Абе од кај сака нека е, на форумов има од секаде па може ќе им користи.. Низ внатрешноста на мк мислам дека уште помалку би те чекале 20год.. Ако не ги сврти тој 10 пати за 20год парите што би му ги должеле за стан, џабе работи
Женски, прашањево не е за кредити туку општо за банки. Каде има најголема камата за орочување на пари? Пример за 60.000 евра?
Од големите банки обично Халк имаат најдобри камати за депозити. Од другиве ЦКБ, ама провери си секаде.
Да не знае некој за во комерцијална банка колку се чека за одговор за кредит откако ке се достават документите што се потребни? И доколу може некој што работи во стопанска банка да ми пише во лп
Здраво. Знае ли некој дали и каде бараат порекло на пари? Доста млади сме а немаме никаков ни стаж нит работиме( приватно работиме). Пример сакаме со сопругот да орочиме 50.000 евра и дали УЈП би имал некаква врска со тоа? И која банка дава најповолна цена за сефови ?
Pretpostavuvav. A eve svekrva mi i ona ima okolu 5.000 evra na smetka no nikogas nemala problemi a i ona nema staz..?
Zdravo, sakam da podignam stanben kredit za stan platata sto mi pominuva preku banka iznesuva 15000 denari, me intereaira kolku mozam da podignam kredit i dali treba nesto da se stavi na hipoteka za zal nemam nisto, vi blagodaram.
Па тоа ти викам зависи од проценката и од вашата кредитна споспбност може нема да ти бара учество него ќе ти бара 2 хипотеки исто зависи колки ќе ти проценат мисам дека ако проценката е похолема од кредито тогаш немаш учество само 1 хипотека треба да се распрашаш
Zdravo... Nova sum I prv pat postavuvam prasanje dali pri solemizacija na potrosuvacki kredit mora da se potpisi sopruznikot ili moze da bide nekoj od potesnoto semejstvo (majka, brat I sl) blagodaram
Ne mozi drug mora bracniot drugar pred notar da potpise iznjava deka e soglasen da podignis kredit. I izvod od vencani treba da nosis kaj notarot.
Ja mislam deka se sto e kredit, kreditna karticka, dozvolen minus... Ako si ovlasten togas imas pravo za da platis, da prasas na salter se sto te interesira, ama za potpis treba se licno... Sepak toj si e nositel na istiot