кај ја најде стопанска. предност за кредит имаат државно што се вработени. лесно се одобрува ако ратата ти е третина од плата.
Сите истото ми го кажаа за стопанска. Не сум на државно ама имам висока плата. Исто и вработените се чудеа зошто не ми одобриле. Сакам да аплицирам во Halk bank. Сите шо ги прашав имаат позитивно искуство.
апсолутно е лош избор стопанска. би ти предложила халк, Шпаркасе и нлб. има мала разлика меѓу сите тие но според мене најниска каматна стапка моментално има Шпаркасе.
Ne poradi toa sto ova ni e niv kredit zemen ne e od odamna... Preeska prasuvav vo nlb so zivotno osiguranje 10god e 3,3 %kamata a posle 10godina negde okulu 4 %promenliva
Јас па како се засилив за стопанска како само таа да е. Сега ми е криво. До сега ќе ми беше земен кредитот.
не се нервирај. у принцип брзо одобруваат овие што ти ги спомнав ... а стопанска не вреди ни трансакција таму да имаш. отвори на страната на Шпаркасе има и онлајн за поднесување, мада нез до колку кеш е тоа. како и да е откако ќе поднесеш за пет дена одобруваат. бар кај мене беше така.
бегај во друга банка онда. тоа променлива каматна стапка секогаш стои а никогаш не ми се случило. у принцип секогаш по амортизационен план се движело, а веќе 14 год сум со кредити.
Nie imavme kredit u stopanska 5godini i ovde koa vidovme vo juli ni odgovaram uslovite i go prefrlivme tamu, ama oci ne kazaa deka ke ima promena nigde ne, ne izvestija.. Im kazav deka ke tuzam taa mi vika bankata e zastitena, ama aj toa Tuku ne,, ne izvestija ni preku poraka bar vika amortizacioniot plan frlete go.. E kako koga i toj go potpisuvas na notar sramota.. Mislam deka nlb e najdobra.. Po uslovite so gi slusnav denes A dali znaes na plata od 2000 do 2500 evra kolku davaat dozvolen??
Razlikata e 50e ne e za tie 50evra Tuku so ne izvestuvaat kako pederi nekoj ccc i sabajle i vikam na taa vikam vie, bas vie kazav te deka ke bide taa rata do kraj... I ona vika toa ne e tocno vikam kako ne e tocno pa use budala me prai