас ни стигна Омни овалното, од лик и цврстина сум презадоволна. Како ќе се покаже квалитет ќе видиме.

18. Кита

Кита Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2017
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    56
    Се мислам во врска со креветче…Планирам да земам вакво
    IMG_8947.jpeg Ама ова го планирам за во детска соба и за преку ден да спие во него (Зошто дневната и детската ми се на први кат)
    А спалната ми е на втори и во спална сакам да си земам уште едно(по ефтина варијанта) кое што ќе се спојува со нашиот кревет како тие на Чико некст то ме но гледам само до 6м се користат сакам нешто барем до годинка што ќе можам да го користам а да се залепува на кревет и да се отвара како ова:
    IMG_8948.jpeg
    Да ми предложите нешто?

19. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.965
    Допаѓања:
    25.468
    Јас би сменила. Ние во спална имаме креветче, во дневна имавме како корпа подвижно, тоа го користеше првите 3 месеци за дневна дремка. Реално, бебе само да оставиш да спие на долниот кат не верувам, така да тоа креветче што ти е наменето за во детска ако го купиш ќе ти биде најнеискористеното нешто. Или ќе го ставиш во спална за преку ноќ да спие во него или ќе си купиш креветче со спуштање нели на оградата без фиоки и ќе го залепиш до креветот ваш, а во детска за преку ден ќе си земеш транспотно или некое со колца што ќе си го макнеш таму кај што ќе си ти. Во детска ќе си купите понатаму кревет за тодлер/дете. А ова само ќе ти зафаќа место, а мораш секако за кратко да го менуваш ( мислам веќе после 2та година)

На Noemi, Anaroz1 и tambelina им се допаѓа ова.
  20. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.155
    Допаѓања:
    5.236
    горе доле се сложувам со @Bubish26 , само бебе дека ќе оставиш да спие во креветче во детска тешко, ако зимаш дрвено подобро е тоа да го ставиш во спална со вас, а за во дневна и детската да си земеш транспортно се користи подолго од 6 месеци и можеш да си го шеташ.