Za hipotekaren kredit isto ti treba ucestvo. No toa sto go sakas da go stavis pod hipoteka, mora da bide na ime na nositelot na kreditot Kolku Godini ke plakjas, ke zavisi od toa ti kolku sakas mesecno da ti bide rata, I vo zavisnost od sumata na kreditot sto go zemas. Kamatite na potrosuvackite krediti se mnogu pogolemi od stanbenite I hipotekarnite, no vo tvojot slucaj ke moras da zemes takov.. Najdobro da prasas za refinansiranje na kreditot koj sto vekje go Imas ti ili soprugot
Со станбен кредит не може да се затвори потрошувачки. Мм имаше потрошувачки некоја банална сума и сакавме да ја ставиме во станбениот и да го затвориме потрошувачкиот, не можеше, сега плаќаме и тоа и тоа . А за рефинансирање, не знам како би се извело тоа на толкави кредити..
Дали при аплицирање за кредит проверуваат дали се плаќаат сметки? Прашувам зашто живеам под кирија и не плаќам јас сметки.
Се што е на твое име, без разлика дали е кредит, сметка во вип, данок на имот и слично имаат увид за тоа дали се плаќа или не.
Слична ситуација имам јас. Зедов хипотекарен кредит на мое име, а сопругот е ко кредитобарател, за градба, (надградба) на куќа преку НЛБ. Постоечката куќа ја ставив под хипотека, дојде проценител, ја процени вредноста на куќата и се помина без проблем. Пред 5-6 месеци зедов, ми го одобрија за помалку од месец дена.
Може каснам со одговорот и не знам колку би ти помогнала, но лани прашував во Стопанска банка за купи куќа, купи стан и ми кажаа дека можам да направам рефинансирање на мојот потрошувачки кредит. Јави се во контакт центарот и прашај си се што те интересира, мене дури и ми искалкулираа колку би ми била ратата во наредни 30 години (хипотетички). Со оглед на тоа дека е двајцата имате кредити, кокредитобарател може да биде друг член од фамилијата. Со среќа!
Здраво девојки Дали некоја од вас направи одложување на кредитот во март и ако да дали сте информирани како би се одвивало отплаќањето на каматата?
Ако си преку Стопанска банка, каматата се дели на 4 дела и ќе ја отплаќаш 4 месеци по ред. Почнувајќи од Октомври. Значи, на ратата плус делот од каматата.
Дали некој има одлжено плаќање рати на кредит преку НЛБ банка со опцијата која има рок до 20ти Септември? Како последно барање е прикачување на некој си документ кој вели вака Како потврда за исполнување на причината/ите наведени претходно, потребно е да приложите соодветен валиден доказ преку опцијата Прикачи документ поставена подолу на оваа форма. Дали некој знае на што поточно се мисли, каков доказ?
Мислам дека ова е за ново одложување на ратите, треба да се приложи или извод од банка со најверојатно приходите или доказ дека сте останале без работа.
Фала за одговорот, таткоми е останат без работа а неговиот кредит е префрлен кај мајками, мислиш дека доволно ко доказ ќе е изввод од банка само?
И пошто 20ти септември е последен рок, преку НЛБ Тутунска не ќе можи да извади извод(тутунска банка не работи во сабота и недела), дали има некој електронски начин?
Дали некој од вас има аплицирано за новиот НЛБ мклик кредит ништо немаат објаснето освен само да земаш плата преку банката но не и колкава за да ти одобрат?
За колку време ви имаат издадено извод од матично за слободна брачна состојба за кредит што бараат од банка?