Апсолутно може секој да ти е само да е вработен. За станбен не ги знам трошоците, а за потрошачки меница и ако е со нотарски договор за нотар 2000. меницата зависи колкав ти е кредитот . до 10 000 еу е 500 ден а над е 2 од 500 ден т.е. 1000 ден
Може, јас сум кокредитобарател на маж ми за станбен кредит од 25 години. За аплицирање незнам да ти кажам зошто за нашиот кредит немаше административни трошоци туку нотарски и уште нешто, 400 евра вкупно не фати. А, подобро е потрошувачки отколку станбен кредит за помала сума на пари, до 10.000 евра пример, и за камата и за години на отплата.
Значи вака јас имав кредит и сеуште го плаќав, ама во меѓувреме земав уште пари мј требаа па исто на изта рата само правиш рефинансирање на првиот и толку.. На пример ако си должела од првиот кредит 80 000 ден...А ти требаат уште 200 000 Значи доземаш плус 200 000 во иста банка исто со апликација и тоа е тоа..
Во план сум да купувам стан на име на татко ми од х причини. Ја имам вкупната сума. Но, ми требаат пари за уредување. Сакам да земам станбен кредит околу 15.000€ за да ми останат тие 15.000€ за уредувањето. Но, не ми се чини за изводливо ако биде на име на татко ми. Ми треба мислење. Благодарам.
Од кои причини мислиш дека не е изводливо? На име на татко ти ли ќе го подигнуваш кредитот од 15.000 €?
Значит ако дужам 80 000 зиам 200 000 пак, го отплакам со тие 200 000 првиот од 80 000 и ми остануваат 120 наравно и ратата ми е иста као за првиот??
@Cka Татко ми го вмешувам затоа што сакам станот да биде на негово име. Можеби не бев доволно јасна... Дали е воопшто можно јас да исплаќам станбен кредит од 15.000€, а станот да биде на татко ми?
Станбен кредит можеш да земеш со ОСНОВА купување на стан, деловен простор или куќа. Ако имаш пари за станот и го купиш немаш потреба од станбен, можеш потрошувачки. СТБ даваат до 15 000 еур без кокредитобарател. На име на таткоти станот само ако го купиш и му го поклониш. Неможе да земеш станбен за стан а да е на друго име. Знам така купив стан
А уше нешо заборајв, требит да го имаш исплатено поише од пола кредит за да зејш друг или немат врска то колку имаш исплатено од првиот?