Креветче за бебе - совет?

Дискусија во 'Бебе' започната од koritsaki, 26 ноември 2010.

1. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.178
    Допаѓања:
    12.453
    За колку време ти го изработија? Ќе го издржи ли креветчево? И може ли цена отприлика да ми кажеш ако не е проблем?

2. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.226
    Допаѓања:
    6.669
    Ќе ти пишам лп

3. MarcyNA

MarcyNA Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2023
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    86
    Ako ne gresam ovoj model na drveni krevetcinja im se vadese delot na bebeskoto krevetce i fiokite od strana za da moze da se pretvori ponataka vo pogolem detski krevet.
    Ako e takvo teraj si kako sto si zamislila, sekoe bebe e razlicno i sekoj si ima razlicno iskustvo. Moevo ima veke edna godinka i spie vo drveno krevetce i nitu ednas se nema udreno, zaglaveno, rasplakano ili povredeno na bilo kakov nacin od drvenite daski, a ne e mirno bebe, se trkala se prevrtuva koga spie duri i so glava kaj nozete go imam gledano kako se prevrtuva. I jas citav mnogu za tie transportni krevetcinja demek podobro, duri so soprugot se ubeduvavme koe e podobro no sepak si zemav drveno i 100 pati sum rekla do sega deka mi bese pravilen izbor. Imame i transporto koe go koristime na gosti koga odime no voopsto ne mi pravi kejf, vrsi rabota no mnogu mi e nekako nestabilno rasklackano i voopsto ne mi se dopagja faktot sto poniskoto nivo e recisi na zemja....

A za next to me stil krevetce ne znam bas dali se naogja nekoe sto e za 6+ meseci, osven nekoe pomalo transportno kako sto ti ima predlozeno Miss_S. I kade i da ti spie bebush, kamerce ti e spasot vo bilo koja situacija

4. milicka12

milicka12 Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2024
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    7
    Здраво, го купивме овалното креветче од Loco Croco но некако душекот ми е некако чуден дали некој што го има го користевте? Или земавте како над душек плус?

На nice-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. milicka12

milicka12 Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2024
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    7
    Дали ставаше нешто дополнително за душекот некако не ми изгледа баш баш, или на тој ти спијат :))

6. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.686
    Допаѓања:
    2.577
    На тој спијат

7. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    919
    Допаѓања:
    685
    како си задоволна од квалитетот на креветчето, лесно ли се монтира? Мене ми е преубаво и некако функционално оти има повеќе опции ама и гледам душечето на пример кога е за најмало круг како да се двои ... во локо кроко е 5во 1?

8. milicka12

milicka12 Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2024
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    7
    па добро ми е, лесно се монтира.. уште не сме го пробале не сум се породила. Прво го направивме мало но некало премало ми беше и го направивме големо. Една маана ми е само што не се спушта страната за да се спои до спална..

На nice-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    919
    Допаѓања:
    685
    нели се вади тој дел што треба да се спои со спалната така бар гледав на слики

10. Ssofi

Ssofi Нов член

Се зачлени на:
    23 септември 2024
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Здраво, ве молам препорачајте транспортно креветче од кое што сте задоволни (освен next2me). Дали купувате дополнително душек и од каде?

11. Peperutka17

Peperutka17 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2024
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    201
    Sleepy od enci menci kupeno I dusek od tamu aloe

На Ssofi му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Peperutka17

Peperutka17 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2024
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    201
  13. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    1.080
    Допаѓања:
    637
    Мајки, го користиме дрвеното ама бебе цело време се удира во него. Се мислам да земам транспортно. Бебе е скоро 6 мес.. до кога се користи транспортното? Дали да земеме? И дали вакво како оградица за играње? Или другото?
    IMG_8911.jpeg
    IMG_9024.png

14. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.380
    Допаѓања:
    6.108
    Ако ти е за секојдневно спиење земи си транспортно, не оградица, до поголемко може да спие во него, види обично пишува до која килажа се.

15. snowwhite.24

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    1.080
    Допаѓања:
    637
    Ова првото гледам две во едно е, служи како игрална и креветче. Инаку за секој ден да и за патување мислам да го носиме. Затоа се мислам какво е подобро.

16. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.380
    Допаѓања:
    6.108
    Не сум имала ваква игрална, стварно не би знаела да ти кажам. Мислам дека се помали во однос на транспортните кои одат во димензии ко дрвени стандардни креветчиња. За душек секако можеш да си нарачаш по мерка.
    Иначе разгледај, некои транспортни се отвараат од страна баш како игрална, ние сега такво зедовме ама помало, 100цм е. Joie Kubbie, ѕирни го и ко игрална и како next to me може да се користи.
    До 15кг е.

На snowwhite.24 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. snowwhite.24

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    1.080
    Допаѓања:
    637
    Сега ќе разгледам, фала ти

На Autumn Love му/ѝ се допаѓа ова.
  18. StelA13

StelA13 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2016
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    30
    Здраво да прашам дали некоја го користи ова креветче и како сте задоволни
    https://lococroco.mk/produkt/krevet-lk-drven-sleepy-round/

Се мислам дали да го купам ова за во детска и после да го направам поголемо а во спална да купам некое друго помало или ова прво како круг во спална па после во детска да се монтира, или сепак ако не вреди ова да земам класичен кревет за детска а некое помало друго во спална, бидејќи во спална просторот ни е мал

19. Tulip023

Tulip023 Активен член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    40
    Можеби е малку офф топик ама не знаев каде да пишам. Дали тие што имате дрвени креветчиња, ставате и оградички и од каде ги купувате? Сите што ги гледав некако ми изгледаат премногу дебели.

20. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.122
    Допаѓања:
    9.989
    Да, имам оградици. Тенки се, ми одеа заедно со креветчето гратис си постелнината. Од Hello Baby продавницата.

На Tulip023 му/ѝ се допаѓа ова.